Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Και μετα τα "πανηγύρια" .... οργανώνουμε τον λαό γι αυτά που έρχονται






Στη συγκρότηση κεντρικής επιτροπής για την οργάνωση της αλληλεγγύης, με σύνθημα«κανένας μόνος του», προχωρούν οι δυνάμεις της Λαϊκής Συμμαχίας που αποτελούνται από το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, τοΜΑΣ και την ΟΓΕ, μπροστά στην επίθεση ΕΕ, κυβέρνησης, μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Στην κοινή ανακοίνωσή τους οι δυνάμεις της Λαϊκής Συμμαχίας σημειώνουν:
«Οργανωνόμαστε, Δυναμώνουμε την Αλληλεγγύη. Εμείς έχουμε τη δύναμη.
Στις δύσκολες στιγμές που περνά αυτή τη στιγμή η εργατική - λαϊκή οικογένεια, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, από την επίθεση που δέχονται από την ΕΕ, κυβέρνηση και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ένα από τα όπλα μας είναι η εργατική - λαϊκή αλληλεγγύη παντού.
Το τωρινό κούρεμα μισθών και συντάξεων σε μεγάλο τμήμα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, αλλά και οι καταβολές με το σταγονόμετρο, να αντιμετωπιστούν άμεσα και οργανωμένα.
Πλάι στους αγώνες αυτής της περιόδου για τη διασφάλιση και την καταβολή μισθών - συντάξεων - επιδομάτων, για το δικαίωμα στην εργασία, με τη μαζικοποίηση και άνοδο των αγώνων για την κάλυψη των απωλειών, οι οργανώσεις που αποτελούν την κοινωνική συμμαχία συγκροτούμε κεντρική επιτροπή για την οργάνωση της αλληλεγγύης.
Το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ, το ΜΑΣ καλούμε τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους σπουδαστών, τις ενώσεις ΕΒΕ, τους γυναικείους συλλόγους, τις επιτροπές ανέργων, τις λαϊκές επιτροπές και κάθε μαζικό φορέα, να συγκροτήσουμε ΤΩΡΑ και χωρίς καμία καθυστέρηση,επιτροπές αλληλεγγύης παντού! Σε Δήμους, γειτονιές, σε εργοστάσια και βιομηχανικές ζώνες, σε κλάδους, σε σχολές, σχολεία, νοσοκομεία. Κεντρική θέση, η οποία πρέπει να καθοδηγεί τη συγκρότηση - δράση και λειτουργία τους είναι το σύνθημα «κανένας μόνος του».
Καταγράφουμε άμεσα τις ανάγκες που υπάρχουν!
Συνάδελφοι,
Γείτονές μας που αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα ή αντιμετωπίζουν έκτακτες δύσκολες καταστάσεις δεν πρέπει να μείνουν αβοήθητοι και μόνοι τους. Να κυριαρχήσει η επαγρύπνηση! Να αποτρέψουμε με τις παρεμβάσεις μας, την αλληλεγγύη μας καθώς και την υλική βοήθειά μας, να υπάρξουν συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης. Με προτεραιότητα την κάλυψη των αναγκών σε τρόφιμα, φάρμακα, παιδικές τροφές και σε συντονισμό με την κεντρική επιτροπή αλληλεγγύης, να οργανώνουμε την παρουσία μας παντού!
Οι επιτροπές αλληλεγγύης να γίνουν γνωστές παντού και άμεσα! Να μην επιτρέψουμε να κυριαρχήσει ο φόβος, η παραίτηση κάτω από το βάρος των δυσκολιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου