Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Η αποσιώπηση δείχνει ....τον φόβο και τον πανικό τους





Ξεφυλλίσαμε με προσοχή όλες τις χτεσινές εφημερίδες. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, δεν είχαν ούτε μια αράδα για τα συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ στην Αθήνα και σε δεκάδες ακόμα πόλεις, στα οποία καλούσαν με αποφάσεις τους 600 και πλέον σωματεία και φορείς. 






Τέτοιο είναι το μέγεθος της αποσιώπησης μιας μαζικής αγωνιστικής δράσης ενάντια στα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης και συνολικά ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της. Αντίθετα, σε όλον τον Τύπο προβάλλονταν και χτες πλευρές της «μεταρρύθμισης» που σχεδιάζει η κυβέρνηση στο Ασφαλιστικό, αλλού με έναν τόνο κινδυνολογίας για τα δημοσιονομικά, που θα καταρρεύσουν αν δε γίνει το σύστημα «βιώσιμο», αλλού με πηχυαίους τίτλους για τις περικοπές που θα υποστούν οι συνταξιούχοι και πάει λέγοντας. 



Ολες αυτές οι διαπιστώσεις και ερμηνείες για το Ασφαλιστικό, όσο κι αν φαίνεται ότι «ακουμπάνε» την κυβέρνηση, ελάχιστα την προσβάλλουν, στο βαθμό που δεν αναπτύσσεται κίνημα ικανό να τη δυσκολέψει στο προχώρημα των μέτρων. Γι' αυτό εκεί που δημιουργούνται προϋποθέσεις για την ανάπτυξη αγώνων, όπως με τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ και την απεργία στις 12 Νοέμβρη, πέφτει «σιγή ασυρμάτου»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου