Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Απο το Πέραμα ...ως τις Σκουριές ...μια Βαϊμάρη δρόμος

Κι εκει που ησυχα ησυχα και αμεριμνος διαβαζα αυτο το αρθρο http://leninreloaded.blogspot.gr/2015/05/blog-post_58.html ενα μικρο ατιθασο και πονηρο πουλακι μου καθησε στον ωμο και μου τιτιβισε : 






"Στις Σκουριές βρίσκεται υπό εξέλιξη μια κατάσταση εξίσου σημαντική για το μέλλον με αυτή στο Πέραμα. 

Το άρθρο της κυρίας Ψαρρού, όπως και το μυστήρια επιδοτούμενο εδώ και μήνες πρόγραμμα της ΕΤ3 παίζουν έναν ρόλο διαιώνισης της συσκότισης που δεν περιορίζεται καθόλου, σε ό,τι αφορά τις στοχεύσεις του, στο να κρατηθεί κάτω η Λα.Συ στην περιοχή, αλλά αφορά χειρισμούς του κεφαλαίου και προετοιμασία εδάφους για το μέλλον.

Γνωρίζετε όλοι ότι στην περίοδο της Βαϊμάρης, η σοσιαλδημοκρατία προέβαλλε τον εαυτό της ως "διαμεσολαβητή" που διασώζει την κοινωνία από τα "άκρα" φασισμού και κομμουνισμού.

Κοιτάξτε τώρα τις Σκουριές. Με την εκλογή ΣΥΡΙΖΑ, μπήκε Υπουργός Δημόσιας Τάξης ένας άνθρωπος από το πουθενά, που δεν είχε προσχωρήσει στο ΣΥΡΙΖΑ, αν και είχε φύγει απ' τη ΔΗΜΑΡ λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Τυχαία έφυγε; Όχι. Τυχαία διορίστηκε σε αυτό το πόστο; Ούτε, αυτά τα πιστεύουν μόνο κάτι ουρές του αναρχισμού που είναι για οίκτο.

Τι έγινε λοιπόν σε χρόνο μηδέν στις Σκουριές;

Έγινε το εξής: Η κατασκευή "κίνημα εναντίον κράτους" έδωσε άμεσα τη θέση της σε μιαν άλλη κατασκευή: κράτος ανάμεσα σε ομάδες ακραίων, είτε οι "ακραίοι" είναι οι μεταλλωρύχοι (ΕΤ3) είτε είναι οι διαμαρτυρόμενοι για την εξόρυξη (ΝΔ).

Ξαφνικά, λοιπόν, το κράτος εμφανίζεται ως ουδέτερο, και υπεύθυνοι για την κατάσταση ("θα έχουμε νεκρό στις Σκουριές", Πανούσης) γίνονται οι ίδιοι οι κάτοικοι, οι οποίοι όλον αυτόν τον καιρό ωθούνται σε εμφύλιο ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ, και από τις δύο πλευρές.

Το ΚΚΕ έχει καταλάβει πολύ ξεκάθαρα τι συμβαίνει, για αυτό και συναντήθηκε ο Κουτσούμπας με τους μεταλλωρύχους. Έχει επίσης καταλάβει, φρονώ, πόσο χρήσιμο είναι το νέο μοντελάκι, που έφτιαξε η νέα κυβέρνηση, για αυριανές καταστάσεις, όπου το κράτος της σοσιαλδημοκρατίας θα εμφανίζεται ως "ανήμπορος διαμεσολαβητής"...ανάμεσα σε ΚΚΕ και Χ.Α.
Πώς είπατε, το είδατε ήδη χθες με την Κωνσταντοπούλου ή με την "αδυναμία" της αστυνομίας πριν λίγες μέρες να αποτρέψει ξυλοδαρμό μαρτύρων του ΚΚΕ στο προαύλιο των δικαστηρίων;


Ο Μίχος έπαιξε το ρόλο του, όπως τον έπαιξε ο ΓΑΠ ή Βαρουφάκης, και πάει στα εκατομμυριάκια του ώστε να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ υπόγεια να ξαναθρέψει το "κίνημα", που οπωσδήποτε άρχισε να έχει αμφιβολίες και δεύτερες σκέψεις ότι κάνει τον χρήσιμο ηλίθιο, και να το ξαναβάλει μπροστά στον εμφύλιο που επιδιώκουν οι ανταγωνιστικές μερίδες του κεφαλαίου στην περιοχή, με ευρύτερες εφαρμογές στην χώρα ως στόχο."

Τα ειπε αυτα το πουλακι και πεταξε γρηγορα απο το παραθυρο ! Σηκώθηκα να το δω που θα πεταξει και ....ειχε εξαφανιστει ! Ο ουρανος ειχε γεμισει Γυπες ! 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου