Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΣ




Ενα 2ωρο βίντεο που θα σας κάνει σοφότερους και αξίζει να δείτε 


Fragkiska Megaloudi



Ο Γιώργος Σαχίνης από το ΚρητηTV και την εκπομπή Αντιθέσεις μας κάλεσε μαζί με τον Stylianos Papardelas / Photographer να μιλήσουμε για το προσφυγικό, την έρευνα στην Ιορδανία, τη Νιγηρία, τη Βόρεια Κορέα. Είναι από τις λίγες φορές που έχεις απέναντι σου έναν δημοσιογράφο -οικοδεσπότη εκπομπής που έχει ερευνήσει τα θέματα του και κάνει ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και κυρίως ξέρει για τι μιλάει. Ετσι οι 2 ώρες στην εκπομπή πέρασαν τόσο γρήγορα που δεν θέλαμε να φύγουμε. Τον ευχαριστούμε για την πρόσκληση και την τιμή να είμαστε οι πρώτοι καλεσμένοι του το 2016. Εδώ μπορείτε να δείτε το βίντεο της εκπομπής, εάν δεν την είδατε (γιατί μας ειδοποίησαν ότι πήγε απίστευτα καλά σε τηλεθέαση και θέλω να ευχαριστήσω όσους αφιερώσατε αυτό το δίωρο από το χρόνο σας να μας ακούσετε)








4 σχόλια:

  1. Σύντροφε, εύχομαι καλή χρονιά!
    Όντως, το περιεχόμενο της εκπομπής - παρακολούθησα ένα σημαντικό μέρος - είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον. Δεδομένου του ότι τέτοιου είδους συνεντεύξεις σπανίζουν στα κυρίαρχα μέσα (για προφανείς λόγους). Επικεντρώθηκα, ωστόσο, στο ζήτημα των γνωρισμάτων της ΛΔ Κορέας, όπως τα ανέπτυξε η Φρ. Μεγαλούδη (βεβαίως, υπό την προσωπική της αστική οπτική). Θα ήθελα τη συνδρομή σου αναφορικά με το ζήτημα της φύσης των σχέσεων ιδιοκτησίας επί των μέσων παραγωγής στην περίπτωση αυτου του κράτους. Βάσει των όσων παρέθεσε η κ. Μεγαλούδη, εκτιμώ πως ''λήγει'' η προσδοκία μας - εάν θέλεις - περί του σοσιαλιστικού χαρακτήρα των σχέσεων αυτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φυσικα δεν ειναι προτυπο σοσιαλισμου η ΛΔΚορεας .Αυτο ομως αφορα τον λαο της και μονο .Εμεις οφειλουμε απλα να υποστηριζουμε αυτο το δικαιωμα του λαου της να ζει οπως αυτος θελει και να τον στηριζουμε απεναντι στον Ιμπεριαλισμο , τον αποκλεισμο που του εχουν επιβαλλει και τον ανοικτο πολεμο που του κανουν ,ακριβως αρνουμενοι να δεχτουν αυτη την αυτονομη πορεια του .Την Φρανγκισκα την εκτειμω απεριοριστα και για την πορεια της αλλα και για την αντικειμενικοτητα της που σε αφηνει αναυδο μεσα σε μια θαλασσα συγχρονου "δημοσιογραφικου εσμου " την οποια (αντικειμενικοτητα ) εχει πληρωσει πολλες φορες ακομα και με προσωπικο κοστος και επαγγελματικες διωξεις ....Δεν σου κρυβω οτι την "περιμενω" να κανει καποια στιγμη το μεγαλο "προσωπικο αλμα "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλη χρονια και σε σενα σ.Ορεστη ...(οποτε βρεις καιρο δες το ολοκληρο )

      Διαγραφή
  3. Σ. Ζούκωφ, ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Θα συμφωνήσω, μάλιστα, με το σύνολο των παρατηρήσεών σου. Πράγματι, τόσο τα μέλη του Κόμματος όσο και οι φίλοι (στην δεύτερη ''ομάδα'' ανήκω και εγώ) έχουμε καθήκον να αναδεικνύουμε την ανάγκη υποστήριξης της αυτοδιάθεσης του λαού της ΛΔ Κορέας και προστασίας της εδαφικής ακεραιότητας του κράτους. Σε συνδυασμό με τις διαρκείς εγκληματικές ενέργειες του διεθνούς ιπεριαλισμού (ήδη, από τον επέμβαση κατά τις αρχές της δεκαετίας του '50). Συμπεριλαμβανομένου και του επικίνδυνου μακροχρόνιου οικονομικού και εμπορικού αποκλεισμού. Προφανώς, και η πύκνωση των ''ειδήσεων'' εν σχέσει με τις εξελίξεις στη ΛΔ Κορέας στα κυρίαρχα αστικά ΜΜΕ καθώς και η διάδοση εξοργιστικά φαιδρών ''πληροφοριών'' έχει βάση και στόχευση. Τόσο την κατασυκοφάντηση μίας απόπειρας σοσιαλιστικής οικοδόμησης όσο και, ειδικά πλέον, την προετοιμασία του υποκειμενικού παράγοντα ανά χώρα ούτως ώστε να ''διευκολυνθεί'' μελλοντική επέμβαση. Αυτή η ένταση της ''πληροφόρησης'' συμπίπτει με το αυξημένο ''ενδιαφέρον'' των ΗΠΑ για τον έλεγχο περιοχών στην ευρύτερη Ανατολική Ασία κλπ. Δε γνωρίζω εάν το πρόσεξες, αυτή καθαυτή η επίσημη ανακοίνωση εκ μέρους των αρχών της ΛΔ Κορέας (μέσω του KCNA)εμπεριέχει ρητή αναφορά στις περιπτώσεις των κρατών της Λιβύης και του Ιράκ (όπως, ακριβώς, τα ανέφερε και η Φραγκίσκα!). Οπότε, εγκαίρως, η ηγεσία της ΛΔ Κορέας αντιλήφθηκε την απαραίτητη (δυστυχώς) αποτρεπτική δυνατότητα διά της κατοχής πυρηνικού οπλοστασίου.
    Συμφωνώ, επίσης, και για την αξιοπιστία και σοβαρότητα της Φραγκίσκας. Μου προκάλεσε θετική εντύπωση και το γεγονός ότι ανέδειξε τόσο το στοιχείο των επιπτώσεων της αμερικανικής ιμπεριαλιστικής επιθεσης όσο και αυτό της δεδομένης επιρροής προκαπιταλιστικών επιβιώσεων ως προς τη διαμόρφωση του σύγχρονου βορειοκορεατικού κρατικού εποικοδομήματος. Παρακολούθησα ένα μεγάλο μέρος και έχεις δίκιο, αξίζει το σύνολο της συνέντευξης (ομολογώ πώς επικεντρώθηκα στο σκέλος για τις εξελίξεις στην Κορέα).
    Πάντως, παρά τις δεδομένες αντικειμενικές δυσχέρειες του εγχειρήματος, θα πρέπει να ενταχθεί στο σχετικό σχεδιασμό από μέρους της Κ. Ε. η διοργάνωση επίσκεψης κλιμακίου στη ΛΔ Κορέας - όπως αντίστοιχα συνέβη, παλαιότερα, με τις περιπτώσεις του Βιετνάμ και της Κίνας. Σε αρκετά πρόσφατη συνέντευξή της (στο ρ/σ ''Κόκκινο''), η Φραγκίσκα ανέφερε ότι, περίπου, το 65% της οικονομικής δραστηριότητας στην Κορέα ''κινείται'' ή/και ελέγχεται από την καλούμενη ''ιδιωτική πρωτοβουλία''.

    *Παρακολουθώ τις ενδιαφέρουσες αναρτήσεις του ιστολογίου ανά τακτά διαστήματα, παρότι παρεμβαίνω για πρώτη φορά. Μου είχε διαφύγει ότι υπάρχουν αρκετοί σχολιαστές, ιδίως από το ιστολόγιο το οποίο διαχειρίζεται ο σ. Trash (με τον οποίον έχουμε, ήδη, πραγματοποιήσει αρκετούς διαλόγους και επ' αυτού του θέματος). Επειδή στο ''fadomduck2'' (αλλά και σε άλλα ιστολόγια παρεμβαίνω έως τώρα με τη χρήση του ψευδώνυμου ''K.'' (ως ανώνυμο προφίλ), θα επιλέξω τον αυτό τρόπο σχολιασμού και στο παρόν ιστολόγιο (για τυχόν μελλοντικό σχολιασμό) προκειμένου να μην προκληθεί σύγχυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή