Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Στην ζώνη του Μυστηρίου ...(σε 3 μέρη )

{Ενα ποτ πουρι μυστηρίου απο τον leninreloaded.blogspot.gr}



ΜΕΡΟΣ Ι 


Στις 27 Απρίλη 2015, το 902 δημοσίευσε απόσπασμα παρέμβασης του Μάκη Παπαδόπουλου, Υπεύθυνου του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ, στην εκπομπή "Ανατροπή" του Mega. Στην παρέμβαση αυτή, ο Παπαδόπουλος κατονομάζει τον Υπουργό Οικονομικών και πρώην σύμβουλο του Γ.Α. Παπανδρέου, Γιάνη Βαρουφάκη, την υπαριθμόν δύο του Ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην εργαζόμενη στο Ινστιτούτο Levy Ράνια Αντωνοπούλου (σύζυγο του προέδρου του Ινστιτούτου, Δημήτρη Παπαδημητρίου), και την σύμβουλο της κυβέρνησης Φουτζιμόρι Έλενα Παναρίτη, ως μέλη ομάδας με άμεση σύνδεση με κύκλους του αμερικανικού χρηματιστικού κεφαλαίου, περιλαμβανομένου του Τζορτζ Σόρος, και ως άτομα όντα σε θέση να βοηθήσουν με τους χειρισμούς τους αυτό το κεφάλαιο να κερδοσκοπήσει.

Είναι προφανές σε όποιον δει το βίντεο ότι το θέμα δεν "ξεφεύγει" από τον Παπαδόπουλο σε κάποια στιγμή εκνευρισμού και ότι αποκαλύπτεται ενσυνείδητα και νηφάλια. Είναι επίσης γνωστό ότι η καταγγελία ξεφεύγει από τα συνηθισμένα πλαίσια στάσης του ΚΚΕ, που σπάνια "βγαίνει μπροστά" για τέτοιου είδους θέματα και φημίζεται για την προσεκτικότητά του και παροιμιώδη αυτοσυγκράτησή του.


Η αντίδραση ενός απ' τους προσκεκλημένους της εκπομπής είναι, ως τώρα, το μόνο "φυσιολογικό" ("φυσιολογικά" γραφικό) στοιχείο της ιστορίας. Ο Δ. Καμμένος (ΑΝΕΛ), καίει φλάντζες, χτυπιέται, ωρύεται και απειλεί, αρκετά σαφώς, τον Παπαδόπουλο ότι θα φάει μήνυση. Η αντίδραση του Παπαδόπουλου είναι χαρακτηριστικά "πέρα βρέχει". Δεν παίρνει τίποτε πίσω, δεν αλλάζει τη στάση του και τη διατύπωσή του στο παραμικρό.

Ερχόμαστε τώρα στα μυστήρια, που είναι πολλά. Έχουν περάσει δύο εβδομάδες και:

1. Ο Γιάνης Βαρουφάκης, που στο twitter έχει διαψεύσει μέχρι και ότι το Γιάνης γράφεται με δύο "ν", δεν έχει, από όσο γνωρίζω, κάνει κιχ για το θέμα.

2. Η Έλενα Παναρίτη και η Ράνια Αντωνοπούλου, εξ όσων γνωρίζω, έχουν πιει το αμίλητο νερό.

3. Καμία απειλή μήνυσης ή οτιδήποτε ανάλογο, δεν έχει γίνει.

4. Κανένας Καρτερός, κανένας Ανανδρανιστάκης, κανένας Στάθης Σταυρόπουλος, εξ όσων γνωρίζω, δεν έχει γράψει κανένα άρθρο ωρυόμενος για την αδίστακτη μαφία του Περισσού.

5. Δεν έχω δει ούτε ένα αυθόρμητο tweet που να εγκαλεί το ΚΚΕ για "πάτο", "ντροπή της ιστορίας του" και τα τοιαύτα, κανέναν να γελάει με την "συνωμοσιολογία του Περισσού", κανέναν τίποτα. Πλήρης, καθολική, απόλυτη σιωπή.

6. Το ίδιο σε όλα μα όλα τα ιστολόγια, είτε πρόσκεινται ανοιχτά στον ΣΥΡΙΖΑ είτε όχι.

7. Η αντιπολίτευση, που προσπαθεί να δημιουργήσει θέματα στον ΣΥΡΙΖΑ για οτιδήποτε της κατέβει στο κεφάλι (εκείνος ο Άδωνις τρέχει σαν το Βέγγο, ματαίως, βέβαια, με ό,τι κάτσει), σιωπά εξίσου καθολικά και εκκωφαντικά για το συγκεκριμένο θέμα. Το ίδιο και οι οπαδοί αντιπολιτευτικών κομμάτων στο διαδίκτυο και στα κοινωνικά δίκτυα.

Τι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα και πώς εξηγούνται τα παραπάνω μυστήρια, πείτε μου κι εμένα να μάθω! 

Μήπως αφορά με κάποιον τρόπο την εμπλοκή κύκλων των ΗΠΑ στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ ως πρόσφατα και την αιτία υποβάθμισης Βαρουφάκη-απομάκρυνσης Παναρίτη από το Brussels Group; Μήπως αφορά και το γιατί μετά το σουτ στον Γιάνη και την παρέα του τα βρήκανε ΕΕ-ΣΥΡΙΖΑ στο πι και φι; Έστειλε κάποιο μηνυματάκι σε κάποιους (πολλούς) το ΚΚΕ ότι πέρασαν "κόκκινες γραμμές" (χο χο) εμπλέκοντας ΚΑΙ επιμέρους συμφέροντα των ΗΠΑ στο κεφάλι μας, και μήπως η αυθόρμητη μέχρι τελευταίου τουιτερά σιωπή τους ήταν σημάδι ότι ... το μήνυμα ελήφθη πεντακάθαρα; Πώς και τόσο αυθόρμητη και οικουμενική αυτή η σιωπή; Όλη η Ελλάδα, που φλυαρεί για τα πάντα, ήπιε το αμίλητο νερό για το συγκεκριμένο; Τόση Ομερτά; Τι λέτε, μπόιζ εντ γκέρλζ;








                                                                            ΜΕΡΟΣ ΙΙ

Κουίζ

undefined
Από τις εκλογές του Γενάρη του 2015 και τη νίκη της κυβέρνησης της Αριστεράς, τον Λευκό Οίκο επισκέφθηκαν κατόπιν προσκλήσεως οι:

Γιάνης Βαρουφάκης, ΥΠΟΙΚ, Απρίλης 2015. (Επίσημο πρόγραμμα)

Νίκος Κοτζιάς, ΥΠΕΞ, Απρίλης 2015. Ο υπουργός μας επισκέφθηκε και το CSIS (12)

Ρένα Δούρου, Περιφερειάρχης Αττικής, Απρίλης 2015.

Ο νέος ΓΓ του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg διορίστηκε στη θέση αυτή τον Μάρτη του 2014.
Καλείστε να βρείτε πόσες και ποιες φορές επισκέφθηκε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ τον Λευκό Οίκο κατόπιν προσκλήσεως.











                                               ΜΕΡΟΣ ΙΙΙ


Εμάς γιατί μας αγαπάει τόσο ο Uncle Sam και κάνει τέτοιες εξαιρέσεις;

undefined

"Εκπληξη προκάλεσε μία αναφορά της κ. Βικτόριας Νούλαντ υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόβλημα με τη στενή σχέση συνεργασίας της Ελλάδας και της Ρωσίας."
Μ. Ιγνατίου
(Όπερ εστί μεθερμηνευόμενο: Μόνο η Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει στενές σχέσεις με τη Ρωσία, γιατί, ρε παιδί μου, τη γουστάρουμε πολύ την Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ και κάνουμε την παγκόσμια εξαίρεση. Παντού αλλού απαγορεύεται).

Στις ΗΠΑ, τα καθεστωτικά ΜΜΕ είναι γενικά εχθρικά απέναντι στην "αριστερά" και τους "ριζοσπάστες" απ' τον 19ο αιώνα [...] Απ' τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, αυτό το πλαίσιο κράτησε την αριστερά στο περιθώριο, μαζί με τους τρελούς και τους τρομοκράτες. Όσες κυβερνήσεις δεν ήταν επιθυμητές, όσο δημοκρατικά κι αν εκλέγονταν, μπορούσαν να ανατραπούν με ασφάλεια, αρκούσε να δειχτεί ότι ήταν "κομμουνιστικές", "αριστερές", ή ακόμα και μόνο "αριστερίζουσες."


Έτσι, οι πράκτορες των ΗΠΑ και της Βρετανίας συνωμότησαν για την ανατροπή του εκλεγέντα Ιρανού Πρωθυπουργού Μοσαντέχ το 1952 [...] ο εκλεγείς πρόεδρος της Γουατεμάλα Γιακόμπο Αρμπένζ ανατράπηκε με την παρέμβαση της CIA το 1954  [...] ενώ οι Αμερικανοί δεν είχαν άμεση εμπλοκή με τη χούντα των συνταγματαρχών στην Ελλάδα το 1967, γνώριζαν τι συνέβαινε και την υποστήριξαν [...] και φυσικά οι ΗΠΑ ήταν πίσω απ' το στρατιωτικό πραξικόπημα που ανέτρεψε τον εκλεγέντα πρόεδρο της Χιλής Αλιέντε το 1972. [...] Όπως το Ιράν, η Γουατεμάλα και η Ελλάδα, η Χιλή αφέθηκε σε χρόνια κρατικής τρομοκρατίας. [...] Αυτές οι ανατροπές είχαν αποτρεπτικό στόχο, να φοβίσουν όποιον θεωρούσε ότι η χώρα του θα είναι ευτυχέστερη με αριστερή πολιτική. Με τη Χιλή, τα πράγματα ξεκαθάρισαν: κανένας σοβαρός αριστερός δεν επιτρεπόταν να πάρει δημοκρατικά την εξουσία σε μια περιοχή που οι ΗΠΑ θεωρούσαν ότι έχουν στρατηγικά συμφέροντα. 45 χρόνια μετά, αυτό το δόγμα ανατράπηκε στην Ελλάδα, την Κυριακή [των εκλογών].
Is Canada Ripe for a Syriza Movement?
(Μάλιστα. Για χάρη της Ελλάδας του ΣΥΡΙΖΑ, οι ΗΠΑ πέταξαν στα σκουπίδια την μόνιμη πολιτική που έχουν παγκόσμια από το 19ο αιώνα. Γιατί ρε φίλε, Αλέξη μια φορά βρίσκεις, κι ας χτυπάει ο ΣΥΡΙΖΑ βαθύτατα τον σχεδιασμό των ΗΠΑ για τη Ρωσία, με τις φιλίες που έχουν με τη χώρα οι "Ρωσόφιλοί" του και τις συμφωνίες που κάνουν με σκοπό να την αβαντάρουν στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου. Τι, όχι;)
***
Ακολουθεί άσχετη με την ανάρτηση φωτογραφία:



( ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ για την διαλεύκανση του μυστηρίου ΕΔΩ , ΕΔΩ ,ΕΔΩ ,ΕΔΩ ,και ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου