Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Ποιος ψεύτης σε έκανε φασίστα;


Απο το spasmenoparathyroblog

Ή αλλιώς, 

Το 50% των ελληνικών hoaxes απευθύνονται σε φασίστες

Hoax. Απάτη. Κοροϊδία. Μούσι. Ψέμα. Μούφα. Παπατζιλίκι. Είναι μόνο μερικές λέξεις για να περιγράψεις την πλειοψηφία των άρθρων που θα συναντήσεις σε site που είτε στηρίζουν άμεσα είτε απλά προωθούν τη χρησύ αβγοί και τις ιδέες της. Εθνικισμός, μισαλλοδοξία, μιλιταρισμός, ομοφοβία, όλα επιπλέουν στην επιφάνεια ενός κουβά από σκατά, ο οποίος φαίνεται να κοχλάζει ακατάπαυστα στη φωτιά του ψέμματος και της εξαπάτησης.
Πολλοί από σας, θα έχετε ακούσει για τα ELLINIKA HOAXES, αν δεν είστε μόνιμοι αναγνώστες σαν εμάς. Ένα ιστολόγιο που ασχολείται με τα hoaxes του ελληνικού διαδικτύου και την κατάρριψή τους. Καθήσαμε λοιπόν και έτσι πρόχειρα ψάξαμε τις πρώτες 15 σελίδες του, όπου βρήκαμε 123 hoaxes. Τα 60 από αυτά, έχουν σαν στόχο την προώθηση του μίσους ενάντια σε πρόσφυγες, είτε με ψεύτικες ειδήσεις και βίντεο, είτε με την ενθάρρυνση της ιδέας της ανωτερότητας της ελληνικής φυλής. Ιστορίες που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο, να τον βομβαρδίσουν με ψέμματα, να τον αποπροσανατολίσουν, να τον κάνουν να πιστεύει πως ο εχθρός του κινείται με διαστημόπλοια, τον καταδυναστεύει με εξωγήινη τεχνολογία, ακόμα και πως τρέφεται με τα παιδιά του. Στην κυριολεξία όμως. Έχουν βγάλει και συνταγή για το πώς τα μαγειρεύουν. Μερικά ενδεικτικά παπατζιλίκια είναι:

(καντε κλικ σε καθε ενα )
Δεκάδες ιστοσελίδες που αναπαράγουν τα ίδια άρθρα, ξανά και ξανά, ξεσκεπάζοντας τις συνομωσίες σε βάρος της ελληνικής φυλής, που έχουν εξυφάνει επικίνδυνα και σκοτεινά κέντρα εξουσίας, τα οποία όλως περιέργως δε φαίνεται να ενοχλούνται καθόλου. Ίσα ίσα, τα σκοτεινά αυτά κέντρα εξουσίας, νιώθουν τόσο «ok» με αυτά τα site που τους αφήνουν να έχουν ακόμα και διαφημίσεις της google, όπως επίσης έχουν και τα ξένα site από όπου ξεκινάνε τα περισσότερα από αυτά τα hoaxes.

Τα μισά λοιπόν, από τα αποδεδειγμένα ψεύτικα δημοσιεύματα εκεί έξω, απευθύνονται σε φασίστες και το ποσοστό εκτινάσσεται αν υπολογίσουμε και τα άρθρα τα οποία δημοσιεύονται ανυπόγραφα, με ανώνυμους μάρτυρες που δίνουν ιδιαίτερα βολικές συνεντεύξεις. Μία από αυτές είχε απασχολήσει και εμάς.
Τι γίνεται όμως όταν αυτά τα hoaxes γίνονται κανονική ειδησεογραφία, ίσως από την πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα της χώρας; Το Πρώτο Θέμα, φαίνεται πως δεν αναπαράγει απλά διάφορα δημοσιεύματα που αναβλύζουν από αυτό το βόρβορο αλλά πάει ένα βήμα παραπέρα.
Ο Θέμος Αναστασιάδης, ο φοιτητικός συγκάτοικος του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος θεωρεί πως η Ινδία είναι στη Μέση Ανατολή
μας ενημέρωσε τα μεσάνυχτα της 18ης Μαρτίου πως πρόσφυγες λίντσαραν παιδόφιλο που επιχείρησε να βιάσει επτάχρονη στη Ειδομένη.
Eιδομένη: Πρόσφυγες λίντσαραν παιδόφιλο που επιχείρησε να βιάσει επτάχρονη 2016-03-21 00-54-06
Η διάψευση ήρθε το μεσημέρι της ίδιας μέρας, από μέλη ΜΚΟ της περιοχής, από την αστυνομία, τους γονείς του κοριτσιού και το ίδιο το κορίτσι.
Αλλά αυτό δεν πτόησε κανέναν. Ο Μπογδάνος έκανε το κομμάτι του στο κανάλι του Αλαφούζου, πάνω σε ψέμματα
ο Θέμος συνέχισε να κάνει ρεπορτάζ στην εφημερίδα του Μπόμπολα και την επόμενη μέρα.
Ειδομένη: Τι λένε οι πρόσφυγες που έσωσαν την εφτάχρονη από τον Αφγανό που πήγε να τη βιάσει 2016-03-21 00-58-54
Τη μεθεπόμενη μέρα βρήκε και μάρτυρες, σύμφωνα με τους οποίους ο βιαστής είχε σύρει το κορίτσι σε κάτι θάμνους και ο πατέρας του αμέτοχος φώναζε σε βοήθεια.
Μαρτυρία-σοκ των δύο αντρών που έπιασαν τον Αφγανό παιδόφιλο στην Ειδομένη 2016-03-21 01-10-39
Δυο μέρες μετά το Πρώτο Θέμα δεν είχε ακούσει τίποτα για την παρεξήγηση και όταν το έμαθε το παρουσίασε σαν κάτι ξαφνικό και ύποπτο, που τους καλά ψιλιασμένους αναγνώστες του δε θα τους ξεγελούσε.
Ειδομένη: Τώρα ο πατέρας της 7χρονης λέει ότι δεν έγινε τίποτα 2016-03-21 01-14-30
Ο Μαρκ Τουαίην έλεγε πως δεν πρέπει ποτέ να λες την αλήθεια σε ανθρώπους που δεν την αξίζουν και οι Έλληνες φαίνεται πως δεν την αξίζουν αφού έχουν το Μακελειό του Χίου στη 12η θέση του ελληνικού ίντερνετ
makeleio.gr Site Overview 2016-03-21 01-17-25
Το pronews.gr το πρώην defencenet δηλαδή, στη θέση 40
pronews.gr Site Overview 2016-03-21 01-27-52
και τα ELLINIKA HOAXES στη θέση 655
ellinikahoaxes.gr Site Overview 2016-03-21 01-29-25
Και αυτό είναι απλά το τελευταίο παράδειγμα. Αν είσαι και εσύ λοιπόν ένας από αυτούς που κατά καιρούς έχουν δει τέτοιες ειδήσεις και τις έχουν καταπιεί αμάσητες, πριν πεις στους άλλους «Ξυπνάτε ρε», σκέψου πως για χρόνια, καναλάρχες, εκδότες και επαγγελματίες ψεύτες:
  • σε πιάνουν κότσο
  • σε έχουν κάνει το μαλάκα τους
  • σε γλεντάνε
ή όπως αλλιώς θες να το πεις. Σκέψου τους κάπως έτσι δηλαδή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου