Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Ταξικά ναυάγια






Κοίταγα ένα άρθρο των πρώην κομμουνιστών Καλαματιανού και Αραβανή, στην πάντα πρόθυμη να φιλοξενήσει οποιεσδήποτε απόψεις σπέρνουν την σύγχυση και καλλιεργούν τα διασπαστικά, εντός των κομμουνιστών, φαινόμενα, ΕΦ.ΣΥΝ. 

Κανονικά δεν θα ασχολιόμουνα αλλά ο καιροσκοπισμός και η διαστρέβλωση πάντα με βγάζουν από τα ρούχα μου. Και ειδικά όταν οι φορείς κάποιων απόψεων αντί να έχουν τα κότσια να τις εκφράσουν ρητά και να τις υπερασπιστούν, επιλέγουν να εκφράζονται με ψίθυρους και υπονοούμενα. 
Παρακάτω θα δείξω τι ακριβώς εννοώ. 

Τα «περίεργα» λοιπόν αρχίζουν από την πρώτη κιόλας παράγραφο όπου οι συντάκτες κάνουν λόγο για κάποια «κομμουνιστική αριστερά». 

«...Ανέδειξαν όμως και τις σοβαρές ανεπάρκειες της Αριστεράς, ιδιαίτερα της κομμουνιστικής Αριστεράς, αφού κυρίως η κομμουνιστική Αριστερά και η προοπτική της μας απασχολεί...»
Η περίφραση μάλιστα «κομμουνιστική αριστερά» χρησιμοποιείται 7 φορές στο κείμενο, ενώ η λέξη «ΚΚΕ» μόλις 3. Από τα συμφραζόμενα μάλιστα φαίνονται να ταυτίζονται: 
«...Οι πολιτικές συνέπειες για την Αριστερά ήταν μεγάλες. Στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ, εκμεταλλευόμενος τα λάθη του ΚΚΕ με επιδέξια τακτική, παρά τη δεξιά και συμβιβαστική στροφή που επιχειρούσε, εκτινάχθηκε από το 4-5% στο 26% και η κομμουνιστική Αριστερά υπέστη βαριά ήττα....»
Έτσι λοιπόν, με μια απλή περίφραση, το ΚΚΕ μετατράπηκε από Κομμουνιστικό Κόμμα στην «Κομμουνιστική συνιστώσα» μιας ευρύτερης «αριστεράς» στην οποία περιλαμβάνεται μάλιστα ρητά και ο ...ΣΥΡΙΖΑ. (κολιός με κολιό από το ίδιο βαρέλι ένα πράγμα...) 

Όμως αυτή η παράγραφος έχει πολύ ακόμη ψωμί, αφού μας πληροφορεί πως το 12 ο ΣΥΡΙΖΑ «εκμεταλλευόμενος τα λάθη του ΚΚΕ (τα οποία φυσικά αποφεύγουν να κατονομάσουν όπως ο διάολος το λιβάνι)» εκτινάχθηκε από το 4,5% στο 26% «παρά τη δεξιά και συμβιβαστική στροφή που επιχειρούσε». 

Εάν αυτοί οι κύριοι θεωρούν λάθος την απόρριψη κάθε προοπτική συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ήδη από το ’12 ας το πούνε στα ίσια. Γιατί αν κάποιος δικαιώθηκε για αυτό περίτρανα, αυτό είναι το ΚΚΕ. Αν εννοούν κάποιο άλλο «λάθος» ας το κατονομάσουν για να μην δημιουργούνται και συγχύσεις. Εκτός εάν αυτό ακριβώς είναι που επιδιώκουν, φυσικά.

Και στις λίγες αυτές γραμμές χώρεσε και μια ακόμη τροφαντή αυθαιρεσία,τουλάχιστον. Η εκτίμηση πως «ο ΣΥΡΙΖΑ εκτινάχθηκε παρά την δεξιά του στροφή», όταν κάθε λογική ανάλυση λέει πως δεν εκτινάχθηκε «παρά», αλλά ακριβώς χάρη σε αυτή, σε μια κοινωνία ραγδαία συντιρητικοποιούμενη από την ώρα της κρίσης (σχετικά στοιχεία εδώ). 

Οφείλουμε σε αυτό το σημείο να υπογραμμίσουμε την πολιτική δειλία που διακατέχει τους συντάκτες των παραπάνω, αφού αντί να επιχειρηματολογήσουν επάνω στις παραπάνω –κάθε άλλο παρά δεδομένες- απόψεις τους αυτές, απλά επιχειρούν να τις περάσουν ως αυτονόητες και πλαγίως. 
-Είπαμε κάτι για τυχοδιωκτισμό; Γιατί έχει κι’άλλο... 

Λίγο πιο κάτω μαθαίνουμε λοιπόν πως 

«...(Ο ΣΥΡΙΖΑ) Μετά από επτά μήνες διακυβέρνηση περνά στην πλευρά του μνημονίου, υποτάσσεται στον ευρωενωσιακό ιμπεριαλισμό και το μονοπωλιακό κεφάλαιο της χώρας...»
-Σοβαρά ρε παιδιά; Τον έβδομο μήνα της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν όλα αυτά; 

Από το ’12 μέχρι τώρα, εσείς για τα ταξίδια στο Τέξαςτα κομπρεμί με τον ΣΕΒτους «εθνικούς ευεργέτες εφοπλιστές», τα «δεν είμαστε τρελοί να βγούμε από το Ευρώ», τα «70% του μνημόνιου είναι σωστά» και άλλα πολλά, δεν ακούσατε και δεν μάθατε τίποτα; Ούτε την κομματική σας εφημερίδα (που υποτίθεται πως ήταν ο Ριζοσπάστης) δεν διαβάζατε; 

Το συγκεκριμένο κείμενο βέβαια είναι κάθε πρόταση και μαργαριτάρι: 

«(το 2012)... Ο συσχετισμός, με δραματικό τρόπο έγειρε, ιστορικά για πρώτη φορά, προς την πλευρά του μικροαστισμού και του διαφαινόμενου ολοκληρωτικού συμβιβασμού με την αστική τάξη.»
Το 2012 έγινε αυτό για πρώτη φορά! Μέχρι τότε ο συσχετισμός δεν ήταν «υπερ του μικροαστισμού και του συμβιβασμού με την αστική τάξη». Τα 90%+, προφανώς σε άλλη χώρα τα έπαιρναν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, και σε άλλη χώρα οι ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ είχαν καθαρές πλειοψηφίες στην ΓΣΕΕ και το εργατικό κίνημα εδώ και δεκαετίες. Δεν συνέβαιναν στην χώρα μας αυτά, αλλά κάπου αλλού, σε κάποιο άγνωστο στον χωροχρόνο σημείο.... 

(Για τις τελευταίες εκλογές): «...760 χιλιάδες ψηφοφόροι επιπλέον, αντιδρώντας, απέχουν από τις κάλπες, μια στάση βαθιά πολιτική,...» 

Προφανώς δεν τους πέρασε από το μυαλό το πόσοι άνθρωποι απλά δεν είχαν χρήματα για να μετακινηθούν για δεύτερη φορά σε ένα εξάμηνο και εν μέσω τραπεζικών ελέγχων, αλλά ούτε και θεώρησαν απαραίτητο να τεκμηριώσουν το πόσο «βαθιά πολιτική στάση» είναι το «κάντε ότι θέλετε, εγώ θα πάω για ούζα.... 

Αλλά εκτός από αυτά λέγονται και άλλα, πιο σοβαρά και σαφώς πολύ πιο επικίνδυνα, όπως π.χ την «ανεπάρκεια» της «κομμουνιστικής αριστεράς» (που λέγαμε παραπάνω) σε σχέση με την: 

«Την ιδεολογία και την επεξεργασία της στρατηγικής στο δεδομένο επίπεδο ανάπτυξης της χώρας, στο πλαίσιο της Ε.Ε., και γενικότερα και στη σύνδεσή της με τη συγκυρία.»
Επεξεργασία ιδεολογίας και στρατηγικής «στο πλαίσιο της ΕΕ» λοιπόν. Ασχολίαστο... 

Βέβαια το ΣΥΡΙΖΑίικο κρεσέντο συνεχίζεται παρακάτω, με την γνωστή λαθροχειρία ο καπιταλισμός να βαφτίζεται σε «παρόν»: 

«Η κομμουνιστική Αριστερά θα δώσει στον λαό άμεσα διέξοδο από το σημερινό τέλμα και θα σταματήσει να τα παραπέμπει όλα στο σοσιαλιστικό μέλλον ή δεν μπορεί να έχει προοπτική» μας λένε.
Μεταφράζω από τα ΣΥΡΙΖΑίικα: 
«Το ΚΚΕ πρέπει να βρει να την λύση να ξεπεράσει ο καπιταλισμός την κρίση του χωρίς να βλαφτεί ο λαός (δεν μας λένε όμως πως θα γίνει αυτό) και να σταματήσει να λέει πως το σύστημα αυτό γιατρειά δεν παίρνει και πρέπει να αλλάξει, αλλιώς «δεν έχει προοπτική» εκλογικής εκτόξευσης» 

Συνεχίζουν όμως και παρακάτω και σχολιάζοντας την πολιτική του ΚΚΕ: 

«Πολιτική που εφαρμόζεται χρόνια και αποδεδειγμένα δεν αποδίδει εγκαταλείπεται. Η επιμονή σ’ αυτήν είναι τουλάχιστον ακατανόητη και καταστροφική για το κίνημα»
Εδώ βέβαια ξεχνάνε να μας πουν ένα-δύο πραγματάκια. Όπως το τι σημαίνει «αποδίδει» (εννοούν εκλογικά μόνο;), και το με ποια κριτήρια βαθμολογείται αυτή η απόδοση, σε πιο ακριβώς πλαίσιο γίνεται, τι αντικειμενικές απαιτήσεις και προσδοκίες μπορούν να υπάρξουν κλπ. Και όχι μόνο αυτό, αλλά σπεύδουν να αποστομώσουν προκαταβολικά όποιον τολμήσει να κάνει κουβέντα για την εξέταση των παραπάνω παραγόντων: 
«Η επιμονή σε επιχειρήματα του τύπου «παρά τις ήττες έχουμε σωστή πολιτική και ευθύνονται οι δύσκολες συνθήκες» ή ακόμη χειρότερα «ο λαός δεν αντιλαμβάνεται τις θέσεις μας» ή ότι «κυριαρχεί ο μικροαστισμός και αυτό αποτελεί ανυπέρβλητο εμπόδιο» είναι απαράδεκτη.»
Τόσο διαλεκτικά, τόσο κομμουνιστικά... 
Όμως, σιγά μην σταμάταγαν εδώ. Έχουν βλέπεις και προτάσεις (τρομάρα τους). Για να τις δούμε λίγο: 

«Πλατιά κινητοποίηση των εργαζομένων σε ενιαίο μέτωπο χωρίς διαιρέσεις και διακρίσεις, με κορμό την εργατική τάξη και τα συνδικάτα της, ξεπερνώντας τα εμπόδια της εργατικής αριστοκρατίας και του κυβερνητικού συνδικαλισμού.Στόχος πρέπει να είναι η αμφισβήτηση του μνημονίου και η ανατροπή του, συνολικότερα η ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής. Η δημιουργική Πλατιά κινητοποίηση των εργαζομένων σε ενιαίο μέτωπο χωρίς διαιρέσεις και διακρίσεις, με κορμό την εργατική τάξη και τα συνδικάτα της, ξεπερνώντας τα εμπόδια της εργατικής αριστοκρατίας και του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Στόχος πρέπει να είναι η αμφισβήτηση του μνημονίου και η ανατροπή του, συνολικότερα η ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής. Η δημιουργική συνεισφορά όλων των δυνάμεων της Αριστεράς είναι αναγκαία προϋπόθεση»
Μόνο εγώ βλέπω την αντίφαση από την μία να καταφέρεσαι ενάντια στον κυβερνητικό συνδικαλισμό και μετά να ζητάς την «δημιουργική συνεισφορά όλων των δυνάμεων της Αριστεράς»; Ποιές είναι δηλαδή αυτές εκτός από το κυβερνητικό ΜΕΤΑ και όσους είναι κώλος και βρακί με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ τόσα χρόνια στα συνδικάτα; 

Και συνεχίζουν ακάθεκτοι:

  • «Η ανάπτυξη αποτελεσματικού ιδεολογικού μετώπου που θα αποκαλύπτει τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της Ε.Ε., θα αποδομεί τα πολιτικά και ιδεολογικά επιχειρήματα των αστικών δυνάμεων, διαμορφώνοντας σταθερή βάση για την ανάπτυξη του κινήματος και την αποφυγή συντηρητικών πισωγυρισμάτων.
  • Η ενιαία δράση θα διαμορφώσει τις ­προϋποθέσεις για τη δημιουργία κοινωνικοπολιτικού μετώπου εναντίον των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού, που θα κατατείνει στην επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού.»
Από την μία δηλαδή πρέπει να «αποκαλυφθεί ο ιμπεριαλιστικός χαρακτήρας της ΕΕ» και από την άλλη να υπάρξει «εννιαία δράση» με αυτούς που πίνουν νερό στο όνομα της, ενώ ταυτόχρονα (όπως μας είπε στην αρχή) οι όποιες προτάσεις θα πρέπει να λαμβάνουν ως δεδομένη την ένταξη της χώρας στην ΕΕ. Σαν κάτι να μην πηγαίνει καλά εδώ.... 

Και το καλύτερο για το τέλος: 

«Το περιεχόμενο της δράσης, πέρα από την ανατροπή του μνημονίου και την ικανοποίηση των βασικών λαϊκών αναγκών, θα περιλαμβάνει πλαίσιο στόχων που συγκρούονται και αμφισβητούν την αστική κυριαρχία. Κυριότεροι τέτοιοι στόχοι είναι η αποδέσμευση από το ευρώ και την Ε.Ε., η διαγραφή του χρέους, αντιμονοπωλιακά μέτρα και κυρίως εθνικοποιήσεις επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, αρχής γενομένης από τις τράπεζες, αντιμετώπισης του καθεστώτος της εξάρτησης της χώρας κ.λπ. Με μοχλό τη δράση αυτή θα διαμορφωθεί το μέτωπο που θα παίρνει με τον χρόνο πιο μαζικά χαρακτηριστικά και πιο βαθύ ταξικό περιεχόμενο. Καμία αυταπάτη δεν πρέπει να υπάρχει ότι όλοι αυτοί οι στόχοι και τα αιτήματα είναι δυνατόν να υλοποιηθούν στο έδαφος του καπιταλισμού. Η διεκδίκηση αυτών των στόχων θα είναι το όχημα μέσω του οποίου η εργατική τάξη και το κίνημά της θα προσεγγίσουν τον σοσιαλισμό.»
Δεν θα σταθώ εδώ στο αυτονόητο, στο πόσο είναι δυνατόν να υλοποιηθούν τα παραπάνω στο έδαφος του καπιταλισμού (αν είναι δυνατόν σοβαροί υποτίθεται άνθρωποι να ξεστομίζουν τέτοια πράγματα), αλλά σε δύο «λεπτομέρειες» της σχετικής παραγράφου. 

Η πρώτη είναι αυτή που μιλάει για «καθεστώς εξάρτησης της χώρας» και που όλοι καταλαβαίνουμε που ακριβώς πηγαίνει την βαλίτσα, και που δεν θα εκπλαγούμε καθόλου εάν ζητήσουν και συμμαχία με κάποια υποτιθέμενη «εθνική αστική τάξη» όταν το επιτρέψουν τελικά οι συνθήκες (καθώς τώρα θα πέσει γιαούρτι). 

Το δεύτερο είναι το κομμάτι που λέει «Καμία αυταπάτη δεν πρέπει να υπάρχει ότι όλοι αυτοί οι στόχοι και τα αιτήματα είναι δυνατόν να υλοποιηθούν στο έδαφος του καπιταλισμού.» 

Καλά ρε παιδιά, εσείς δεν λέγατε παραπάνω πως «Η κομμουνιστική Αριστερά θα δώσει στον λαό άμεσα διέξοδο από το σημερινό τέλμα και θα σταματήσει να τα παραπέμπει όλα στο σοσιαλιστικό μέλλον ή δεν μπορεί να έχει προοπτική»; 

Τι από τα δύο ισχύει τελικά; 

Προφανώς τίποτε και το όλο κείμενο είναι καθαρά προσχηματικό. Ο νοών νοήτω... 

Και επειδή κάθε τούρτα, όσο κακόγευστη και αν είναι αυτή, πρέπει να έχει και το κερασάκι της, οι κ.κ. Αραβανής και Καλαματιανός υπογράφουν τα παραπάνω ως 
«ιστορικά ηγετικά στελέχη του ΚΚΕ» 
Ουδέν αναληθέστερο τούτου φυσικά. Ιστορικά ηγετικά στελέχη του ΚΚΕ είναι ο Χαλβατζής και η Παπαρήγα π.χ. 

Οι παραπάνω κύριοι, όπως και οι Λαφαζάνης, Δραγασάκης, Δαμανάκη, Ανδρουλάκης, κλπ, δεν είναι «ιστορικά ηγετικά στελέχη του ΚΚΕ» αλλά πρώην μέλη του ΚΚΕ, και δεν συνεχίζω παραπάνω. 

Θλίψη μόνο...


Υ.Γ.1
"...είναι η ώρα να ανοίξει η συζήτηση για το επαναστατικό κόμμα στην εποχή μας, κόμμα που καθοδηγείται από τον μαρξισμό-λενινισμό, συνδέεται στενά με την εργατική τάξη, αξιοποιεί την πείρα ενός αιώνα του ΚΚΕ και του Κομμουνιστικού Κινήματος, αντιλαμβάνεται ολοκληρωμένα τον καπιταλισμό της εποχής μας και τη συγκυρία που επικρατεί στη χώρα..."
Κοίτα να δεις οι υπόλοιποι μπερδευτήκαμε και νομίσαμε πως αυτή η ώρα ήταν στο πρόσφατο συνέδριο, ενώ τώρα είναι η ώρα της υλοποίησης των αποφάσεων του...


ΥΓ 2 :
"Πολιτική που δεν αποδίδει, πρέπει να αλλάζει" μας λένε.
Μια και αυτά που προτείνουν οι ίδιοι δεν είναι παρά copy-paste το "μεταβατικό πρόγραμμα" της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν ρίχνουν μια ματιά στα τελευταία εκλογικά αποτελέσματα και στην επιρροή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα συνδικάτα, για να δουν πόσο "απέδωσε" τελικά;
Ή μήπως για εκεί ισχύουν άλλα κριτήρια;






απο τον fadomduck2

10 σχόλια:

  1. Και να τους φτυσεις στο Προσωπο το Σαλιο σου θα παει χαμενο. Τα Απομειναρια της ΕΔΑ του Κολιγιαννη και του Φαρακου ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεμ χρειαζονται το φτυσιμο σφε κατι τετοιοι ,αλλα την περιφρονηση ....Ο κοσμος κατα βαθος δεν εκτιμα καθολου τους ριψασπιδες (γενικα) ,περα απο οτι λενε καποιοι και τους εκμεταλλευονται για να μας την βγουν και καλα

      Διαγραφή
    2. Σκουπίδια ειστε εσεις οι δυο.
      Περαν του γελοίου κειμενου που ο γκαιμπελισμός και η ανοησια πανε πακέτο, λετε και ψεμματακια ...
      ..."«ιστορικά ηγετικά στελέχη του ΚΚΕ»
      Ουδέν αναληθέστερο τούτου φυσικά.Ιστορικά ηγετικά στελέχη του ΚΚΕ είναι ο Χαλβατζής και η Παπαρήγα π.χ."..

      Που πήγε ΡΕ γκαιμπελισκο εξορια η Παπαρηγα και πότε?.
      Ο Χαλβατζης ναι ηταν μαζι με τον Καλαματιανο στα Γιουρα, η Αλεκα όμως δεν ξερεις οτι ... δεν..πήγε πουθενα?.
      Ο Καλαματιανος τοτε δεν ηταν απλο μελος, ηταν στέλεχος (πριν τη χουντα)
      στην συνεχεια στο ΠΓ του ΚΚΕ (ενας απο αυτους που ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ το 1991-92, μετά στην ΚΕ
      σημερα μελος.
      Ο Αραβανης ηταν βουλευτης και δημοτικος συμβουλος στέλεχος του ΚΚΕ από την μεταπολίτευση και υστερα.

      Αειντε ρε τροτσκια συνεχιστε, μικροαστούληδες βολεμενοι που σας βολευει το να πουλατε αριστερο παραμυθι και να ταχετα μελι-γαλα με την αστικη ταξη..
      Τροτσκια ε τρότσκια!!
      .Ν.Κ
      Θεσ/νικη

      Την απαντηση μου θα την αντιγραψω και αν δεν την αναρτησετε θα σας βγάλω στο κλαρί

      Διαγραφή
    3. O "γνωστος"ΝΚ Θεσσαλονικη ??
      "Νικος Καλαντζης" ....ο χαφιεδακος του ΕΑ που ψαρευε οπαδους και μελη στο ΦΒ και τα ..."καθοδηγουσε" για να τους διαβαλλει το κομμα και να τα στρεψει εναντια του τελικα ...που το παιζε ΣΤΕΛΕΧΑΡΑ ωσπου αποκαλυφθηκε σαν χαφιες του ΕΑ (μαζι με τον αλλον τον ΠΒ απο την ΝΣΧ Νεα Σπορα χαφιεδων .. )
      Το αναρτω ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕ χαφιεδακο μονο και μονο για να δει ο κοσμος την ποιοτητα των νεοχαφιεδων της ασφαλειας ...που δεν τους ενημερωσαν οι προισταμενοι οτι η Αλεκα μαρτυρισε στα μπουντρουμια της Μπουμπουλινας επι χουντας ...τοσο που εχασε κι ενα παιδι τοτε ...
      Το αναρτω - αν και βριζεις- επισης για να το δει και ο Καλαματιανος και να θαυμασει "υποστηριχτες" που του βγαλαν απο διπλα .Για το "κλαρι" που λες ....χεστηκα ...Κρατα το να ξαποσταινεις "παπαγαλακι" της ΓΑΔΑ

      Διαγραφή
    4. @.Ν.Κ:
      Αρχικά για τις απειλές, να ξέρεις πως οι κομμουνιστές δεν μασάνε από τέτοια. Δημοσιοποίησε ότι θέλεις να εξευτελιστείς και άλλο.
      Και μπορείς εκτός από την χυδαιότητα να παριστάνεις όσο θες και τον βλάκα.
      Αν είσαι ΠΡΩΗΝ μέλος του ΚΚΕ δεν είσαι "ιστορικό" αλλά ΠΡΩΗΝ μέλος του, και δεν δικαιούσαι να επικαλείσαι τον τίτλο του για να δώσεις βαρύτητα σε απόψεις που όχι μόνο το ίδιο το ΚΚΕ έχει απορρίψει κατά τον κατηγορηματικότερο τρόπο, αλλά και η ίδια η ζωή έχει αποδείξει την κενότητα τους.
      Για την ταμπακιέρα της πλάτης στην συγκυβέρνηση της ντροπής που ζητάνε αυτοί οι δύο κύριοι και τις κραυγαλέες αντιφάσεις τους που επισημαίνονται στο κείμενο, κάνεις έυλογα την κορόιδα.
      Σε χλωρό κλαρί δεν θα σας αφήσουμε Μανιαδάκηδες και να το ξέρετε!
      Υ.Γ.
      Με τα τρότσκια (τα πραγματικά) τα φιλαράκια σου σκίζονται για κοινά μέτωπα. Ούτε καν κάτι αληθοφανές δεν βρίσκετε να ψελίσετε. Για λύπηση είσαστε κακομοίρηδες....
      Υ.Γ.2
      Εννοείται πως είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που απευθήνω τον λόγο στους σύγχρονους Τυρίμους. Δεν θα κάνουμε και διάλογο....

      Διαγραφή
  2. Φαντασου τι πανικο εχουν παθει που δεν εστειλε τον εμετο του στο μπλοκ του συντακτη αλλα στην ...αναδημοσιευση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ έχω ξεκαθαρίσει εξ'αρχής πως δεν πρόκειται να δώσω βήμα για κανέναν διάλογο με τους Τυρίμους. Αυτό θέλουν εξάλλου...

      Και δεν πρόκειται να τους δώσω κανένα βήμα, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί δεν θα τους κάνω την χάρη να τους αναγνωρίσω ως οτιδήποτε. Ας φτιάξουν ένα κόμμα με τις αντιλήψεις τους, ας τις δοκιμάσουν στην πράξη, και μετά ας μιλήσουμε και ας αντιπαρατεθούμε με καθαρά χαρτιά. Αυτά τα "εντός-εκτός, αλλά πάντα ενάντια στο Κόμμα" όμως ζέχνουν...
      Υ.Γ.
      Την τσίπα να μην υπογράφουν ως "ιστορικά στελέχη του ΚΚΕ" (ούτε καν "ηγετικά") όταν έφυγαν από το Κόμμα, την είχαν άνθρωποι με πολύ μεγαλύτερες και ένδοξες διαδρομές μέσα σε αυτό.
      Ξεκινώντας από τον Βαφειάδη και φτάνοντας μέχρι την Βαλαβάνη, που τόση τσίπα τουλάχιστον, την είχαν (άλλη τσίπα δεν είχαν εκείνοι...)
      Αυτοί οι κύριοι, από που τέτοιο θράσος;

      Διαγραφή
  3. kι εγω κατ εξαιρεση το εβαλα και για τελευταια φορα ακριβως για να φανει η "τσιπα" που λες ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειναι πολυ αργα πλεον για τα Βαριδια του 20ου Συνεδριου και του Οπορτουνιστικου Μπαχαλου της ΕΔΑ.Ξεσαβουρωσαμε Συντροφοι αφήστε τους να Σκουζουνε. Τραβαμε μπροστα με την Στρατηγικη μας για εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποιηση των Μέσων παραγωγης. Και ερχονται 1ος και 3ος Τομος. Νιωθω ευχαριστηση που ζω να δω αυτο το Γλεντι ΑΡΕ ΓΕΛΙΑ ΟΠΟΡΤΟΥΝΕΣ ΧΟΧΟΟΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΟΧ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στρατηγε μου πέστου να ρωτησει τον Ρούση του ΝΑΡ που το 2009 μας κατηγορούσε για Σταλινική στροφή και την Τιτικα Σαριγκούλη που ψηφισε πρωτη φορα ΚΚΕ επειδή αποκατέστησε ΣΤΑΛΙΝ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ. Θα έγινε φαίνεται Τροτσκίστρια χοχοχοοχοχοχαχαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή