Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ΚΑΛΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΕ !




Το ύστατο «αντίο» στο σ. Αντώνη Μάλλη
Το σύντροφο Αντώνη Μάλλη, ο οποίος «έφυγε» σε ηλικία 95 ετών, αποχαιρέτησαν τη Δευτέρα οι Κομματικές Οργανώσεις Ναυτεργατών του ΚΚΕ.
Στον επικήδειό του, ο Σάββας Τσιμπόγλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ (της οποίας υπήρξε πολλά χρόνια μέλος της Διοίκησης ο σ. Αντώνης Μάλλης), σημείωσε:


«Σύντροφε Αντώνη, οι Κομματικές Οργανώσεις των Ναυτεργατών του ΚΚΕ και η διοίκηση της ΠΕΜΕΝ σου απευθύνουμε ύστατο χαιρετισμό.
Στην 95χρονη ζωή σου και στο σύντομο βιογραφικό σημείωμα που μας άφησες κληρονομιά, περιγράφεις τα βάσανα και τους αγώνες του εργαζόμενου λαού μας.
Γράφεις ότι ποτέ δεν υπηρέτησες τη φασιστική μεταξική οργάνωση της ΕΟΝ.
Προπολεμικά δούλευες στα μηχανουργεία, εκεί που δενότανε το ατσάλι, σπούδασες το βράδυ στη σχολή Μηχανικών του Εμπορικού Ναυτικού, ο πόλεμος σε βρήκε στα πλοία όπου και βομβαρδίστηκε το 1940, στο λιμάνι του Πειραιά.
Παιδί της τάξης σου, εντάχθηκες στο Εργατικό ΕΑΜ, πήρες μέρος στην Αντίσταση ως σαμποτέρ στα πλοία, εντάχθηκες στον εφεδρικό ΕΛΑΣ στο λόχο της Βόρειας Αττικής.
Για τη δράση σου δέχτηκες τις διώξεις του μεταπολεμικού κράτους και όπως γράφεις στο βιογραφικό σου, με την αιτιολογία της "αριστερής πλευρίτιδας" και σε εξόρισαν στην Μακρόνησο.
Από το 1945, γίνεσαι μέλος της ΠΕΜΕΝ και εκλέχτηκες αρκετές φορές μέλος της Διοίκησης, ακόμα και σε δύσκολες περιόδους.
Παρ’ όλες τις διώξεις που γνώρισες, κρατάμε τα τελευταία λόγια του βιογραφικού σου, γράφεις:
"Είμαι πολύ περήφανος που διάλεξα αυτόν το δρόμο, μπόρεσα και εγώ να βάλω ένα μικρό λιθαράκι στους αγώνες του εργάτη, κάτω από τη σημαία του τιμημένου ΚΚΕ. Εάν ξαναγεννιόμουνα πάλι, αυτόν το δρόμο θα διάλεγα".
Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Καλό ταξίδι, σύντροφε Αντώνη».



1 σχόλιο:

  1. Καλό ταξίδι μαστρο-Αντώνη ! Πας να βρεις τους συντρόφους σου ...τον Τατάκη μας και τον άλλο Αντώνη μας ,τον Αμπατιέλο .Δώστους φιλιά και πες τους ...κρατάμε καλά το τιμόνι ,οσοι είμαστε εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή