Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Ο πόνος της Καισαριανής-

–τέχνας κατεργάζεται.. αλλά και "ένα μήλο κάτω από έναν Μηλιό πέφτει"!..







Στις εκλογές της Καισαριανής ανακάλυψαν οι Συριζαίοι (σοβαρά τώρα..), ότι "αν ψηφίζετε ΚΚΕ, πριμοδοτείτε τον Σαμαρά γιατί αυτά που θέλει το ΚΚΕ  δεν μπορούν να γίνουν" (Μηλιός)

Ας μείνουμε στην Καισαριανή πρώτα.
Αποδείχθηκε περίτρανα ότι οι επαναληπτικές της Κυριακής,μπορούν να συγκριθούν μόνο με τα αποτελέσματα α’ γύρου - της πρώτης Κυριακής των εκλογών του Μάη: όταν ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 3.249 ψήφους (με 64% αποχή!..) και στον τότε Β’ γύρο πήρε 7.355 ψήφους (με 51% αποχή!..). Προχτές στην επανάληψη, έπεσε πάλι στις 3.686 ψήφους (με 67% αποχή!!..). Στον πρώτο Β’ γύρο, που το δίλημμα ήταν "με τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ ή με τον συνδυασμό του μνημονιακού ΠΑΣΟΚ" εν μέσω Δουρικής επικοινωνιακής λαίλαπας.., ο Κοντόσταβλος πήρε κεφάλι (πιθανότατα και με κάποιους-ελάχιστους ψήφους από το ΚΚΕ..). Στον επαναληπτικό όμως Β’ γύρο προχτές, που το δίλημμα ήταν "αγωνιστή Δήμαρχο, ή διαχειριστή", η λαϊκή επιλογή έφερε μπροστά  τον κομμουνιστή Δήμαρχο Σταμέλο.. Αυτοί που συσπειρώθηκαν είχαν μάθει πλέον από τα καμώματα της Συριζαίας Δούρου στην Περιφέρεια και από τα μηνύματα αντίστοιχα της Πάτρας –και είπαν: "δεν θέλουμε μια Δούρου στον Δήμο μας –θέλουμε κι εμείς έναν Πελετίδη!.."
και αυτήν την προσδοκία εκφράζει η ψήφος τους!
Οι συναισθηματικές αντιδράσεις των Συριζαίων ("φταίει η αποχή", "συγκρουστήκαμε με μηχανισμούς" (σ.σ. ποιούς ακριβώς εννοούν??..), "δεν πάνε καλά τα κινηματικά μας", "εμείς δεν πρόκειται να απεμπολίσουμε την αυτοτέλειά μας μετά την ήττα".. κλπ), μαζί με τα χτεσινοβραδινά του Μηλιού (παρακάτω αυτά), αλλά και τα περί "εθνικής συνεννόησης" του Τσίπρα με τον Βενιζέλο στα εθνικά θέματα!!.. σημαίνουν ότι αυτό το δανεικό εκ μεταγραφής 22-23%, εκπαιδεύεται-διαπαιδαγωγείται σε έναν καθαρό αντικομμουνισμό –"μακριά από τους κομμουνιστές, αν θέλετε να διοχετεύσετε κάπου το θυμό σας" (σ.σ. εκτός του καναπέ σας, που??) – "ελάτε σε εμάς που θα διαχειριστούμε καλύτερα τη μιζέρια σας.. αλλά απλώς ελάτε με την ψήφο σας.." η παλιά γνωστή συνταγή των αστικών κομμάτων του δικομματισμού..

Αν αυτά τα καμώματα έχουν σχέση με την ιστορική παράδοση της Αριστερας στον τόπο μας (που όμως δυστυχως, σε κάποιες πλευρές και περιόδους έχουν!!.. και θυμηθείτε τον Ηλιού και τον Πασαλίδη πως έβαλαν την ρωμαλέα ΕΔΑ του 58’ στην ουρά του Γ.Παπανδρέου αμεσως μετά..), ας βγάλουμε διδάγματα για το μέλλον: αν υποστούν μια άλλη ανάλογη ήττα, ή στριμωχτούν στις ενδοαστικές αντιθέσεις –ντόπιες ή Ευρωπαϊκές,όταν (αν..) γίνουν κυβέρνηση –τι πρόκειται να κάνουν έχοντας τον κρατικό μηχανισμό, τη δικαιοσύνη και τις δυνάμεις καταστολής στα χέρια τους????? –όσα περιθώρια τους παραχωρήσει το αστικό σύστημα σε αυτά τα δικά του εργαλεία.. -και τι θα κάνουν αν έχουν απέναντι τους ένα ρωμαλέο ταξικό εργατικό κίνημα? –πως θα αντιδράσουν αν ο λαός τους λέει.. "εμείς θέλουμε αλλιώς"!.. που θα ψάξουν συμμάχους τότε?..

Πάμε στον Μηλιό τώρα..
Ο Μηλιός χτες βράδυ στον ενικό (όπου Μηλιός = καθηγητής του ΕΜΠ, μαρξιανός ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων, διαπρύσιος θιασώτης των παραγωγικών δυνάμεων του Πουλαντζά), δεν άφησε καμμία ελπίδα που να μετουσιώνει την προσδοκία σε στόχους, σε όραμα για να παλέψεις.. "δεν θα πειράξουμε το αστικό σύστημα, δεν θέλουμε να φέρουμε σοσιαλισμό ή κομμουνισμό –εμείς θα φέρουμε λύσεις στην ανθρωπιστική κρίση, θα διαχειριστούμε καλύτερα τον καπιταλισμό με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, θα διαπραγματευθούμε πιο σκληρά από τον Σαμαρά με τους δανειστές" (χωρίςplan B βεβαίως!), "θα φέρουμε ανατροπή συσχετισμών στην Ευρώπη με το 6,5% της επιρροής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς –μέσα στην Ευρώπη, με το ευρώ και παρέα με το ΝΑΤΟ!.. Και βλέπουμε τους podemos και τον Νότο της Ιταλίας σαν μήνυμα ελπίδας και αναδυόμενες δυνάμεις ανατροπής".. –όπως είδαν τα "κινήματα της πλατείας" οπουδήποτε στην Ευρώπη (από το Σύνταγμα, ακόμα και στην Μαϊντάν του Κίεβου!!) και την Μεσόγειο..

Κανένα αριστερό όραμα, όλα στο βωμό του θυμικού:αντιμνημονιακός θυμός χωρίς προορισμό= θυμός χωρίς προσδοκία πραγματικής αλλαγής = θυμωμένος ΣΥΡΙΖΑ!!..
[αν το σκεφθεί κανείς λίγο διεστραμμένα, θα συμφωνήσει με τον Στάθη τις προάλλες, που έγραφε ξεκινώντας ένα αντικομμουνιστικό παραλήρημα στον Ενικό -.."την συμμαχία ΔΗΜΑΡ με ΣΥΡΙΖΑ να την βλέπετε σαν μία καλή αριστερή κίνηση.. αν έρθει αυτό το 0,5 της ΔΗΜΑΡ, αυτόματα θα φύγει ένα 2-3% του ΣΥΡΙΖΑ να πάει στο ΚΚΕ, οπότε αυτό θα πιέσει με μεγαλύτερη ένταση από αριστερά τον ΣΥΡΙΖΑ!!!.."]

Β.Κουτσάκος 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου