Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Η ...."διαστρωμάτωση" των φοροδιαφευγόντων ,κατα Τσακαλώτο



Τα φτωχά και μεσαία στρώματα θα βρεθούν στο στόχαστρο της αντιλαϊκής επίθεσης που θα εξαπολύσει όλο το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση, πρόγευση της οποίας είναι και το πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, όπως προκύπτει από την τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου κατά τη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια.
Απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Νίκο Καραθανασόπουλο, ο οποίος νωρίτερα είχε επισημάνει τη δυνατότητα των μονοπωλίων να «φοροδιαφεύγουν» νόμιμα στον καπιταλισμό, ο υπουργός παραδέχτηκε ότι οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες έχουν πολλά «εργαλεία» φοροαποφυγής. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι ανάμεσα στα μονοπώλια και τους «φτωχούς» (εννοώντας τους εξαθλιωμένους που δεν έχουν ούτως ή άλλως φοροδοτική ικανότητα), (κλικ) υπάρχει μία μεγάλη διαστρωμάτωση. Και παρότι ο Ευ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο παράδειγμα των «πλούσιων γιατρών» που φοροδιαφεύγουν, είναι ξεκάθαρο, τόσο από την ομιλία του όσο -κυρίως- από το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου, ότι στο στόχαστρο της φοροεπιδρομής θα βρεθούν τα πλατιά λαϊκά στρώματα που βρίσκονται λίγο πάνω από το όριο της φτώχειας.
Αναφορικά με το χτύπημα στο Ασφαλιστικό, που προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο, ο υπουργός Οικονομίας δικαιολογήθηκε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ «αναγκάζεται» να εφαρμόσει τους νόμους που ψήφισαν οι κυβερνήσεις το 2010 και το 2012.

Ο Ευ. Τσακαλώτος έπλεξε ακόμη το «εγκώμιο» της καπιταλιστικής ανάπτυξης, λέγοντας ότι η «ανάπτυξη της οικονομίας» είναι αυτή που θα λύσει τα μεγάλα προβλήματα του λαού, όπως είναι η ανεργία και το Ασφαλιστικό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου