Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ



Σε ηλικία 74 ετών, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο, πέθανε η γνωστή ηθοποιός Σάσα Καστούρα. Σήμερα το τελευταίο «αντίο» τής είπαν συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες στη Θεσσαλονίκη όπου γεννήθηκε, εργάστηκε και διέμενε τα τελευταία χρόνια.

Η Σάσα Καστούρα πρωτοεμφανίσθηκε στο θέατρο το 1962, ενώ έγινε ιδιαίτερα γνωστή στο ευρύ κοινό μετά από τη συμμετοχή της στη δημοφιλή σειρά «Η Γειτονιά μας».
Ήταν μέλος του ΚΚΕ και υποψήφια βουλευτής στις εκλογές στην Α΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, δυο φορές (1993, 1996). Υπήρξε επίσης για αρκετά χρόνια μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, εκλεγμένη με τη «Δημοκρατική Ενότητα».
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει: «Η ηθοποιός Σάσα Καστούρα δεν είναι πια ανάμεσά μας. Παιδί από οικογένεια κομμουνιστών στρατεύτηκε με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, του οποίου υπήρξε μέλος και υποψήφια βουλευτής, μένοντας σταθερά στο πλάι του μέχρι το τέλος της ζωής της. Αγωνίστρια συμμετείχε δυναμικά στους αγώνες των ηθοποιών, μέσα από τις γραμμές της "Δημοκρατικής Ενότητας Ηθοποιών", στο ΣΕΗ.
Ως ηθοποιός διέγραψε μια φωτεινή πορεία στο θέατρο και τον κινηματογράφο, ερμηνεύοντας λαϊκούς χαρακτήρες, χαρίζοντας ευχάριστες στιγμές στη λαϊκή οικογένεια. Η παρουσία της στην τηλεόραση σφραγίστηκε με τη συμμετοχή της στο δημοφιλές σίριαλ της κρατικής τηλεόρασης "Η γειτονιά μας" .
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά της. Θα μείνει πάντα ζωντανή στη μνήμη μας».
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με ανακοίνωσή του «αποχαιρετά με θλίψη την αγαπητή ηθοποιό του ελληνικού θεάτρου Σάσα Καστούρα, η οποία συνεργάστηκε με το ΚΘΒΕ από το 1962».
Πρώτη συνεργασία της με το ΚΘΒΕ ήταν στην παράσταση «Σίβυλλα» (1962-1963) του Άγγελου Σικελιανού σε σκηνοθεσία Σωκράτη Καραντινού και τελευταία στο έργο «Ο γενικός γραμματεύς» (1998-1999) του Ηλία Καπετανάκη σε σκηνοθεσία Έρσης Βασιλικιώτη.
Συμμετείχε επίσης σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες, όπως: «e-mail» (2000), «Το κυνήγι του λαγού» (1999), «Οι απάνθρωποι» (1972), «Η ζαβολιάρα» (1971), «Γιακουμής μια ρωμέικη καρδιά» (1970), «Ο ξεροκέφαλος» (1970), «Οι μνηστήρες της Πηνελόπης» (1968) κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου