Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Δυο λόγια για τους οπορτουνιστές απο κούνια








ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

 Γραμμή σταδίων, φάσεις, πλατιές συμμαχίες, αντιφασιστικά και δημοκρατικά μέτωπα, μεταβατικά στάδια, αντιμονοπωλιακή περίοδος κλπ. 

Αν δεν τα καταλάβουμε σαν στοιχεία μιας ενιαίας επαναστατικής διαδικασίας προς το σοσιαλισμό, με διάφορους βαθμούς ωριμό
τητας και συσχετισμών δυνάμεων και τα καταλάβουμε σαν αυτοτελή στάδια που μπορούν να επιβιώσουν μόνα, δημιουργούμε αυταπάτες για χάρη των μικροαστών και των αδύναμων ιδεολογικά στρωμάτων, ότι αυτό είναι, δεν θα πάμε παραπέρα!

Αυτό είναι ο θάνατος κάθε επανάσταση. Για να μη γελιόμαστε, καλά είναι να διαβάσουμε την 6η Ολομέλεια του '36 και να προσέξουμε ότι οποιοδήποτε στάδιο ή φάση ακόμη και το αντιφασιστικό, είχε ως ανεξίτηλο στοιχείο υλοποίησης τη δικτατορία του προλεταριάτου, άσχετα αν μετά ξεχάστηκε η εφαρμογή. 

Γιατί τώρα να κρύβουμε τη Δικτατορια του Προλεταριατου , για να πάθουμε τα ίδια, σπέρνοντας αυταπάτες στους μικροαστούς; 

Την επανάσταση παγιδεύουμε έτσι, όχι τους μικροαστούς. 

Είμαι υπέρ όλων αυτών των μετώπων και συμμαχιών αλλά με την προϋπόθεση ότι δεν κρύβουμε τη ΔτΠ . Δεν θα προσκυνήσουμε εμείς τους άλλους αλλά θα ηγηθούμε όλων και αν έρθουν, θα έρθουν ξέροντας που πάνε

Δεν είναι δυνατόν κομμουνιστές να σέρνονται πίσω από άλλες τάξεις και στρώματα για των άλλων τους σκοπούς. 
Αν ήταν έτσι, δεν θα ήταν πρωτοπόροι επαναστάτες της εργατική τάξης αλλά ουρές των αστών και μικροαστών.

Αυτά για όσους νομίζουν ότι εμείς δεν ξέρουμε για τα μέτωπα είτε αντιμονοπωλιακά είτε αντιφασιστικά είτε δημοκρατικά. Μάλλον αυτοί που τα βλέπουν ως αυτοτελή στάδια δεν ξέρουν. 
Αυτά

2 σχόλια:

  1. 1- εισαι δηλαδη αριστερος τυχοδιωκτης. Ο Λένιν και ο Σταλιν ειπαν ακριβως τα αντιθετα!
    2- Το ζήτημα ειναι .."αν τα καταλάβουμε"? άρα ισχυουν!!. Τοτε γιατι τα κατηγορας?
    3- δεν "ξεχαστηκε" η 6η ολομελεια (δεν εγινε το 36 μαθε πρωτα ιστορια).
    4- η 6η ολομελεια προετοιμασε το 6ο Συνεδριο, τα οποία βεβαιως ενεκρινε η ΚΔ ,δηλαδη Ο ΣΤΑΛΙΝ και οι μπολσεβικοι.
    5- αυτα που λες για την 6η ολομελεια, ταλεγαν τοτε (το 36) οι τροτσκιστες!.
    6- δεν εχεις "μυρουδια" απο Μαρξισμό-Λενινισμό, όταν λες οτι θα ερθουν οι "άλλοι" "ξέροντας που πάνε"!.
    γιατι, για την Δικτατορια του Προλεταριατου συμφωνουν μόνο οι Κομμουνιστες, αν εσυ θες συμμαχία με τον εαυτό σου, ειναι ευκολο!!, για να κανεις όμως πραγματικες συμμαχίες πρέπει νασαι Λενιν - Σταλιν- Δημητρωφ!.
    7- Οι Κομμουνιστες ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ πρωτοπόροι, οι μπλανκιστες ειναι ΠΑΝΤΑ ουρά !
    8- αυτοτελή σταδια τάβλεπε ο Μπερνστάϊν και ο Κάουτσκυ, ο Λένιν και ο Σταλιν ταβλεπαν Μαρξιστικά. Εσυ όμως δεν αναφέρεσαι στον Κάουτσκι, αλλά ( 6η ολομελεια είπες) στον Σταλιν!!!.
    9- εισαι συγκαλυμένος τροτσκιστης και παριστάνεις το Σταλινικό, για να παρασυρεις τους Κομμουνιστες στην μαντρα της ασφάλειας.. ξερεις εσυ ... την εχει περιγραψει ο Τυριμος στην εκθεση του προς την ασφάλεια..

    Jakob Sverdlov

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγα ρε συ σε λιγο θα παρεις ΖΑΝΝΑΧ ! Τι υστερια ειν αυτη?
      Αφ ενος δεν καταλαβες γρι απο οτι ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ γραφει ο σ.Στεργιος ,αφ ετερου τοσα λογια για να πεις το απλο : "Γουσταρα συμμαχια με συριζα αλλα τωρα που στραβωσε κι αυτος θελω με "αντρασυ-ριζα" ,"κομμ.τασεις" και "αρ.πλατφορμες"

      Τι το λες και δεν το κανεις ?

      Διαγραφή