Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Εξαπάτηση και ξέπλυμα ευθυνών

H πλειοψηφία αυτού του λαού ζώντας επί 25 χρόνια στην νιρβάνα της κατασκευασμένης ευημερίας, γράφοντας στα παλαιοτέρα των υποδημάτων του τις προειδοποιήσεις του ΚΚΕ ότι η χώρα ξεπουλήθηκε πλήρως και υποτάθηκε  από το Μάαστριχτ  κυρίως και μετά …ΞΥΠΝΗΣΕ απότομα όταν η φάκα έσκασε επι της  κεφαλής  τους το 10 με το ...«μνημονιο».Τοτε που το Κεφάλαιο ντόπιο και ξένο αποφάσισε για τον λαό …the party is over mpagasa!




Όταν δηλαδή  η παγκόσμια κρίση του καπιταλισμού επιτάχυνε στην Ελλάδα την ανάγκη του διεθνούς και εγχώριου Κεφαλαίου να παρθούν άμεσα τα μέτρα που καθυστερούσαν επί χρόνια να παρθούν στη χώρα .Μέτρα που είχαν ήδη γίνει πράξη στην υπόλοιπη Ευρώπη και εδώ είτε λογω εργατικού κινήματος ,είτε λογω πολιτικών ιδιομορφιών της χώρας είχαν καθυστερήσει .

Τι κι αν είχαν βγάλει φουσκάλες τα πόδια των κκεδων σε πορείες ,αγώνες και διαδηλώσεις και μετά το Μάαστριχτ και μετά την Λισαβόνα και το Άμστερνταμ και πριν και μετά το χρηματιστήριο ,τους Ολυμπιακούς αγώνες ,η πλειοψηφία του λαού …στην κοσμαρα της …τους έβλεπε σαν κάτι  γραφικούς  «ιεχωβάδες» που φαντασιώνονται καταστροφές !




Από το 96 κυρίως και μετά τα ξεπουλήματα χάριν του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου πήγαιναν σύννεφο .Τι ναυπηγεία ,τι τράπεζες (Ιονική κλπ) ,τι ΟΤΕ και δημόσιοι δρόμοι ,τι εισαγωγή ΔΕΚΟ στο χρηματιστήριο ,τι  κορυφαίες ανατροπές στα εργασιακά (ενοικίαση εργαζομένων μεταξύ εταιρειών ,μερική απασχόληση ,stage …ότι δηλαδή προέβλεπε η Λεύκη Βίβλος των εργασιακών του 93 και είχε γίνει ήδη πράξη σε μεγάλο βαθμό στην υπόλοιπη  ΕΕ ) …ο λαός σαν μεθυσμένος είχε πέσει με τα μούτρα στο εύκολο ,γρήγορο ,δανεικό χρήμα …για να μην βλέπει τη φάκα .
Η  αφύπνιση δεν ήρθε ούτε το 96 με τα Ίμια όπου πλέον και σε επίπεδο εδαφικής κυριαρχίας χτύπησε το καμπανάκι  ,ούτε με το μπαμ του χρηματιστήριου …τα προεόρτια του τι του ετοίμαζαν …

Ήταν τέτοιο το μεθύσι του εύκολου πλουτισμού με δανεικά ,με κάρτες  κλπ  που δεν έβλεπε κυριολεκτικά πέρα από την μύτη του . Εξ άλλου πόσοι από αυτούς διάβαζαν καθημερινά το Ριζοσπάστη ώστε να είναι προετοιμασμένοι και υποψιασμένοι σε ότι θα ερχόταν ?Την  πληροφόρηση τους  την είχαν αναθέσει στα κανάλια και τις φυλλάδες των 3-4 οικογενειών της πλουτοκρατίας που συντονισμένα αποπροσανατόλιζαν ,παραπληροφορούσαν , απεκρυπταν ,βίαζαν την αλήθεια …




Για την πλειοψηφία λοιπόν αυτή .. «ο  ουρανός στο κεφάλι» τους έπεσε «ξαφνικά» ένα πρωινό του 10 από το Καστελόριζο τότε που λυσσαλέα  η ντόπια και ξένη ολιγαρχία έπεσε πάνω τους να τους πιει το μεδούλι  και από τον τελευταιο…μεταμφιεσμενη σε «τροικα» και «δανειστες» !Τότε οι περισσότεροι ανέσυραν την σχετικά παλιά δήλωση της Αννας Ψαρουδα Μπενακη στον ΠτΔ και έντρομοι  διερύγνιαν τα ιμάτια τους ....οπου η έρμη αστή πολιτικός απλά διάβαζε στον Παπούλια ενα ...ποτ-πουρί απο τις συνθήκες Μααστριχτ , Λισαβόνας κλπ της ΕΕ !! 

Πώς να καταλάβει λοιπόν αυτός ο κόσμος το «ΠΑΡΩΝ» του ΚΚΕ στην εξεταστική για τα «μνημόνια» ? Πως να κατανοήσει οτι το "ΥΠΕΡ " θα σήμαινε "συναινω στην απάτη σας και την συγκάλυψη των πραγματικών αιτιών περιορίζοντας οικειοθελώς το πεδίο ?Πώς να κατανοήσει ότι  η επίθεση  δεν ξεκίνησε το 10 αλλά το 93 ? Ότι απλά το 10 εντάθηκε και επιταχύνθηκε  λογω της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης ? Αυτά ακριβώς θα αποκαλύψει το ΚΚΕ στην Επιτροπή αυτή ! Αυτά ακριβώς επιδιώκουν να αποκρύψουν κυβέρνηση και «αντιπολίτευση» ! Γι αυτό και το περιορίζουν στα «μνημόνια» !(η καλυτερα "απο τα μνημόνια " και δώθε )



ΥΣ1: Ο Λαζόπουλος στις 7-4 -15 στο τσαντίρι του –άθελα του μάλλον -  έκανε ολόκληρη αναφορά στην περίοδο Σημίτη και κάποια  σκάνδαλα του τότε … Αν δεν κάνω λάθος αυτός (ο Σημίτης) το 96 ανέλαβε ,αλλά το κόμμα του 3 χρόνια πριν …κοντά στο Μάαστριχτ δλδ … Σωστός ο Λάκης ! Αλλά γιατί δεν τους λες ρε Λάκη –που ταχεις καλά και με την κυβερνώσα «αριστερά» - να αρχίσουν να ξετυλίγουν το κουβάρι του ξεπουλήματος της χωρας και του λαού μας από το 93 …. Μήπως γιατί  εκείνη τη Νο 1 Συνθήκη της πλήρους υποταγής της χώρας  την είχαν ψηφίσει και οι ίδιοι αυτοί οι «αριστεροί» σου φίλοι  ? ή μήπως γιατι θα αποκαλυφθεί σε κάθε πικραμένο μικροαστό ψηφοφόρο σας κατι που το φοβάστε  όπως ο διάολος το λιβάνι : Ότι ο «βασιλιάς σας καρνάβαλος» -ο Καπιταλισμός – που με τόση επιμέλεια  προστατεύετε είναι, όχι μόνο γυμνός πλέον, αλλα και σάπιος πατόκορφα καθώς παραδέρνει στην κρίση που όμοια της δεν εχει ξαναζήσει ?

ΥΣ2 : Ανάλογη απάτη θα εξελιχθεί και με τον "λογιστικό έλεγχο του χρέους" ,μιας και το θέμα αυτό είναι κυρίως ΠΟΛΙΤΙΚΟ και οχι τόσο οικονομικό με την αστική μας τάξη και τα ξένα μονοπωλιακά συνεταιράκια της να εχουν καταληστέψει επι δεκαετίες πολλα πολλα Δις Ευρω απο τον ιδρώτα και το αίμα του εργαζόμενου λαού μας και έχοντάς τα βγάλει εξω σε τράπεζες και οφ-σορ , αφήνοντας του ενα χρέος που δένει χειροπόδαρα το μέλλον της χώρας και των επόμενων γενιών να το αποπληρώσουν δουλεύοντας σε συνθήκες σκλαβιάς τύπου γαλερας .Και η ΠΟΛΙΤΙΚΗ απάντηση σ αυτο ΟΦΕΙΛΕΙ να ειναι ΜΟΝΟ ΜΙΑ απο τον λαό μας : ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΔΕΚΑΡΑ ΤΣΑΚΙΣΤΗ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου