Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Η Ελλάδα εν μέσω καταιγίδων






H ατμομηχανή της παγκόσμιας Οικονομίας η Κίνα βιώνει τραγικές στιγμές ιδιαίτερα μετά το «κραχ» του ΧΑΑ της των τελευταίων ημερών .Βέβαια τα προεόρτια είχαν αρχίσει από το 12-13 ,τότε η ανάπτυξη της έτρεχε με 12% -14% και σήμερα ασθμαινει με 6-7% βιώνοντας τα αποτελέσματα της παγκόσμιας κρίσης (πτώση κατανάλωσης ,ανεργία ,μείωση μισθών και συντάξεων ,φτώχεια) .Τα απούλητα προϊόντα στοιβάζονται στις αποθήκες και τις μάντρες και άλλα καταστρέφονται άλλα πρέπει να προωθηθούν παντοίοτρόπω .Εναν τρόπο που βρήκαν ήταν να αυξήσουν μισθούς και ημερομίσθια ώστε να φκιάξουν οι ιδιοι μια μερίδα καταναλωτών ,μέχρι να περάσει η μπόρα …η οποία όμως φαίνεται αντι να περνά να εντείνεται παγκόσμια .

Κοντά στην Κίνα τρέμει και η φούσκα του δολαρίου και της Fed και γιατί οι Αμερικάνοι ξέρουν πως η Κίνα κατέχει το 70% των αμερικανικανικων ομολόγων αλλά και γιατί γνωρίζουν πως η οικονομία τους είναι εδώ και χρονιά ΦΟΥΣΚΑ (εξ ου και το «ενδιαφερον» του Λιου στον Τσιπρα και το ελληνικό ζήτημα ) ..
Η Γερμανία με 40% δεσμούς με την Κίνα βλέπει το μέλλον της εκεί αβέβαιο και ετοιμάζεται για επαναπατρισμό κεφαλαίων στα πάτρια εδάφη ,εργοστασίων της ,επενδύσεων κλπ .Σε ποιο περιβάλλον όμως θα επαναπατρίσει την παραγωγή της ? Στο έδαφός της με τα υψηλά μεροκάματα και μισθούς ? Σε ένα περιβάλλον με το «σκληρο» Ευρώ ? Ετσι μεθοδικά προετοιμάζει το έδαφος ώστε η μεταφορά να γίνει με τους καλυτερους για το Γερμανικό Κεφάλαιο  ορους …κι αυτοι είναι :
1) Διάλυση της Ευρωζωνης όπως την ξερουμε
2) Διατηρηση αναγκαστικα ενός σκληρου πυρηνα χωρων με Ευρω με την ιδια ως ηγετικη δυναμη και τις Γαλλια,Ιταλια ,Ισπανια ως ομηρους λογω υψηλοτατων χρεων
3) Χώρες δορυφορους και υπο πληρη δημοσιονομικο ελεγχο από την ΕΚΤ- Μπουντεσμπανκ (χωρες βαλτικης ,βαλκανικης και ειτε με εθνικα νομισματα ,ειτε με ευρω αλλα με χαμηλα ημερομισθια)
4) Ξεσκαρταρισμα από «σαπακια» ,χώρες που ποτε δεν θα μπορεσει να ελεγχξει πληρως ,ειτε λογω και «αλλων» (ανταγωνιστριων) δεσμων αυτων των χωρων ,ειτε λογω των επικινδυνων και «ατακτων» λαων της (Ελλάδα) ,χώρες «βαριδια» στα σχεδια της (ακομα δεν εχει παραιτηθει από ένα Grexit )
Αυτοι είναι και οι λογοι που και Κινα και ΗΠΑ και Ρωσια ΕΥΧΟΝΤΑΝ ,πιεζαν και παρακαλαγαν να παραμεινει η Ελλάδα πασει θυσια στην ΕΕ !! Στα παπαρια τους κι αν δεχοταν ένα τριτο «Υπερμνημονιο» καρμανιολα ο ηδη φτωχευμενος λαος μας !!
Σε αυτό το διεθνες πεδιο ανtαγωνισμων ,σ αυτην την οικονομικη παγκοσμια φυσουνα βρισκεται η πατριδα μας και ο λαος μας ,εδώ και χρονιά με προσχημα ένα ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ χρεος .
Να γιατί μοναδικη λυση θα ηταν ο λαος μας να επιλεξει :
-MONOMEΡΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ
-ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ
-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ
Αυτό θα εβαζε ταφοπλακα στα σχεδια των Ιμπεριαλιστων και θα ανοιγε το δρομο του δικου ΤΟΥ μελλοντος για τον λαο μας ,εκμεταλλευομενος τις οποιες ενδοιμπεριαλιστικες αντιθεσεις αλλα κυριως ….τον πλουτο αυτου του τοπου !

"ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου