Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΦΕΜΙΝΑΖΙΣΜΟΣ

Neue Ukrainische Kunst I: Ρωσόφωνοι Ουκρανοί σε κλουβιά
Neue Ukrainische Kunst II: Ευρωναζιστικό κιτς

Πρόστιμο 1.500 ευρώ στην ακτιβίστρια των Femen που μαχαίρωσε το ομοίωμα του Πούτιν

Η Ιάνα Γντάνοβα μπήκε στο μουσείο πληρώνοντας εισιτήριο και όταν έφτασε στην αίθουσα των ηγετών γδύθηκε και μαχαίρωσε πολλές φορές το ομοίωμα του Πούτιν με αποτέλεσμα να το καταστρέψει

Η Ιάνα Γντάνοβα, ακτιβίστρια της ομάδας Femen που κατέστρεψε το κέρινο ομοίωμα του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Μουσείο Grevin στο Παρίσι, μαχαιρώνοντάς το και φωνάζοντας «Πούτιν δικτάτορα», κλήθηκε να πληρώσει 1.500 ευρώ πρόστιμο για καταστροφή ξένης περιουσίας.

Το περιστατικό συνέβη στις 5 Ιουνίου. Η Ιάνα Γντάνοβα μπήκε στο μουσείο πληρώνοντας εισιτήριο και όταν έφτασε στην αίθουσα των ηγετών γδύθηκε και μαχαίρωσε πολλές φορές το ομοίωμα του Πούτιν με αποτέλεσμα να το καταστρέψει. Στο στήθος της έγραφε «Kill Putin», ενώ η ίδια κατά τη διάρκεια της πράξης της φώναζε «Πούτιν Δικτάτορα». 

Το Μουσείο είχε καταθέσει μήνυση κατηγορώντας την μεταξύ άλλων για «βίαιη σκηνή σε μέρος που δέχεται κοινό». Το Μουσείο διεκδίκησε 10.000 ευρώ πρόστιμο, 3.004 ευρώ για την επιδιόρθωση του κέρινου ομοιώματος και 8.283 ευρώ για την τοποθέτηση ανιχνευτή μετάλλων στο κτίριο μετά το περιστατικό. 

Ο εισαγγελέας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ανέφερε πως «η ελευθερία της έκφρασης δεν σημαίνει και αναρχία» και πως «με την πράξη της η ακτιβίστρια υπονόμευσε μεταξύ άλλων και τη εικόνα της γαλλικής πρωτεύουσας». Το πρόστιμο που της επιβλήθηκε ήταν τελικά 1.500 ευρώ. 

Η Ιάνα Γντάνοβα, που κατάγεται από την Ανατολική Ουκρανία, δήλωσε: «Η οικογένειά μου είναι σε κίνδυνο αυτή τη στιγμή, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία. Η πράξη μου ήταν πολιτική». Η ακτιβίστριαεξέφρασε παράλληλα την έκπληξή της που στην πρωτεύουσα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το Παρίσι, υπάρχει ομοίωμα ενός δικτάτορα που απειλή τη διεθνή ειρήνη και μπορεί να οδηγήσει στον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο». 

Αριστερά, η Ευγενία Κράιζμαν, της "φεμινιστικής" ομάδας Femen, πανηγυρίζει, φορώντας και μπλουζάκι με το λογότυπο της ομάδας, έξω από τον εμπρησμό του Κτιρίου των Συνδικάτων στην Οδησσό. Δεξιά, η Κράιζμαν σε "καλλιτεχνικές δραστηριότητες" της ομάδας-παρτενέρ των Πούσι Ράιοτ.

Οι ψευτοφεμινίστριες Femen συμμετείχαν στη σφαγή της Οδησσού 
του Steven Argue
Indybay (Indymedia ΗΠΑ)
Οι Femen είναι γνωστές για τις τολμηρές και οπτικά εντυπωσιακές τους διαμαρτυρίες σε όλη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική. Συχνά γίνονται αντιληπτές ως φεμινιστική οργάνωση, αλλά το γεγονός ότι τις ξεκίνησε και τις διήυθηνε ένας άντρας, ο Βίκτωρ Σβιάτσκι, είναι λιγότερο γνωστό. Πρόσφατα, εκδιώχθηκε από την ηγεσία, αλλά εφόσον οι Femen είναι δική του σύλληψη, αξίζει τον κόπο να τον εξετάσουμε. Εξίσου λίγο γνωστή είναι η σύνδεση των Femen με το αντιφεμινιστικό νεοναζιστικό κίνημα της Ουκρανίας. 

Η Κίτι Γκριν, πρώην ακτιβίστρια των Femen, περιγράφει τον Βίκτωρ Σβιάτσκι ως αρχηγό της ομάδας, λέγοντας, "Απ' τη στιγμή που μπεις στον εσωτερικό πυρήνα δεν μπορείς να μην τον γνωρίσεις. Αυτός είναι οι Femen."
"Φεμινιστική" διαμαρτυρία των Ουκρανίδων νεοναζί Femen μπροστά από το άγαλμα του Λένιν. Τι κατάλαβαν τα ημεδαπά φασιστοειδή για τους στόχους της "τέχνης"; "Α ρε Λένιν τυχερέ, τι βλέπουν τα ματάκια σου!" 

O Βίκτωρ Σβιάτσκι εξέταζε προσωπικά τις δυνητικές ακτιβίστριες για να διαπιστώσει αν είναι αρκετά ωραίες. Επιπρόσθετα, Βραζιλιάνες υποστηρίκτριες απορρίφθηκαν ως τοπικοί εκπρόσωποι των Femen γιατί δεν είχαν το σωστό βάρος.

Η περιγραφή της εξουσίας του Βίκτωρ Σβιάτσκι στην ομάδα από την Κίτι Γκριν δεν είναι κολακευτική. "Ήταν απαίσιος με τα κορίτσια. Τους ούρλιαζε και τις χαρακτήριζε σκύλες."

Ο Βίκτωρ Σβιάτσκι εξήγησε την ανδρική σιδερένια γροθιά που χρησιμοποίησε ως μέθοδο ηγεσίας πάνω στις γυναίκες λέγοντας "Αυτά τα κορίτσια είναι αδύναμα." Αυτό το λέει στο πρόσφατο ντοκυμαντέρ "Η Ουκρανία δεν είναι μπουρδέλο", το οποίο αποκαλύπτει ότι ο ίδιος είναι ο ηγέτης της ομάδας. Εξηγεί περαιτέρω τη θέση του ως εξής:
Αντι-πουτινικό, αντι-εκκλησιαστικό "δρώμενο" των Femen στη Μόσχα. Η οργανωτική βάση των Femen είναι...το Κίεβο.

"Αυτές [οι ακτιβίστριες των Femen] δεν έχουν δύναμη χαρακτήρα. Δεν έχουν καν την επιθυμία να είναι δυνατές. Αντ' αυτού, δείχνουν υποτέλεια, ασπόνδυλη συμπεριφορά, καθυστέρηση στα καθήκοντά τους, και πολλά άλλα που τις εμποδίζουν να γίνουν πολιτικές ακτιβίστριες. Αυτές είναι ποιότητες που ήταν βασικό να τους τις διδάξω."
Femen και Svoboda: Σχέσεις στοργής

Πρόκειται πράγματα για παράδοξη συμπεριφορά προς τις γυναίκες για τον άνδρα αρχηγό μιας υποτίθεται φεμινιστικής οργάνωσης. Όταν όμως εξετάσει κάποιος τους στόχους των διαμαρτυριών των Femen, οι στόχοι τους φαίνεται να είναι αντιμεταναστευτικοί και αντιρωσικοί και όχι η πάλη για την χειραφέτηση των γυναικών.Αυτό περιλαμβάνει τη συμμετοχή τους στην πρόσφατη σφαγή της Οδησσού, όπου σφαγιάστηκαν 116 αντιφασίστες που αντιστάθηκαν για τα δικαιώματα της καταπιεσμένης ρωσικής εθνικότητας στην Ουκρανία.

Μέλη των Femen (οι Ίνα και Σάσα Σεφτσένκο)  σε συγκέντρωση της Ουκρανικής φασιστικής ακροδεξιάς. Η κοκκινόμαυρη σημαία ανήκει στην "Ουκρανική Εθνοσυνέλευση: Ουκρανική Αυτοάμυνα"

Μια από τις πρώτες καμπάνιες των Femen ήταν στο Λβοφ της Ουκρανίας, και στόχευε τους Τούρκους οπαδούς ποδοσφαίρου και το δικαίωμά τους να επισκέπονται την Ουκρανία. Στην πραγματικότητα, οι Femen ισχυρίστηκαν ότι αυτό αποτελούσε απειλή για την γενετική καθαρότητα της Ουκρανίας. Παρομοίως,  η ηγέτης των Femen Ίνα Σεφτσένκο δήλωσε τους λόγους για τους οποίους η ομάδα επισκέπτεται το Η.Β, αναφέροντας:

"Η πορνεία, οι νόμοι για τη μετανάστευση, και ο ισλαμικός εξτρεμισμός δεν θα ξεφύγουν την γυμνή σφαγή των Femen τώρα. Είτε πρόκειται για τη σχολή  Al-madinah του Ντέρμπι, είτε για το Μπάκινγκχαμ, οι Femen θα βρίσκουν πάντα το δρόμο τους εκεί που χρειάζεται."

Από τον ιστότοπο της "Ουκρανικής Αυτοάμυνας"

Όπως συμβαίνει με τόσους στην ακροδεξιά, η φαινομενική αντίθεση των Femen στο Ισλάμ και στην καταπίεση εκ μέρους του των γυναικών στη Μέση Ανατολή είναι στην πραγματικότητα τμήμα μιας ευρύτερης καμπάνιας ενάντια σε μια ολόκληρη ομάδα λαών, ανδρών και γυναικών, που προσπαθούν να μεταναστεύσουν. [...] Οι μετανάστες προσπαθούν να ξεφύγουν από τη φτώχεια που επιβάλλει ο ιμπεριαλισμός. Προσπαθούν ακόμα να ξεφύγουν από τους ισλαμιστές που οι ΗΠΑ έβαλαν στην εξουσία στη Λιβύη και το Αφγανιστάν, όταν έδιναν την υποστήριξή τους σε ένοπλους φανατικούς της θρησκείας. Σήμερα, οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ανάλογες ομάδες στη Συρία. Παρομοίως, οι ΗΠΑ προσφέρει μείζονα στήριξη στους θρησκευτικά φανατισμένους που βρίσκονται στην εξουσία στη Σαουδική Αραβία, την πιο καταπιεστική και αντιφεμινιστική κυβέρνηση του κόσμου.

Οι Femen προσέλαβαν μια γυναίκα από ισλαμική χώρα. Πρόκειται για τη δεκαενιάχρονη Amina Sboui (ενεργή με το ψευδώνυμο Amina Tyler). Απειλήθηκε με λιθοβολισμό για τις τολμηρές γυμνόστηθες εμφανίσεις της και πέρασε τέσσερις μήνες στη φυλακή. Με την απελεύθερωσή της όμως, η  Amina Sboui εγκατέλειψε την ομάδα δηλώνοντας: "Δεν θέλω να σχετίζομαι με ισλαμοφοβική οργάνωση." Εξέφρασε επίσης ανησυχίες για την χρηματοδότηση της ομάδας, λέγοντας: 
Από διαδήλωση της "Ουκρανικής Αυτοάμυνας"

"Δεν ξέρω πώς χρηματοδοτείται η ομάδα. Ρώτησα (την ηγέτη των Femen Ίνα Σεφτσένκο) πολλές φορές, αλλά δεν πήρα σαφή απάντηση. Δεν θέλω να είμαι σε ένα κίνημα που στηρίζεται από ύποπτο χρήμα. Κι αν το χρηματοδοτεί το Ισραήλ; Θέλω να ξέρω."

Κάποιες από τις πηγές χρηματοδότησης της ομάδας έχουν αποκαλυφθεί. Περιλαμβάνουν τον πλούσιο Αμερικανό καπιταλιστή Τζεντ Σούντεν, ο οποίος ίδρυσε επίσης το [αντιρωσικό] Kiev Post. Το Kiev Post είναι μια απαίσια ενημερωτική σελίδα που στηρίζει την αμερικανική ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Ουκρανία και την αμερικανοτραφή χούντα που ήρθε στην εξουσία με το πραξικόπημα της 22ης Φλεβάρη. Αποκαλύφθηκαν και άλλες πηγές χρηματοδότησης, αλλά εξαιτίας της απουσίας διαφάνειας της χρηματοδότησης της ομάδας, δεν υπάρχει πλήρης δημόσιος κατάλογος. Δεν υπάρχει πάντως αμφιβολία για το ότι η ομάδα χρηματοδοτείται καλά. Ένας Ουκρανός δημοσιογράφος, ο οποίος διείσδυσε στην ομάδα το 2012, ανέφερε δημόσια ότι τα μέλη παίρνουν μισθό 1000 δολάρια ΗΠΑ τον μήνα. Επιπρόσθετα, κάθε επιχείρηση στο Παρίσι κοστίζει τουλάχιστον 1300 αμερικάνικα δολάρια τη γυναίκα, με πληρωμένα τα έξοδα -- περιλαμβανομένων αεροπορικών εισιτηρίων, ξενοδοχείων και διατροφής.


Ο "φεμινισμός" ως πορνογραφία: "Δρώμενο" των Femen, και καλά ενάντια στην σεξουαλική παρενόχληση των γυναικών στην εκπαίδευση
Είναι αναμφίβολο ότι μεγάλα ποσά αμερικανικού χρήματος έχουν ξοδευτεί για Ουκρανικές ΜΚΟ, ώστε να διενεργηθούν τα αμερικανοτραφή πραξικοπήματα του 2004 και του 2014. Εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια ξοδεύτηκαν στη χώρα, μέσα από ομάδες όπως οι National Endowment for Democracy (NED), Open Society Institute (OSI), International Republican Institute (IRI), και Freedom House. Οι μεγάλοι σπόνσορες περιελάμβαναν τον σπόνσορα του MoveOn.org και αμερικανό πολυδισεκατομμυριούχο George Soros. Επιπρόσθετα, η Victoria Nuland, εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ομπάμα, καυχήθηκε πως οι ΗΠΑ ξόδεψαν 5 δισεκατομμύρια δολάρια για την υποτιθέμενη "προώθηση της δημοκρατίας" στην Ουκρανία. Ο όρος "δημοκρατία" είναι αμερικάνικο ιμπεριαλιστικό double speak fγια την ανατροπή εκλεγμένων κυβερνήσεων. Και όπως και οι ακτιβιστές των Femen, οι αμερικανοτραφείς μπαχαλάκηδες του Μεϊντάν, που ανέτρεψαν τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της Ουκρανίας, λάμβαναν επίσης τακτικό μισθό για τις διαδηλώσεις τους. Οι Femen συγκαταλέγονται στους υποστηρικτές της Μεϊντάν, του πραξικοπήματος του Φλεβάρη, της δολοφονικής ναζιστικής επίθεσης στην Οδησσό· έχουν επίσης δεσμούς με το νεο-ναζιστικό κόμμα Σβόμποντα, το οποίο κατέλαβε την εξουσία μαζί με άλλα δύο δεξιά κόμματα στο πραξικόπημα του Φλεβάρη.


Το εν λόγω πανώ. Κάτω δεξιά, και σε μεγένθυνση, το λογότυπο του Σβόμποντα
Οι Femen και η στήριξή τους στους μυσογυνιστές νεοναζί εξτρεμιστές

Το 2011, τα ηγετικά στελέχη των Femen Ίνα και Σάσα Σεφτσένκο και ο Βίκτωρ Σβιάτσκι μπορούν να εντοπιστούν σε μια μικρή διαδήλωση ενάντια στη Λευκορωσία. Πάνω απ' τα κεφάλια τους κυματίζει η μαυροκόκκινη σημαία του UNA-NSO, μιας ακροδεξιάς παραστρατιωτικής ομάδας η οποία ενώθηκε με τους νεοναζί του Δεξιού Τομέα κατά τις διαδηλώσεις στη Μεϊντάν. Δίπλα στις Ίνα και Σάσα Σεφτσένκο στέκεται μια από τις συντρόφισές τους στις Femen, κρατώντας ένα πανώ που φέρει ξεκάθαρα το λογότυπο και όνομα του νεοναζιστικού κόμματος Σβόμποντα. Το πανώ του Σβόμποντα γράφει: "Ζήτω η ανεξάρτητη Λευκορωσία. Λευτεριά στην Ουκρανία", "Όχι στην κόκκινη τρομοκρατία". Φυσικά, αυτά είναι παράλογα συνθήματα για το Σβόμποντα, μια νεοναζιστική ομάδα η οποία ζητά την εκτέλεση των Ουκρανο-ρώσων διανοουμένων χωρίς δίκη και θεωρεί ήρωα τον συνεργάτη των Ναζί και μαζικό δολοφόνο Στεπάν Μπαντέρα. Όπως δείχνει το πανώ που κρατούν οι Femen, μια άλλη εκστρατεία των Femen αφορά το παραμορφωμένο εργατικό κράτος της Λευκορωσίας, το οποίο έχει αποφύγει πολλά από τα οικονομικά προβλήματα της Ουκρανίας συνεχίζοντας να έχει σχεδιασμένη σοσιαλιστική οικονομία από τις μέρες της ΕΣΣΔ.

Εκτός από το ολοκληρωτικό τους μίσος για τους Εβραίους και Ρώσους της Ουκρανίας, οι νεοναζί του Σβόμποντα μισούν επίσης τις γυναίκες. Αυτό έγινε σαφές όταν ο νεοναζιστής βουλευτής του Σβόμποντα στο Ουκρανικό κοινοβούλιο Αλεξάντρ Σιχ έφερε τον Απρίλη του 2013 πρόταση για νόμο ο οποίος θα απαγόρευε τις εκτρώσεις. Σήμερα, οι εκτρώσεις στην Ουκρανία είναι νόμιμες για τις πρώτες δώδεκαε εβδομάδες εγκυμοσύνης. Το σχέδιο νόμου του Σβόμποντα θα καθιστούσε τις εκτρώσεις παράνομες, εκτός από σπάνιες περιπτώσεις, όπως ο βιασμός. Όταν ρωτήθηκε εκπρόσωπος του Σβόμποντα στο κοινοβούλιο τι είδους αποδείξεις θα πρέπει να φέρει μια γυναίκα για να αποδείξει βιασμό, έδειξε τον βαθύ μισογυνισμό του Σβόμποντα απαντώντας:
Από εθνικιστική διαμαρτυρία για την "κατοχή του Πούτιν"
"Δεν εργάζομαι στην αστυνομία και δεν ξέρω τι μπορεί ή δεν μπορεί να αποδείξει μια γυναίκα...Αλλά πρώτα απ' όλα,θα πρέπει να ζει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην κινδυνεύει από βιασμό. Πιο συγκεκριμένα, δεν πρέπει να πίνει αλκοόλ σε ύποπτες παρέες."

Πρόκειται για καθαρό μισογυνισμό, ο οποίος καταστρατηγεί το δικαίωμα των γυναικών στον έλεγχο του σώματός τους και κατηγορεί το θύμα σε περιπτώσεις βιασμού.

Ο Αδόλφος Χίτλερ είχε παρόμοιες αντιρρήσεις για την αναπαραγωγική ελευθερία των γυναικών. Οι Ναζί αύξησαν τις κυρώσεις για την έκτρωση με το που ήρθαν στην εξουσία το 1933. Το 1943 έκαναν ένα βήμα παραπάνω, καθιστώντας την έκτρωση σε 'Άρεια" γυναίκα αδίκημα τιμωρήσιμο με εκτέλεση.

Παρίσι: Οι Femen...διαμαρτύρονται κατά της "επιδημίας του φασισμού"!!!
Ο Ομπάμα ισχυρίζεται πως υποστηρίζει το δικαίωμα στην έκτρωση. Όμως στις ΗΠΑ ανανεώνει επανειλημμένα τον Νόμο Hyde, που απαγορεύει την δημόσια χρηματοδότηση των εκτρώσεων για τις φτωχές γυναίκες των ΗΠΑ. Παρομοίως, στην Ουκρανία στηρίζει τους νεοναζί που επιδιώκουν την απαγόρευση της έκτρωσης. Παρόμοια, οι ψευτοφεμινίστριες των Femen διαμαρτύρονται για το δικαίωμα στην έκτρωση αλλά δεν διαμαρτυρήθηκαν για τον νόμο του Σβόμποντα και βοήθησαν, μέσω της στήριξής τους στο κίνημα της Μεϊντάν, να έλθουν στην εξουσία οι Νεοναζί. 

Μιντιακά "γεγονότα" κατά παραγγελία: "Αθώα και ανυπεράσπιστη ακτιβίστρια" που στάληκε στην Κριμαία με το σύνθημα "σταματήστε τον πόλεμο του Πούτιν" καρυδώνεται από εξοργισμένους ντόπιους. Προπαγανδιστική αξία για τις ΗΠΑ: ανεκτίμητη

Μετά το πραξικόπημα του Φλεβάρη, το Σβόμποντα πήρε τις θέσεις του υπουργείου Οικονομικών (Oleksandr Sych), Παιδείας (Serhiy Kvit), Περιβάλλοντος (Andriy Makhnyk), Γεωργίας (Ihor Shvaiko), καθώς και την Γενική Εισαγγελία της Ουκρανίας (Oleh Makhnitsky). Επιπρόσθετα, ο συνιδριτής του Σβόμποντα Andriy Parubiy έχει παραλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας. Δεν υπάρχει λάθος, πρόκειται για φασίστα που πήρε ηγετική θέση στον πόλεμο τον οποίο διεξάγει πλέον το καπιταλιστικό κράτος της Ουκρανίας και οι φασίστες μπράβοι του ενάντια στην εργατική τάξη, την αριστερά, τις γυναίκες, τους Εβραίους και τις εθνικές μειονότητες της Ουκρανίας. Οι Femen, με τη συμμετοχή τους στη σφαγή της 2ης Μάη στην Οδησσό, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτού του πολέμου, και στη λάθος πλευρά. Εκεί που μετράει η παγκόσμια πάλη ενάντια στο φασισμό, οι Femen στηρίζουν τους φασίστες. Στο μεταξύ, στην δυτική Ευρώπη, για να ρίξουν στάχτη στα μάτια, οι Femen οργανώνουν υποκριτικές αντιφασιστικές διαδηλώσεις, όπως στο Παρίσι.
Τέχνη αλά Σβόμποντα: Παλούκι στην καρδιά του βρυκόλακα Πούτιν από την Ίλια Γντάνοβα, Μουσείο Grevin, Παρίσι

Η υποταγή των γυναικών είναι για χρόνια βασικό συστατικό των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων με αμερικανική στήριξη και παραμένει σε ισχύ σήμερα, απ' τους Ισλαμιστές που οι ΗΠΑ στηρίζουν στη Συρία  ως τους φασίστες που υποστηρίζουν στην Ουκρανία. Αυτό συμβαίνει επειδή οι δυνάμεις που είναι πρόθυμες να συμμαχήσουν με την αμερικανική υποταγή και εκμετάλλευση τείνουν να είναι λυσσαλέα θρησκευτικά ακραίοι και αντισοσιαλιστές που έχουν βαθιά απορροφήσει τον μισογυνισμό.
"Γυμνά στήθη ενάντια στον Ισλαμισμό": Άλλο ένα "αχτίφ" της "καλλιτεχνικής" εταιρείας του πανέξυπνου συνεργάτη των Αμερικανών στο Κίεβο Victor Sviatski

Πέραν της στήριξης των Femen στους Νεοναζί του Σβόμποντα, στήριξαν επίσημα την τρικομματική συμμαχία που ηγήθηκε του κινήματος της Μεϊντάν. Αυτά τα τρία κόμματα περιλαμβάνουν το νεοναζιστικό Σβόμποντα, το Κόμμα της Μητέρας Πατρίδας (Batkivshchyna), και το UDAR. Τα τρία αυτά ενώθηκαν στην υποστήριξη της λιτότητας του ΔΝΤ που απαίτησαν οι ιμπεριαλιστές σπόνσορές τους, ενώ η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Ουκρανίας την απέρριψε. Ως συνέπεια της ανόδου στην εξουσία του κινήματος της Μεϊντάν, οι Νεοναζί του Σβόμποντα είναι πλέον μέρος της χούντας που διοικεί την Ουκρανία. Οι λύσεις στον ευρωφασισμό και τον σεξισμό πρέπει να αναζητηθούν στην σκληρή πάλη του παγκόσμιου προλεταριάτου και των σοσιαλιστικών κινημάτων ενάντια στον καπιταλισμό, τον ιμπεριαλισμό, τον σεξισμό και τον φασισμό, και όχι στις αλλόκοτα αντιφατικές δράσεις των Femen και των πραξικοπημάτων που χρηματοδοτεί ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός.
Περισσότερη τέχνη σε λίγο: Οι Femen ουρούν δημόσια πάνω σε φωτογραφίες του ανατραπέντα Γιανουκόβιτς. Το σύνθημα στο στήθος της πρώτης δεξιά είναι θριαμβευτικό: "Η Ουκρανία μπαίνει στην ΕΕ." Αναμένεται η κυκλοφορία της ...φιλοσοφικής αλληλογραφίας του ριζοσπάστη αριστερού Σλαβόι Ζίζεκ και με την νέα αυτή θαρραλέα καλλιτέχνιδα

Διαβάστε επίσης:
-Femen: Οι ωραίες φασιστο-ψευδοφεμινίστριες [Femen: The Beauty Fascist Fauminists], της Charlotte Raven, αγγλικά
-Femen: Οι σύνδεσμοί τους με την Ουκρανική ακροδεξιά και τις Αμερικάνικες δεξαμενές σκέψης, [Les Femen: leurs liens avec l’extrême droite ukrainienne et les think tanks américains], γαλλικά
Ποιος χρηματοδοτεί τις Femen; [Wer finanziert Femen?], του Jürgen Elsässer, γερμανικά




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου