Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Απάντηση του Κ. Πελετίδη για το οικονομικό «κόστος» της πορείας κατά της ανεργίας






"Ο Δήμος Πάτρας δεν έχει να κρύψει τίποτα και από κανέναν, πόσο μάλλον από τους δημότες που πληρώνουν και ξαναπληρώνουν το λογαριασμό των αντιλαϊκών μέτρων», τονίζει ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης σε ερώτηση του Δημοτικού Συμβούλου της παράταξης «Νέα Πόλη» (ΝΔ), για το οικονομικό «κόστος» της κινητοποίησης κατά της ανεργίας.
Ολόκληρη η απάντηση του Κ. Πελετίδη έχει ως εξής:
«Θα περιμέναμε έστω και τώρα, η αντιπολίτευση να ενδιαφερθεί να αποτιμηθούν τα ουσιαστικά αποτελέσματα αυτής της μεγάλης πρωτοβουλίας του Δήμου μας. Μια πρωτοβουλία που ανέδειξε τα προβλήματα των ανέργων και των οικογενειών τους και αγκαλιάστηκε από χιλιάδες Πατρινούς, από δεκάδες σωματεία και φορείς της πόλης μας. Θα πραγματοποιήσουμε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία των φορέων της πόλης, έτσι όπως ξεκινήσαμε την πρωτοβουλία, επειδή μας ενδιαφέρει να βγουν συμπεράσματα, να ακούσουμε τη γνώμη όλων όσων συμμετείχαν, να δούμε τρόπους για συνέχιση αυτού του αγώνα για ένα καίριο για το λαό και τη νεολαία ζήτημα.
Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα και από κανέναν, πόσο μάλλον από τους δημότες μας που πληρώνουν και ξαναπληρώνουν το λογαριασμό των αντιλαϊκών μέτρων.
Το πραγματικό "κόστος" αυτής της κινητοποίησης δεν το έχουμε ακόμα υπολογίσει. Ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ που όμως δεν επιβάρυναν τον προϋπολογισμό του Δήμου. Η πορεία αγώνα για την ανεργία στηρίχθηκε και οικονομικά, σε φορείς, σε εθελοντική δουλειά, σε προσφορές απλών ανθρώπων. Θέλουμε λοιπόν για ακόμα μια φορά να ευχαριστήσουμε δημόσια όλους όσους στήριξαν και βοήθησαν πολύπλευρα στο να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια η πορεία - διαδήλωση των 220 χιλιομέτρων. Τους εργαζόμενους στο Δήμο που δούλεψαν ακούραστα όλες αυτές τις μέρες. Τους γιατρούς που εθελοντικά στήριξαν το ιατρείο μας, για τις ανάγκες των διαδηλωτών. Το προσωπικό της τροχαίας που φρόντισε να πορευτούμε με ασφάλεια. Τα σωματεία, τους φορείς, όλους όσους κάλυψαν το κόστος αυτής της κινητοποίησης. Τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο και τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν και κάλυψαν δωρεάν τη συναυλία στο Σύνταγμα.
Η αντιπολίτευση γνωρίζει, γιατί συμμετέχει σε όλα τα όργανα διοίκησης του Δήμου, ακριβώς τι δαπάνες έγιναν και φυσικά τις έχουν καταψηφίσει. Αποφασίστηκαν, παρουσία τους, στο Δημοτικό Συμβούλιο, την Οικονομική Επιτροπή, τις Διοικήσεις των Οργανισμών και αναρτήθηκαν στη "Διαύγεια". Εξάλλου, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της κυβέρνησης, μας είχαν κάνει γνωστό εξαρχής πως δεν θα ενέκριναν δαπάνες, για την πορεία καθώς η κινητοποίηση δεν είναι σύμφωνη με το πλαίσιο του "Καλλικράτη"...
Μην κουράζεστε λοιπόν άδικα. Ο πατραϊκός λαός έχει καταλάβει ότι είστε απέναντι από τις λαϊκές ανάγκες και ότι θεωρείτε περιττή τη δαπάνη έστω και για 1 ευρώ όταν ξοδεύεται για την κινητοποίηση των ανέργων. Όταν όμως 5,7 δισεκατομμύρια χαρίζονται στους τραπεζίτες τότε, σαν γνήσιοι εκπρόσωποι των αστικών κομμάτων, τηρείτε σιγή ιχθύος. Δεν είδαμε καμία αντίστοιχη πρεμούρα, να ρωτήσετε ή να καταδικάσετε, γιατί η Περιφερειακή Διοίκηση δικαιώνει τις απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας για μείωση τελών και αρνείται την απαλλαγή για τους κατοίκους της Ξερόλακκος και του Βιολογικού. Μόλις σήμερα έβαλε λουκέτο άλλη μία επιχείρηση, η "ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ", πετώντας στο δρόμο δεκάδες εργαζόμενους.
Τα "κόστη" λοιπόν, για μια κινητοποίηση 8 ημερών, στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες συμπολίτες μας, που έπρεπε να καλυφθούν οι βασικές τους ανάγκες, ανέρχεται στο "φοβερό" ποσό των 9.500 ευρώ, όπου συμπεριλαμβάνονται και τα ενημερωτικά φυλλάδια. Άλλα 2.000 ευρώ κόστισε η ηχητική κάλυψη της μεγάλης συναυλίας στην Πλατεία Γεωργίου, στο ξεκίνημα της κινητοποίησης. Και επειδή ίσως κάποιοι να βιαστούν να πουν πως "καλύτερα τα χρήματα να τα δίναμε απευθείας στους ανέργους", να τους πληροφορήσουμε πως το ποσό ίσα που αρκεί για να πάρει 0,30 ευρώ ο κάθε άνεργος της Πάτρας, ούτε μισό κουλούρι! Αντί όμως ο Δήμος μας να οργανώσει ψευτοελεημοσύνες, κατάφερε να θέσει στο επίκεντρο το ζήτημα της ανεργίας με μια μεγαλειώδη κινητοποίηση που αγκαλιάστηκε από το λαό της Πάτρας.
Ας βγάλει τα συμπεράσματα του ο λαός της Πάτρας».




3 σχόλια:

  1. Συμπερασματα πεντακαθαρα. Ολα για την Αστικη Ταξη και τα τσιρακια της. Για τον λαο πεινα και εξαθλιωση. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι άλλο πεντακάθαρο συμπέρασμα:
    Στην Πάτρα, βρήκανε τον μάστορά τους!
    Ξέρετε ποιοί.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή