Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

 Όλοι σήμερα στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ

 Κλιμάκωση του αγώνα με απεργία στις 12 Νοέμβρη



Σήμερα τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα ενάντια στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης. 
Στην Αθήνα το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια. Στη Θεσσαλονίκη στις 6.30 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου, στονΠειραιά στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη. Δεκάδες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Οι προσυγκεντρώσεις της Αθήνας
Οι προσυγκεντρώσεις για το συλλαλητήριο της Αθήνας έχουν οριστεί στις 6 το απόγευμα στα εξής σημεία: 
  • Σταδίου και Εμμ. Μπενάκη (Χαυτεία): Εργαζόμενοι σε Μέταλλο, Φάρμακο, Τύπο-Χαρτί, Χημική Βιομηχανία, Ενέργεια, Τρόφιμα-Ποτά, Κλωστοϋφαντουργία, Μεταφορές, Χρηματοπιστωτικό, Τηλεπικοινωνίες και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
  • Κάνιγγος: Εργαζόμενοι σε Κατασκευές, Εμπόριο, Λογιστές, Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, Επισιτισμός-Τουρισμός, Σύλλογοι Φοιτητών και Σπουδαστών, Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, εργαζόμενοι στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στο Δημόσιο, σωματεία από το χώρο της Υγείας, Καλλιτέχνες, τα κλαδικά σωματεία Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Α' Αθήνας, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς των Ανατολικών συνοικιών της Αθήνας, της Α΄ Αθήνας, του Γαλατσίου και των Μεσογείων. 
  • Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. Κοτζιά): Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς από το Νότιο Τομέα της Αττικής και οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις.
  • Πλατεία Καραϊσκάκη: Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς Δυτικού Τομέα Αττικής και του Βόρειου Τομέα Αττικής 


Περισσότερες από 600 συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούν στις συγκεντρώσεις
Περισσότερες από 600 συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς του κινήματος ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ να καλέσει σε συλλαλητήρια σήμερα σε όλη τη χώρα και, ταυτόχρονα, σε απεργία στις 12 Νοέμβρη.
Συνδικαλιστικές οργανώσεις, σωματεία και φορείς μέσα από συλλογικές διαδικασίες και με οργάνωση της συζήτησης στους χώρους δουλειάς παίρνουν αποφάσεις συμμετοχής στα συλλαλητήρια και στην απεργία κλιμακώνοντας την πάλη τους ενάντια στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Το ΠΑΜΕ, έχοντας ως παρακαταθήκη τις μαζικές και αγωνιστικές κινητοποιήσεις της Παρασκευής 16 Οκτώβρη, που πραγματοποιήθηκαν μετά και τη δημοσιοποίηση τουπορίσματος της «Επιτροπής Σοφών» για το Ασφαλιστικό με το οποίο διαλύει όποιο ψήγμα δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα είχε απομείνει στην Κοινωνική Ασφάλιση, καλεί κάθε εργατική - λαϊκή οικογένεια να μη σκύψει το κεφάλι.
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι να οργανωθούν στα σωματεία τους, να πάρουν μέρος στις γενικές συνελεύσεις, σε συγκεντρώσεις μέσα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές. Να μην περάσει η απογοήτευση και ο συμβιβασμός με την ανέχεια και τα ψίχουλα. Να ανατρέψουν τη ζωή-κόλαση που ετοιμάζουν. Να δοκιμάσουν τη δύναμη των αγώνων, της αντίστασης.
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής από ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ και ΟΓΕ
Σε μαζική συμμετοχή στα σημερινά συλλαλητήρια καλεί η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ τονίζοντας: «Όλοι οι δρόμοι δοκιμάστηκαν, τώρα να δοκιμάσουμε και τη δική μας δύναμη», σημειώνει η ΠΑΣΕΒΕ και καλεί σε ενίσχυση των σωματείων, των Επιτροπών Αγώνα. Σε κοινό μέτωπο με τις αγωνιστικές δυνάμεις των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων για την ανατροπή της αντιλαϊκής - αντιμονοπωλιακής πολιτικής».
Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι να δώσουν μια πρώτη πανελλαδική απάντηση με όλους τους κοινωνικούς τους συμμάχους τονίζει στο κάλεσμά της η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ.
Αποφάσεις συμμετοχής στα συλλαλητήρια λαμβάνουν Σύλλογοι Γυναικών μετά από κάλεσμα τηςΟμοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, ενώ το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί τους φοιτητικούς συλλόγους και τα διοικητικά συμβούλια των φοιτητών - σπουδαστών να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου