Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Όλοι τώρα στο υπουργείο Εργασίας




Αυτή τη στιγμή, εργαζόμενοι από δεκάδες σωματεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, πραγματοποιούν κινητοποίηση και συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας.
Το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του καλεί τους εργαζόμενους, άνεργους, νέους και νέες, συνταξιούχους και γυναίκες να πάνε αυτή την ώρα στο υπουργείο και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν τώρα αποφάσεις αγώνα, να βγουν στο δρόμο. Υπενθυμίζεται πως σήμερα θα δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα της «επιτροπής των 12 σοφών» για το Ασφαλιστικό, το οποίο αποτελεί πιλότο για την ισοπέδωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. (Διαβάστε περισσότερα στον «Ριζοσπάστη»). 

Το γιγαντοπανό αναγράφει το σύνθημα: «Δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε. Όχι στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, στις ομαδικές απολύσεις, στους πλειστηριασμούς, στη φτώχεια, στην ανεργία» και καλεί στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 22 Οκτώβρη, καθώς και στην απεργία στις 12 Νοέμβρη.
Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ παρευρίσκεται ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.
Ένα πανό της ΟΓΕ έχει τοποθετηθεί στην εξέδρα που έχει στηθεί μπροστά από το Υπουργείο Εργασίας που αναγράφει: «Γυναίκες διεκδικούμε: Συνολική Ασφάλιση, μόνιμη και σταθερή εργασία, δημόσια - δωρεάν Υγεία, προστασία μητρότητας». 
Σε δήλωσή του ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος της ΕΕ του ΠΑΜΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, καλεί την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να κατέβουν τώρα στο υπουργείο Εργασίας και να πυκνώσουν την γραμμή της αντιπαράθεσης γιατί είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούν τη ζωή τους. «Τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση είναι φωτιά. Δεν αφήνουν κανέναν απ' έξω» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Γ. Τασιούλας. 
Η ανταπόκριση του κόσμου στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ είναι πολύ θετική. Με κορναρίσματα οι διερχόμενοι οδηγοί από την οδό Σταδίου εκφράζουν την επιδοκιμασία τους στην πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ ενώ οι οδηγοί των τρόλεϊ σταματούν μπροστά στο υπουργείο, χωρίς να έχει στάση, για να μοιράσουν τα μέλη του ΠΑΜΕ το κάλεσμά τους στους επιβάτες.
Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ επισημαίνει: «Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες αυτή τη στιγμή στο υπουργείο. Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν τώρα αποφάσεις αγώνα, να βγουν στο δρόμο.
Το νέο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται αύριο μαζί με το σημερινό πόρισμα της "Επιτροπής Σοφών", συντρίβει ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Την ίδια ώρα που χαρίζουν χρήμα και απαλλάσσουν από χρέη τους επιχειρηματικούς ομίλους, επιχειρούν να βάλουν ταφόπλακα στην Κοινωνική Ασφάλιση, να τη μετατρέψουν σε ατομική υπόθεση του κάθε εργαζόμενου.
Μας θέλουν στη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, χωρίς συντάξεις, χωρίς προστασία στους χώρους δουλειάς, χωρίς πρόσβαση στην Υγεία και την Πρόνοια. Σπρώχνουν τους εργαζομένους στα νύχια των αρπαχτικών που αντιμετωπίζουν την ασφάλιση ως πεδίο κερδοφορίας, στα νύχια των ασφαλιστικών εταιρειών και στους επιχειρηματίες της Υγείας.
Να μην περάσει η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης!
Να μην περάσει η νέα επέλαση στα δικαιώματα που κατακτήθηκαν με πολύχρονους αγώνες και αίμα.
Όλοι τώρα έξω από το υπουργείο Εργασίας!
Όλοι αύριο στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 6.30 μ.μ.!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου