Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Ας ξεδιαλύνει το τοπίο λοιπόν






 απο τον "ΕΓΚΕΛΑΔΟ"    

              Απο  την αρχή ακόμα της κρίσης και αμέσως σχεδόν μετα το "μνημόνιο" του ΓΑΠ ,ενα τεράστιο μπλέξιμο υπήρχε στο νου και την σκέψη μεγάλης μερίδας του λαού μας ,ιδιαίτερα μετά το πρώτο εκείνο σοκ των πρώτων αντιλαικών μέτρων .Παντού ,απο τις πλατείες μέχρι το διαδύκτιο ,τα καφενεία η συζήτηση περιστρεφόταν γύρω απο το πως θα μπορούσαμε σαν χώρα να αποφεύγαμε την λαίλαπα των "μνημονίων" (της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης που βέβαια εδω συνάντησε τον πιο αδύναμο κρίκο της, ή κάποια μορφή βαλβίδας εκτόνωσής της) .Πολύ σωστά το ΚΚΕ έβαλε το ζήτημα τότε (και πιο αναλυτικά στο 19ο Συνέδριό του ) οτι δεν ηταν θέμα προσώπων (ΓΑΠ κλπ), ή νομίσματος ,ή ακόμα κάποιου σατανικού σχεδίου που είχε να κάνει σε σχέση με την "μικρή" και πάντα "προδομένη " και βαλώμενη Ελλάδα ,αλλά με ανταγωνισμούς ,αναδιαρθρώσεις και τελικό ξεκαθάρισμα στο παγκόσμιο Ιμπεριαλιστικό σκηνικό με αφορμή την πιό γιγάντια κρίση που το χε βρει ποτέ στην Ιστορία του .


Γενικές παραδοχές υπήρχαν τρείς  εξ αρχής :

α)          Στην Ελλάδα είχαν καθυστερήσει ,σε σχέση με την υπόλοιπη ΕΕ ,οι "αλλαγές" ,κυρίως αυτές που μείωναν το εργατικό κόστος και καταργούσαν βασικές πλευρές του πάλαι ποτέ κοινωνικού κράτους .Αλλαγές που προβλέπονταν αυστηρά στην "Λευκή Βίβλο των εργασιακών σχέσεων" του 93 και είχαν γίνει πράξη σε πολλές χώρες της ΕΕ ,ήδη πριν βγεί η δεκαετία του 90 .Αλλαγές που είτε το πολιτικό προσωπικό δεν τόλμησε λόγω πολιτικού κόστους ,είτε γιατι εδω υπήρχε μια συμπαγής δύναμη ,ενας "κακός Δράκος" με σοβαρούς δεσμούς με το εργατικό κίνημα ...το ΚΚΕ .
β)          Η κρίση το 10 βρήκε το εργατικό κίνημα ανέτοιμο να αντιδράσει σε τέτοιο βαθμό που να αποτρέψει εξ αρχής και να αποκρούσει την ολομέτωπη επίθεση .(αυτο δεν ερχεται σε αντίθεση με την κατάληξη της (α)  παραδοχής γιατι άλλο πράγμα εχω σοβαρούς δεσμούς με το εργατικό κίνημα και άλλο το ίδιο το εργατικό κίνημα ειναι ικανό ταξικά σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνει δύναμη αποτροπής ) .Ενα εργατικό κίνημα που στις κορυφές του έκαναν πάρτυ οι κυβερνητικοί βαστάζοι ,διαβρωμένες ως τα μπούνια ηγεσίες , μέρος και παίκτες του όλου συστήματος εξουσίας . Κι όταν η ηγεσία είναι σε τέτοια άθλια κατάσταση (ο εχθρός δλδ ειναι μέσα στο στράτευμα) πως να προετοιμάσει ,οργανώσει και τελικά αποτρέψει την επίθεση ? Γιατι "αγώνες" εγιναν ,αλλά σκόρπιοι ,επι σκοπό ασυντόνιστοι ,ντουφεκιές στον αέρα ,για τα μάτια του κόσμου και για το θεαθήναι ,για εκτόνωση περισσότερο και οχι πάντως με στόχο την αποτροπή .Να γιατί ΠΡΩΤΟΣ και επιβεβλημένος στόχος των κομμουνιστών ήταν εξ αρχής η ΑΝΑΤΡΟΠΗ των συσχετισμών στο ε.κ. σε ταξική κατεύθυνση !!
γ)          Η μακροχρόνια μελετημένη διάλυση της παραγωγικής σου βάσης σαν χώρας ,βιομηχανία ,γεωργία ,ενέργεια , προς χάρην κυρίως των Ευρωμονοπωλίων και υπο την υποστήριξη και καθοδήγησή τους !Το "δεν παραγουμε τίποτα " που ειναι στα στόματα όλων ,είναι εν μέρη αλήθεια ,αλλά συγκαλύπτει και τις πραγματικες δυνατότητες της χώρας ,αλλα και την αιτία του ποιός και γιατί σε έφτασε να μην παραγεις σχεδόν τίποτα .


             Σ αυτή την κατάσταση βρήκε η κρίση τον λαό μας κι επειδή ο πνιγμένος απο τα μαλλιά του πιάνεται , σοκαρισμένος απο την επίθεση ,αποσβολωμένος ,έστηνε ευήκοα τα ώτα σε κάθε τσαρλατάνο που του πρόβαλλε εύκολες "λυσεις" και σαν "πρόβλημα" τα μνημόνια , το ευρώ ,τα "επαχθή " χρέη  και οχι τις πραγματικές αιτίες ,τον πραγματικό εχθρό .Ολοι αυτοι οι έμμισθοι θεομπαίχτες τύπου "ινστρουχτορων " των πλατειών ,των σαιτ και των πάνελ τον παραμύθιαζαν απο τότε με "λυσεις" -πανάκειες ,όπως επιστροφή στην δραχμή , σκίσιμο μνημονίων ,λογιστικούς ελέγχους του χρέους ,"μειγματα πολιτικής" ακόμα ακόμα και τσουβάλια με δολλάρια απο Καναδικές τράπεζες που θα απάλοιφαν το χρέος και θα μας έμεναν και αλλα τόσα για ενα κότερο σε κάθε Ελληνα και Ελληνίδα . Ολοι αυτοί οι Ψώρες ,οι Καζάνες ,οι ΠιΛαφάδες ,οι Αλαβανούκοι ,οι ανταρσυ-ριζες ,οι Σαμαρομπενυδες αφιέρωσαν εκατομμύρια εργατοώρες να παραμυθιάζουν εναν λαό για να μην βλέπει την τύφλα του ! Οτι αυτός είναι ο καπιταλισμός ...στα χειρότερά του και οτι τα "καλύτερά " του καλα θα κάνει η ανθρωπότητα να τα ξεχάσει δια παντός και οσο μπορεί πιο γρήγορα ! Να πάει για "άλλα ".....

                  Σε μια τέτοια κατάσταση πανικού  (αυτού που πνίγεται ) πως να ακούσει ο λαός την νηφάλια ,επιστημονική και τεκμηριωμένη φωνή των κομμουνιστων ? Οχι οτι δεν υπάρχουν και δεν υπήρχαν προβλήματα εκλαίκευσης και επικοινωνίας και απο  αυτούς ,αλλα διάολε όταν εχει μαλλιάσει η γλώσσα τους 5 χρόνια τώρα οτι ΧΡΕΟΣ δεν υφίσταται για σένα ,για τον λαό , οτι 500-1000 κηφήνες τα μασούλησαν τόσα χρόνια και στα φόρτωσαν και αφού βγάλαν εξω και 1,5 ΤΡΙΣ ,οτι ΜΟΝΟ με μονομερη διαγραφη καθαρίζεις ....ψαξε ,ρώτα ,μάθε ....τι σκατά ρε λένε αυτοί ? Που το βασιζουν ? Δεν τα πιανεις οπως τα λεει  ο Ριζοσπαστης ,πάρε το βιβλιο του Μπογιόπουλου που τα λέει αναλυτικά ΓΙΑΤΙ ο λαός ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑ ουτε σεντ ....πολιτικό ειναι το ζητημα και οχι απλά οικονομικό !
                   
                   Μετά σου λένε (οι κομμουνιστές) εδω και χρόνια οτι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας σου είναι η ένταξή της σε ιμπεριαλιστικά μαντριά .Το δέσιμό της χειροπόδαρα σ αυτά .Και καλα ,στο λένε 40 χρόνια τώρα και μέχρι χτες τους έβλεπες και σα γραφικούς ,αλλά ΤΩΡΑ δεν βλέπεις πεντακάθαρα και μόνος σου πως είχαν ΔΙΚΙΟ ? Μέχρι και ποιόν Υπουργό γουστάρουν να στείλεις να του δώσουν τις "εντολές του μωυσεως"σου καθορίζουν και αν θα φορα φουλάρι ή γραββάτα .Μέχρι και πόσα τασάκια θα έχει ο Βούτσης στο υπουργικό γραφείο του ... πόσο θα ειναι το φπα στο κουλούρι σου .Πως θα συνεδριάσει ,πότε και τι θα ψηφίσει ο "ναός" της "δημοκρατίας" σου .... (σαν να ψηφίζεις ΟΧΙ και να στο κάνουν ΝΑΙ ενα πράμα δλδ ).Για να μην αναφέρουμε οτι πίσω απο κάθε εντολή τους βρίσκονται και οι θελήσεις και τα πρέπει των ντόπιων σου πλουτοκτρατών που παρεούλα με τους Ευρωπαίους και Μονοπωλιακούς συναδέλφους τους σε ξεζουμίζουν .Τι άλλο πρέπει να γίνει για να πειστείς οτι η λύση δεν είναι τι θα γράφει το χαρτάκι επάνω που θα αγοράζεις το κουλούρι ,αλλά η απόφαση να σηκωθείς να φύγεις απο το Ευρωπάρτυ με τα Ζόμπι ντόπια και ξένα ? Κι επειδή κι εδω τα "παπαγαλάκια " παλι παλεύουν να σου θολώσουν την σκέψη  λέγοντάς σου "να φύγουμε απο το Ευρω" (Ευρωζώνη) ...ιδου η λύση ....πες τους οτι ΚΑΙ το τυράκι το βλέπεις τώρα αλλά ΚΑΙ τη φακα !
              
                   Η εξοδος απο την Ευρωζώνη ,αλλά η παραμονή στο Ευρωμαντρί της ΕΕ τους ,θα σημάνει την απόλυτη φτωχοποίηση και εξαθλίωση του λαού ,μια και θα πλέουμε σε ενα "πέλαγος του Ευρω" με το χάρτινο καραβάκι της δραχμής μας(μην ξεχναμε οτι οταν είχαμε τη δραχμή και οι υπόλοιποι είχαν τα εθνικά τους νομίσματα ,Ευρω δεν υπήρχε ακόμα , το καπιταλιστικό τους οικοδόμημα δεν είχε ολοκληρωθεί ) .Πες τους οτι και η "λυση" κύκλων τύπου Σόιμπλε την ιδια "λυση" σου προτείνει !!Πες τους πως και όσες χώρες - μέλη της ΕΕ δεν εχουν το ευρω αλλά "εθνικά " νομίσματα υποκεινται σε αυστηρο δημοσιονομικο ελεγχο απο την ΕΚΤ ,οπως και οι της Ευρωζώνης . Τελούν κάτω απο την μπότα των Συνθηκών , ντιρεκτίβων , εντολών,έτοιμων απο χρόνια και ψηφισμένων ασφυκτικών νομικών πλαισίων  του καπιταλιστικου οικοδομήματος των μονοπωλίων που λέγεται Ευρωπαικη Ενωση .Δεν μπορουν να κάνουν ουτε βήμα δικής τους πολιτικής αν αυτή έρχεται σε αντίθεση με ολα αυτά ! Πως θα αναπτύξεις την παραγωγική σου βάση για να βγεις απο τα αδιέξοδα ? Με τις ποσοστώσεις και τις ΚΑΠ τους ? Ή δεμένος στο ΝΑΤΟικό τους μαντρί να σου στοιχίζει η άμυνα ...αηδόνι ,να μακελεύεις γειτονικούς -και οχι μόνο -λαούς ,να στέλνεις τα παιδιά σου μπάστακες σε λαούς που μεταναστεύουν για να βρούν σωτηρία ,να "απολαμβάνεις" προστασιες τύπου Κυπρου και Ιμίων ?
             
               Ανακεφαλαιωνοντας λοιπον ως εδω  ,οι κομμουνιστές σου λένε πως η λύση στο πρόβλημα , ειναι η Μονομερής Διαγραφή του Χρέους και η Εξοδος απο ΕΕ και ΝΑΤΟ .Ολα τα υπόλοιπα που ακούς απο τους "πρόθυμους του συστήματος όλων των αποχρώσεων " δεν ειναι απλά μεσοβέζικες "λυσεις" ,αλλά επιτάχυνση και επιδείνωση των ηδη υπαρχόντων προβλημάτων . Πάμε όμως στο "δια ταύτα" .... στο ρεζουμέ :
              Ας πούμε λοιπόν οτι παλεύουμε σαν λαός και τα πετυχαίνουμε αυτα τα δυο .Οτι δλδ πατάμε  στα πόδια μας σαν χώρα ,βασιζόμαστε στις δυνάμεις μας ,στον φυσικο και ανθρωπινο πλουτο της πατριδας και ξεκιναμε να ανασυγκροτήσουμε την παραγωγική μας βαση ,αρχικα για να καλύψουμε τις λαικές ανάγκες σε ενα λαο που εχει υποστεί την απόλυτη αυτή καταστροφή που βιώνουμε σήμερα .Πως ? Με την ενέργεια παραδομένη σε ιδιώτες και μονοπώλια τυπου Siemens  ? Με τις τηλεπiκoινωνίες στην Deutsche Telekom ?  Mε τα καυσιμα σε δυο οικογένειες ? Ή θα περιμένουμε ποιός καπιταλιστής θα "φιλοτιμηθεί" να ανοίξει εργοστασια Λιπασμάτων ,Φυτοφαρμάκων ,Ζωοτροφων για να παρουν δωρεαν οι αγρότες μας και να εκτιναχθει η παραγωγή τους ?.. Με τις Χαλυβουργιες στους Αγγελοπουλαιους και Μανέσηδες ? Με τα Ναυπηγεια μας κλειστα ? Με τα αλουμινια σε Γαλλους ,τα τσιμεντα σε Ιταλους ,τα ορυχεια σε Καναδους ? , ....ολα αυτα δλδ τα "εργαλεια" που πρέπει να δουλεύουν στο φουλ  υπέρ της κάλυψης των αναγκών μας , θα είναι στα χέρια των καπιταλιστών που μόνο την αρπαχτή και το κέρδος εχουν ως οδηγό ? Και πως θα σχεδιάσεις την οικονομία σου σαν λαός ,πως θα κατανείμεις δυνάμεις , θα δώσεις βάση αρχικά εκει που θα έχεις ελλειψεις ,πως θα ανακουφήσεις αυτούς που χτύπησε καταστηθα η κριση ? Με το κηφηναριό αυτό που σε έφτασε ως εδω ,χωμένο μεσα στα πόδια σου ,θα ανοικοδομήσεις πατρίδα ? Να γιατι το ΚΚΕ μιλά για κοινωνικοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας ως αναγκαίο και ικανό συμπληρωματικό των άλλων δυο βημάτων που προείπαμε .Γιατι προκύπτει εξ αναγκης .Γιατι πλεον θα ειναι θεμα επιβίωσης και στήριξης στα ποδια μας σαν λαός  .Γιατι στις σημερινές  συνθήκες της παγκοσμιοποίησης του καπιταλισμού ,η κρίση του ανέδειξε ακόμα πιο έντονα τα ιστορικά όρια του καπιταλιστικού συστήματος. Οξύνονται οι αντιφάσεις και οι δυσκολίες της αστικής πολιτικής διαχείρισης της κρίσης και γενικότερα της δυσκολίας για πέρασμα σε νέο κύκλο διευρυμένης αναπαραγωγής του κοινωνικού κεφαλαίου.Το μέλλον της ΕΕ και της Ευρωζώνης δεν καθορίζεται μόνο από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, γιατί οι αντιθέσεις εχουν την δική τους δυναμική . Οποιαδήποτε επιλογή της αστικής διαχείρισης θα έρχεται σε σύγκρουση με τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα σε όλα τα κράτη - μέλη της Ευρωζώνης ολο και συχνότερα και με μεγαλύτερη ένταση .

"Η Ελλάδα έχει σήμερα μεγάλες αναξιοποίητες παραγωγικές δυνατότητες που μπορούν να απελευθερωθούν μόνο με την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής από την εργατική εξουσία, με κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό της παραγωγής. Διαθέτει έμπειρο, πολυάριθμο εργατικό δυναμικό, ακόμα και υψηλής τεχνολογικής και επιστημονικής ειδίκευσης. Διαθέτει σημαντικές εγχώριες ενεργειακές πηγές, αξιόλογο ορυκτό πλούτο, βιομηχανική, βιοτεχνική και αγροτική παραγωγή, μπορεί να καλύψει μεγάλο μέρος των λαϊκών αναγκών, όπως των διατροφικών και ενεργειακών, των μεταφορών, των κατασκευών δημόσιων έργων υποδομής και λαϊκής στέγης. " (1)

Αυτό το αισιόδοξο μέλλον ,πρέπει να γίνει ονειρο ,οραμα και στόχος προς επίτευξη απο τον λαό μας , γιατι εκτός απο ΤΗΝ ΛΥΣΗ  (2) στα σημερινά και αυριανά αδιέξοδα που προσπαθουν να συντηρήσουν  κάθε φορά οι "παπαγάλοι" διαστρεβλωνοντάς την , διαβάλωντας και μπερδεύοντας με "νομίσματα" και " απομειώσεις μερους του χρεους " για να λοξέψει η σκέψη του απο αυτην ,.....ο λαός μας είναι και ο ΜΟΝΟΣ που μπορει να την παλέψει και να την εφαρμόσει .

(1) απο το Προγραμμα του ΚΚΕ
(2) -Μονομερής διαγραφή του Χρεους - Εξοδο απο ΕΕ και ΝΑΤΟ - Κοινωνικοποιήσεις ολων των πλουτοπαραγωγικών πηγων -Λαικη εξουσία με άμεση ανακλητοτητα των λαικων αντιπροσώπων  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου