Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Στόχος μια συγκυβέρνηση "ευρύτατης συναίνεσης " αλλά και μια "βολική" ...αντιπολίτευση

Τους φαντάζεσαι αυτούς σε Συγκυβέρνηση ? 




κι αυτους .... "αντιπολίτευση "? 

Απο τον Μάιο του 10 και το πρώτο μνημόνιο, εκείνο που επιδίωκε το σύστημα δεν ήταν απλά να περάσουν τα μέτρα απο την Βουλή ,αλλά να υπάρχει πάντα και μια ευρύτατη στήριξη απο τον λαό ,μια αποδοχή και ανοχή, αδιάφορο αν αυτες προέρχονταν απο αρχική άγνοια, απογοήτευση ή τρομοκρατία .Ετσι κι αλλιώς το ήξεραν οτι εντός του δικού τους κοινοβούλιου παντα θα έβρισκαν κόλπα και τερτίπια ,κόμματα και βουλευτές "πρόθυμους" να ψηφίσουν ,ακόμα κι αν αυτό θα σήμαινε την εξαφανισή τους .Στον λαό όμως και ιδιαίτερα σε εκείνο το συνειδητό κομμάτι του (το μεγαλύτερο) που αργα ή γρήγορα θα αντιδρούσε βίαια και ίσως επαναστατικά (και αρα επικίνδυνα για το σύστημα) ,έπρεπε να υπάρχει και μια βολική ,ακίνδυνη και καταστολική της οργής του λαού αντιπολίτευση .. 


Μια "αντιπολίτευση" ..."στο κόλπο" ,που θα κρατά τον λαό επί του καναπέως να προσμένει την μεσιανική έλευσή της για να γλυτώσει απο τα δεινά .Ετσι ζήσαμε την "αντιμνημονιακή" αντιπολίτευση της ΝΔ και των Ζαππείων στην πρώτη μνημονιακή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ .... αργότερα και στο δεύτερο μνημόνιο την "αντιμνημονιακή " αντιπολίτευση του Συριζα και των Ναζί στην μνημονιακή κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ....Τι κοινό είχαν αυτές οι "αντιπολιτεύσεις " ? Βαρύτατες κορώνες και χαρακτηρισμούς , υποσχέσεις και προγράμματα που έδιναν απο μια κάποια ελπίδα στον λαό ,μεχρι τον ουρανό με τ αστρα ,αλλα στην πράξη ...ουτε μια συμμετοχή σε αγώνες του λαού ενάντια στα μέτρα  ,άντε καμμιά  παρουσία στελεχών για το θεαθήναι και για να χαιδέψουν αυτιά ,με τα μελη και τους οπαδούς τους αμέτοχους σ αυτους ...και πολύ δε περισσότερο ουτε μια οργάνωση συλλαλητηρίων και κινητοποιήσεων  απο τους ίδιους ενάντια στις κυβερνήσεις που υποτίθεται αντιπολιτεύονταν .Πότε θυμάστε ενα συλλαλητήριο της ΝΔ ,της ΧΑ ή του Συριζα ενάντια στις πολιτικές που υποτίθεται αντιπαλευαν ?

Αν δεν υπέφερε ο λαός μας τόσα χρόνια απο αυτήν την πολιτική ,αν δεν ματώναμε στην κυριολεξία απο ολα αυτά που μας φέραν ,η κατάσταση τα τελευταία χρόνια θα ηταν για πολλά γέλια ,θα γράφονταν άπειρες θεατρικές επιθεωρήσεις και μετά θα ρίχναμε και πολλές κλωτσιές σαν λαος .Αντιπολίτευση στα λόγια ,συμπολίτευση στην πράξη και αλλαξοκωλιές επιχειρημάτων ανάλογα απο ποια θέση βρίσκονται κάθε φορά .Ειναι απίστευτο με τι ευκολία αυτοεξευτελιζονται άνθρωποι και κόμματα απο δήλωση σε δήλωση ,απο πρόγραμμα σε πρόγραμμα ,απο εκλογές σε εκλογές ,απο συνέντευξη σε συνέντευξη ,απο συνεδρίαση σε συνεδρίαση ,απο πάνελ σε πάνελ .Ειναι απίστευτο πόσο χαμηλή αυτοεκτίμηση και σοβαρότητα επιδεικνύουν κόμματα και πολιτικοί όταν το βράδυ λενε μαύρο και το πρωί άσπρο .Εκτός αν εχουν κάποια αποδεδειγμένη βεβαιότητα οτι απευθύνονται σε χαχόλους ιθαγενείς ...

Κόντρα κι ενάντια σ αυτήν την κοροιδία -κωμωδία όμως ΠΟΙΟΣ απο την πρώτη στιγμή αντέδρασε ,προσπάθησε να οργανώσει τον λαό και να παλέψει μαζί του σαν ενα σώμα ενάντια σ αυτές τις καταστροφικές πολιτικές ,στέλνοντας παράλληλα μήνυμα αντίστασης στους λαούς όλου του κόσμου ?

Ποιούς αγώνες μπορει να θυμηθεί ο μέσος πολίτης αυτα τα 5 χρόνια ? Απο την Χαλυβουργία και τους 8 ηρωικούς μήνες ,ως τους καταπέλτες των πλοίων , τα μπλόκα των αγροτών ,τις καταλήψεις Υπουργείων ,το σφυροκόπημα στη Βουλη με προτάσεις , τροπολογίες που ξεμπρόστιαζαν το ψέμα και την υποκρισία κυβερνώντων και "αντιπολιτευόμενων" ποιός ηταν ο κοινός παρανομαστής ; Ποιός ηταν ο "υποκινητής" και μονίμως ΠΑΡΩΝ σ αυτούς τους αγώνες;  ... 

Ειναι ολοφάνερο πως το πολιτικό σκηνικό το διαμορφώνουν εξ αρχής κατα πως τους βολεύει ,αρκεί να εχουν τον λαό στη γωνία ,εν καταστολή και αποσβωλομένος να παρακολουθεί την σφαγή του .Τα 5 αυτα χρόνια δείχνουν ξεκάθαρα πως δεν διστάζουν να "καταναλώσουν" ακόμα και παραδοσιακά κόμματα (εργαλεία τους) ,αλλα και διάτοντες χρήσιμους αστέρες τους ,κόμματα κομπάρσους και βαστάζους τους (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ -ΛάΟΣ -ΔΗΜΑΡ) ,ή και να χτίσουν καινούργια (ΠΟΤΑΜΙΑ -ΤΕΛΕΙΕΣ ,Λαφαζάνηδες) ,ακόμα και να ανασείρουν απο τα αζήτητα οτι πιο γελοίο είχαν στην ναφθαλίνη (Λεβεντηδες και Μοσχαρολιάκους) ,βάζοντάς τα ολα αυτα στην πολιτική τους μαρμίτα με Σεφ τα ΜΜΕ τους να ανακατεύουν τον χυλό  !
Μόνο που στα τελευταία την πατησαν .Και την πάτησαν αναγκαστικά γιατι το παραμύθι "μνημονιακοί - αντιμνημονιακοί " με το οποίο ταλάνιζαν και κορόιδευαν τον λαό κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος ,οταν σηκώναν τα χεράκια και ψήφιζαν στη Βουλή το απεχθέστερο όλων μνημόσυνο ! Οσο και να τσιρίζει ο Τσίπρας ,οσο και να "κοντράρονται" με τον Βαγγέλα ,οτι τερτίπια (τετρημένα και χιλιοειπωμένα ) για "επαναδιαπραγματεύσεις" και "παράλληλα προγράμματα " ,για "κόκκινες γραμμές" και "ισοδύναμα" κι αν μεταχειρίζονται ο λαος ΞΕΡΕΙ πια τι τους ετοίμασαν ,τι τον περιμένει και πως θα τους έχει απέναντί του ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ  ΚΑΙ στην εφαρμογή ολων αυτών .



Τα ελεγε η γιαγιά το Γενάρη : "Αν δε βγει ενισχυμένο το ΚΚΕ την έχουμε βάψει " 

Και επειδή ξερουν και οι ίδιοι οτι ΠΟΤΕ δεν ηταν πρόβλημα η ψήφιση απο την Βουλη ολων των μνημονίων αλλα η ΕΦΑΡΜΟΓΗ τους ,η κυβέρνηση που θα προκύψει στις 20 Σεπτέμβρη θα πρέπει να είναι αναγκαστικά μια ευρύτατης συναίνεσης και συνεργασίας όπως και το συνοθύλευμα που τα ψήφισε στη Βουλή (συμπεριλαμβανομένων και αυτών που βοήθησαν να μην πέσει η κυβέρνηση ΩΣ την εκπλήρωση του χρέους της ,δηλαδη του να "περάσει" απο τον "ναό " η συμφωνία) 
Παρόλες τις φανφαρες ,τους χαρακτηρισμους ,τις "κοντρες" και τις μεγαλοστομίες που ενθεν κα κείθεν εκτοξεύονται για το θεαθήναι και για συγκράτηση αφελων ψηφοφόρων η επόμενη κυβέρνηση θα ειναι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ -ΠΟΤΑΜΙΑ -ΑΝΕΛ -ίσως και ολίγον απο Λεβέντες !!! Οι "δανειστές " και τα εγχώρια αφεντικά ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΗΔΗ : "ολα τα μωρα στην πιστα!" 
Και μην βιαστείς να το αποκλείσεις πτωχέ και γνωστε κοψοχέρη γιατι ηδη σου έχουν μαγειρέψει και εχεις φαει αμάσητους ΓΑΠ,Παπαδήμους ,Σαμαροβενιζέλους ,Τσιπροκαμμένους ! 
Και αυτό θα συμβεί για δυο κυρίως λόγους : 
1) Γιατι η εφαρμογή των εφαρμοστικών που ήδη ψηφίστηκαν απο το πρώτο ακόμα μνημόνιο μπαίνει στην τελική τους ευθεία με αυτό το τρισχειρότερο ολων μνημόνιο και η κυβέρνηση που θα τα εφαρμόσει και θα πάρει στην πλάτη της το δύσκολο εργο πρέπει να εχει υφαρπάξει την στήριξη και την ανοχή (συνενοχή) όσο γίνεται μεγαλύτερου τμήματος του λαου ( μέχρι να καταλάβει τι του φέραν ολοι αυτοί κατακέφαλα) 
2) Αλλα και οταν καταλάβουν  οι συνήθεις κοψοχέρηδες ... να υπάρχει μια ακίνδυνη , βολική και χρήσιμη "αντιπολίτευση " να τον κρατήσει πάλι στον καναπέ ,να βριζει μεν αλλα να προσμένει καρτερικά την σωτηρία του απο τους νέους αυτούς Μεσίες του . 


Και σ αυτο το δεύτερο θαρρούν πως πρόλαβαν και την εφκιαξαν .Την ΧΑ και την ΛΑΕΝ ! Μια πιθανή βολική γι αυτούς "αντιπολίτευση¨" που θα συντηρει το παραμύθι της "ελπιδας " του λαού εντός των αδιέξοδων τειχών του συστήματος ,που θα συντηρεί τελικα την κυριαρχία τους . Τρία χρόνια δοκιμάσαμε το ναζιστικό μόρφωμα σαν "αντισυστημική" "αντιπολίτευση"...αν εξαιρέσουμε το εξώφθαλμο υπερ του κεφαλαίου κοινοβουλευτικό έργο τους ,την προσπάθεια να χτυπηθεί το εργατικό κίνημα και να αποδεχτει μισθους και μεροκαματα πεινας ,τις δολοφονικές επιθέσεις σε αγωνιστές και μετανάστες ...τους είδατε ποτε να κινητοποιήσουν τους "χιλιάδες" (εκατομμύρια για τους ίδιους ) οπαδούς ψηφοφόρους τους ενάντια σε μνημονιακούς νόμους ,σε νομοσχέδια κλπ (εκτος απο τα μισα που ψηφιζαν παρεα με τις κυβερνήσεις ) ? Ακόμα και οταν ηρθε η Μερκελ εδω περιορίστηκαν σε ...ανακοινώσεις και φανφάρες για την τηλεόραση .Θα πει κάποιος τους "πολεμά" το συστημα ,τους"θάβουν " τα κανάλια ....αλλά μήπως αυτό ειναι το κόλπο γκρόσο του ιδιου του συστήματος ? Με δεδομένη την οργη του λαου για τα ΜΜΕ  δεν εξασφάλησαν το ασαφές και ερμαφρόδιτο ΟΧΙ στο πρόσφατο στημένο δημοψήφισμα δια της υπερπροβολής απο αυτα του ΝΑΙ ? Μήπως δεν ηταν ο "ριζοσπάστης" Λαφαζάνης και τα στελέχη του μελη και Υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ ?Πότε εναντιώθηκαν σε κάτι στους 7 αυτούς μήνες ? Οταν ο Τσιπρας πρότεινε τις 47 σελ.μνημόνιο ? Οταν ο Υπ.Αμυνας μοίραζε νησια στους ΝΑΤΟικους ? Ποιοι "αριστεροπλατφορμήτες" ΡΙΞΑΝ την κυβέρνηση Τσιπρα ? Ο Τσίπρας ως που ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ δεν τους είχε Υπουργάρες ? Αλλα και οταν ηταν αντιπολίτευση πριν ο ΣΥΡΙΖΑ επι της προηγούμενης κυβέρνησης ΠΟΤΕ τους θυμάστε να καλουν τον λαο σε κινητοποίηση ενάντια σε μέτρα και πολιτικες και να μαζεύουν περισσότερους απο τα ....μέλη της ΚΕ τους ? Πως και θυμήθηκαν το "εθνικό νόμισμα" (αλλα εντός της ΕΕ και του συστήματος ) σχεδόν αμέσως οταν το πρόκρινε  και ο ....Σόιμπλε ως "λυση" στην συγκυρία αυτή ? 

Με δεδομένη λοιπόν την Συγκυβέρνηση καρμανιόλα και οδοστρωτήρα που ετοιμάζεται και που θα υποστεί ο λαος μας ,το μεγάλο στοίχημα και ζητούμενο για αυτόν θα είναι ΠΟΙΟΝ θα στείλει Αξιωματική Αντιπολίτευση απέναντί της . Η πιο στραβή για το σύστημα περίπτωση θα είναι αν το κόμμα αυτό είναι το ΚΚΕ .Τους αλλους δυο την ΧΑ και την ΛΑΕΝ τους εχουν ηδη στο τσεπάκι τους . Γιατι το ΚΚΕ ξέρει να οργανώνει τον λαο και να χτυπά  στην καρδιά οτι φοβάται το σύστημα .Το 12 εξ αλλου η πρώτη πράξη του Σαμαρά -πριν ακόμα πιάσει στασίδι στο Μαξίμου- ηταν η εντολη επέμβασης των ΜΑΤ στην Χαλυβουργία ,πράξη που έδειξε πόσο φοβόνταν οι προηγούμενοι να την κανουν και χρειαζοταν κυβέρνηση "νοπης εντολής" για να γίνει ! Σε περίπτωση επιτυχούς έκβασης αυτού του τιτάνιου αγώνα υπήρχε κίνδυνος μετάδοσης σε ευρύτερα λαικα στρώματα του μικρόβιου της αγωνιστικής  αισιοδοξίας ....Το συστημα επαιζε τα ρέστα του ! 
Η απαξίωση και το θάψιμο των προτάσεων νόμου και τροπολογιών του ΚΚΕ στην απελθούσα Βουλη απο ΟΛΟΥΣ μαζί (συμπεριλαμβανομένων και των ΛΑΕΝεδων ) αλλα και τα ΜΜΕ τους ,δείχνει ακριβώς τον πανικό σχετικά με το ΠΟΙΑ αντιπολίτευση φοβούνται .Αυτην που ξυπνα και δεν κοιμίζει τον λαο ! 
Ολα αυτά τα οπλα τους όμως πανε περίπατο αν το ΚΚΕ αναδειχτει Αξιωματική Αντιπολίτευση και ο λαος χτυπά συντονισμένα και  μεσα απο τη Βουλη και απ εξω  κάθε μέτρο που θα φέρνουν να περάσει η Αχταρμά Κυβέρνησή τους ...Ειναι χρυση  ευκαιρία για τον λαο να αντισταθει ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ  στην λαίλαπα που τους φέρνουν παρεούλα ολοι τους ,αλλα και χρυσή ευκαιρία να καταλάβει στην πραξη ποιοι εννοούν αυτα που του λένε και ποιοι τον δουλεύουν .Ποιοι είναι δίπλα του δείχνοντάς του εναν αλλο διαφορετικό και πραγματικά ελπιδοφόρο δρόμο και ποιοι είναι ενάντια του . 

Κ.Χ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου