Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Ισχυρό ΚΚΕ, και για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος

Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι ζωτικής σημασίας για το λαό, τώρα που έπεσαν όλες οι μάσκες, τώρα που ετοιμάζεται νέα επίθεση σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
Η αποφασιστική ενίσχυση του Κόμματος στις εκλογές της 20ής Σεπτέμβρη είναι μια κατάθεση υπέρ των λαϊκών συμφερόντων.


Γιατί την επομένη των εκλογών θα παλεύει μέσα και έξω από τη Βουλή για το γνήσιο και ανυποχώρητο ΟΧΙ στα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα, γιατί αντιπαλεύει τις πραγματικές αιτίες των μνημονίων και των αντιλαϊκών μέτρων, που είναι η στρατηγική του κεφαλαίου και της ΕΕ. Οσο μεγαλύτερη δύναμη έχει, τόσο πιο αποτελεσματικός μπορεί να είναι αυτός ο αγώνας.

Με τη δύναμη που θα του δώσει ο λαός θα εκφράσει τη λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι σε όποια κυβέρνηση και αν προκύψει, απέναντι στο κεφάλαιο, στην ΕΕ. Θα συμβάλει σε αγώνες και διεκδικήσεις για άμεσα μέτρα ανακούφισης του λαού, για την αλληλεγγύη, για την κατάργηση των αντεργατικών - αντιλαϊκών νόμων, την ανάκτηση των απωλειών, την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών. Το κυριότερο είναι ότι το ΚΚΕ παλεύει ώστε ο αγώνας του λαού να έχει σταθερό προσανατολισμό τη ρήξη με την ΕΕ, τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς, το κεφάλαιο και την εξουσία του.
Η ενίσχυση του ΚΚΕ και μέσα από τις εκλογές μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια ο λαός να πιστέψει ότι έχει τη δύναμη να ανατρέψει την αθλιότητα που βιώνει. Θα συμβάλει ώστε ο λαός να αποκτήσει την αυτοπεποίθηση αλλά και τη δύναμη να το πετύχει. Μπορεί ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ να επιταχύνει θετικές διεργασίες για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την αναζωογόνηση των συνδικάτων και σωματείων, στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους.


Στην καθημερινή αναμέτρηση με την εργοδοσία και τους μηχανισμούς της. Την αναζωογόνησή τους ως οργάνων ταξικής πάλης και όχι ως οργάνων της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων. Θα συμβάλει στο να συναντηθούν οι εργάτες με τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τις εργαζόμενες γυναίκες, τις λαϊκές οικογένειες, σε μια Λαϊκή Συμμαχία που θα έχει αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, παλεύοντας ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση, στη στρατηγική του κεφαλαίου, της ΕΕ, για να μπουν εμπόδια στην εφαρμογή νέων αντιλαϊκών μέτρων και που θα ανοίγει το δρόμο για τη διεκδίκηση της εξουσίας από το λαό.
Αυτή η συμμαχία της εργατικής τάξης με τα άλλα λαϊκά στρώματα θα εκφράζει την καθαρή αντίθεσή της, το διαχωρισμό της από τα συμφέροντα των μονοπωλίων, του κεφαλαίου, των διαφόρων τμημάτων τους, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και όλων των ιμπεριαλιστικών κέντρων (Γερμανία, Γαλλία, ΗΠΑ, Ρωσία κ.λπ.).
Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να εμπνεύσει, να καθοδηγήσει, να συμβάλει στη συγκέντρωση και ένωση λαϊκών δυνάμεων, στις σημερινές δύσκολες συνθήκες της υποχώρησης του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Γιατί μόνο το ΚΚΕ επιδιώκει να ενωθούν όλες αυτές οι δυνάμεις στην πάλη για την ανατροπή, ενάντια στα μονοπώλια, στον καπιταλισμό και τις ενώσεις τους που εξαθλιώνουν τους λαούς, για να έρθει πραγματικά ο λαός στην εξουσία.
Οσο πιο δυνατό είναι το ΚΚΕ, τόσο περισσότερο επιταχύνονται διεργασίες αλλαγής του συσχετισμού δυνάμεων στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, τόσο επιταχύνονται διαδικασίες ώστε ο λαός να αποκτήσει τη δύναμη να πάρει τις τύχες στα χέρια του, να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου