Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

ΤΑ ΨΗΦΙΣΑΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ



 ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ KΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ 

ΑΓΩΝΩΝ 

ΠΑΛΛΑΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΙΣ 22

 ΟΚΤΩΒΡΗ !!!

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ 




ΑΘΗΝΑ
«Κατω τα χερια απο την ασφάλιση ,δεν ειναι για παζάρια και για διάλυση" βροντοφώναξαν  εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και γυναίκες, οι οποίοι διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, Ομοσπονδιών, Σωματείων και Συνδικάτων.
Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από το υπουργείο Εργασίας, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη από τα ξημερώματα της Πέμπτης. Την κεντρική ομιλία, έξω από το υπουργείο Εργασίας έκανε ο Βασίλης Πετρόπουλος μέλος της ΕΓτου ΠΑΜΕ (Διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα από την ομιλία). Ακολούθησε δυναμική πορεία στη Βουλή, όπου οι διαδηλωτές παρέμειναν συγκεντρωμένοι για πολλή ώρα.




«Μπορούμε να ανατρέψουμε τη ζωή - κόλαση που μας ετοιμάζουν. Να δοκιμάσουμε τη δύναμη των αγώνων, της αντίστασης γιατί εκεί βρίσκεται η ελπίδα»







ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μαζική και μαχητική ηκινητοποίηση του ΠΑΜΕ στηΘεσσαλονίκη όπου εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, συνταξιούχοι, γυναίκες έδωσαν δυναμικό παρόν στο Άγαλμα του Βενιζέλου όπου πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση.
Την κεντρική ομιλία έκανε οΚώστας Ηλιού από το Συνδικάτο Μετάλλου.
Ακολούθησε μαζική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, που κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.
Με σύνθημα στο κεντρικό πανό «Αρκετά ματώσαμε, αρκετά πληρώσαμε, δούλοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε» οι διαδηλωτές διατρανώνουν την αποφασιστικότητά τους να μη δεχθούν τα νέα μέτρα του πολυνομοσχεδίου που τσακίζουν κάθε πτυχή της ζωής της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.   








Πάτρα: Η συγκέντρωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα από την πλατεία Γεωργίου, όπου την κεντρική ομιλία έκανε ο Κυριάκος Ζαρουτιάρης εκ μέρους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ ενώ νωρίτερα χαιρετισμό απηύθυναν εκπρόσωπος των συνταξιούχων ΙΚΑ, του Σωματείου καθαριότητας του δήμου Πάτρας και της ΟΓΕ. Το «παρών» στο συλλαλητήριο έδωσε και ο κομμουνιστής δήμαρχος της πόλης Κώστας Πελετίδης.
Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με το πανό του ΠΑΜΕ στην κεφαλή που ανέγραφε το σύνθημα: «Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση - Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε».





Λάρισα: Μαζική ήταν η πικετοφορία που πραγματοποιήθηκε, σήμερα το απόγευμα, ενάντια στα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ. Η πικετοφορία ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο ν. Λάρισας, συνεχίστηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξε πάλι στο Εργατικό Κέντρο.
Βόλος: Δυναμική συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της πόλης διοργάνωσε η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ. Βασικός ομιλητής ήταν ο Αποστόλης Ριζόπουλος, μέλος της γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στις τραγικές επιπτώσεις από την εφαρμογή των μέτρων του πολυνομοσχεδίου αλλά και στο πόρισμα της «Επιτροπής Σοφών» επισήμανε: «Δεν πρέπει να υπάρχει καμία λαϊκή συναίνεση σε αυτό το έγκλημα! Δίνουμε αγωνιστική, μαχητική, μαζική απάντηση στην κυβερνητική προπαγάνδα ότι τα βάρβαρα μέτρα έχουν τη λαϊκή συγκατάθεση! Παίρνουμε την υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής μας στα δικά μας χέρια. Δεν θα ζήσουμε σα σκλάβοι! Η μόνη ελπιδοφόρα επιλογή βρίσκεται στους ταξικούς αγώνες». Ο ομιλητής κατήγγειλε επίσης τη βρώμικη και επικίνδυνη επίθεση του δημάρχου Μπέου απέναντι στο ΠΑΜΕ και στο Σωματείο Καθαριστριών.
Αλεξανδρούπολη: Συγκέντρωση και πορεία στην πόλη πραγματοποίησε η Τοπική Γραμματεία Έβρου του ΠΑΜΕ. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Γιάννης Χιώνης, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Έβρου. Συγχρόνως δόθηκε νέο ραντεβού για τις 22 Οκτώβρη για τα μεγάλα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΠΑΜΕ.
Άρτα: Το μαχητικό «παρών» έδωσαν εργαζόμενοι, αγρότες, νέοι, συνταξιούχοι και γυναίκες στο συλλαλητήριο που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο ΄Αρτας στην Πλατεία Κιλκίς.
Στο συλλαλητήριο χαιρέτησε ο εκπρόσωπος του ΜΑΣ στην Άρτα και Πρόεδρος του Συλλόγου σπουδαστών του τμήματος λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής, Αλέξης Κατσαρός, καθώς επίσης και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν.Αρτας (ΟΑΣΝΑ) Βαγγέλης Μπέτσας.
Την κεντρική ομιλία έκανε ο Κώστας Παπασωτηρίου, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Άρτας. Ακολούθησε μαζική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης όπου οι διαδηλωτές διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης και στα νέα μέτρα που έρχονται να προστεθούν στα παλιά που θα οξύνουν ακόμη περισσότερο τη φτώχεια και την ανέχεια της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.
Ξάνθη: Δυναμικό ήταν το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην Ξάνθη ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απεύθυνε ο Γιάννης Βουζαράς, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου της ΠΑΣΕΒΕ. Στη συνέχεια πήρε το λόγο για την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης η Γιώτα Ρόιδου, πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων και μέλος της Γραμματείας Ξάνθης του ΠΑΜΕ. Ακολούθησε δυναμική πορεία στις γειτονιές και τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Λευκάδα: Πικετοφορία ενάντια στο πολυνομοσχέδιο - «καρμανιόλα» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διοργάνωσε απόψε το βράδυ στην πόλη της Λευκάδας το ΠΑΜΕ και το Εργατικό Κέντρο. Η πικετοφορία ξεκίνησε από Αη Μηνά και κατέληξε δια μέσου του κεντρικού πεζόδρομου στην κεντρική πλατεία, όπου οι διαδηλωτές ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 22 Οκτώβρη αλλά και στην απεργία στις 12 Νοέμβρη.
Αγρίνιο: «Κάτω τα χέρια απ' την ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση» βροντοφώναξαν εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και γυναίκες, οι οποίοι διαδήλωσαν στο κέντρο του Αγρινίου ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, του Εργατικού Κέντρου, ταξικών σωματείων, στις 7 μμ στην Κεντρική πλατεία Αγρινίου. Μετά από παρεμβάσεις που έγιναν από τα μεγάφωνα από τον Πρόεδρο του ΕΚΑ Κατσιγιάννη Μιχάλη και το Δήμα Δημήτρη μέλος της Διοίκησης του ΕΚΑ, ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης, επί της κεντρικής οδού Παπαστράτου και τους γύρω δρόμους, η οποία κατέληξε ξανά στην κεντρική πλατεία.
Τρίκαλα: «Κάτω τα χέρια απ' την ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση» βροντοφώναξαν εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και γυναίκες, οι οποίοι διαδήλωσαν την Παρασκευή το απόγευμα στο κέντρο των Τρικάλων.
Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Συμμετείχαν μαζικά εργαζόμενοι του Εργοστασίου Γάλακτος «Τρίκκη», οι οποίοι βρίσκονται σε κινητοποίηση εδώ και πάνω από δύο βδομάδες ενάντια στις ατομικές συμβάσεις που πιέζει η εργοδοσία και στη διεκδίκηση νέας κλαδικής συλλογικής σύμβασης. Χαιρετισμό απεύθυνε εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα στο Εργοστάσιο Γάλακτος ο Σάββας Καραγιάννης. Στη συνέχεια σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε η Άννα Κουτελίδα, μέλος της Γραμματείας Τρικάλων του ΠΑΜΕ και του ΔΣ της ΕΛΜΕ Τρικάλων.
Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους τη πόλης των Τρικάλων με τα συνθήματα των διαδηλωτών να δονούν την ατμόσφαιρα.
Χαλκίδα: Με μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων, νεολαίας, συνταξιούχων πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα το συλλαλητήριο ενάντια στο πολυνομοσχέδιο-καρμανιόλα. Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Αγοράς και ακολούθησε πικετοφορία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Οι διαδηλωτές κάλεσαν το λαό της πόλης να συμμετάσχει στα συλλαλητήρια που έχει καλέσει το ΠΑΜΕ για τις 22 του Οκτώβρη και τα σωματεία να κλιμακώσουν την πάλη με αποφάσεις για απεργία στις 12 Νοέμβρη.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου