Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΤΟ "ΔΟΥΛΕΜΑ" ΕΙΝΑΙ ...ΔΙΑΡΚΕΣ


Θύελλα, λέει η ειδησεογραφία, έχει προκαλέσει στο πολιτικό σκηνικό η δημοσιοποίηση των πορισματικών θέσεων των κομμάτων για την υπόθεση Siemens, με πυρά εναντίον τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και... οργισμένες αντιδράσεις από πρώην υπουργούς για τους οποίους ζητείται τάχα περαιτέρω διερεύνηση για τυχόν ευθύνες.

Όλοι εναντίον όλων και το σύστημα στο απυρόβλητο! 
Μεγαλύτερος χλευασμός σε ένα λαό που στενάζει κάτω από συνεχή κτυπήματα σε όλα τα δικαιώματά του δεν μπορούσε να υπάρξει. Όλοι των αστικών κομμάτων κάνουν ότι θέλουν τη κάθαρση και αλληλοκουκουλώνονται. 

Οι πλέον υπεύθυνοι είναι και οι πλέον προκλητικοί όπως ο κ. Σημίτης που ανακάλυψε ότι η χώρα που είναι «ανάμεσα στις πλουσιότερες του κόσμου»… «όχι μόνο είναι σε οικονομική κρίση αλλά και σε αδυναμία να υπερβεί τις δυσκολίες της, γιατί ένα τμήμα των πολιτικών δυνάμεων προτιμά τα αδιέξοδα από τις λύσεις»! Ποιες να είναι άραγε οι λύσεις για τον άνθρωπο που την έκανε από τις… «πλουσιότερες»;


Το μεγάλο δούλεμα πάντως με τα πορίσματα, το έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο γνωστός για την ακαμψία του, αξιότιμος κύριος Γιώργος Πεταλωτής: «Το σημαντικό είναι ότι, για πρώτη φορά, αποδείχθηκε πως υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση για διαφάνεια στην πολιτική ζωή. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν στην επιτροπή, αποφάσισαν ελεύθερα, ανεπηρέαστοι, χωρίς καμία σκοπιμότητα, παρά μόνο με τη συνείδησή τους και βάσει του υλικού που προέκυψε. Κι αυτό εμείς το αποδείξαμε»!!! Δούλεμα προς όλους, κανονικό! Ακόμη και προς τους βουλευτές του. Αφού πρώτα είναι εξασφαλισμένη η ατιμωρησία πολιτικών και πολυεθνικών μετά γεμίζουμε τον κόσμο με λέξεις χωρίς νόημα.


Από άποψη συστήματος καθόλου δεν με ενδιαφέρουν τα ονόματα όσων λαδώθηκαν από τη ΖΗΜΕΝΣ αφού κάθε μέρα αέναες είναι οι αναπαραγωγές των «λαδωμένων» που δήθεν δεν ξέρουμε και δεν είδαμε. Όχι πως δεν θα ήθελα να τιμωρηθούν αλλά έτσι δεν θα μου πουν εμένα ότι εξαγνίσθηκε το σύστημα και δεν πρέπει να ανατραπεί. Νομίζω για άλλους λόγους «δεν ενδιαφέρουν» τα ονόματα και σε όλο το αστικό πολιτικό σύστημα. Αυτό που τους ενδιαφέρει άμεσα είναι ποιοι δίνουν… συνδρομή στο ΚΚΕ και σκέφτονται ότι πρέπει να φυλακίσουν τη Παπαρρήγα για αυτή τη… τεράστια «λαμογιά» του ΚΚΕ!!!


Αν κάτι ο λαός πρέπει να κρατήσει από τις εξεταστικές και τις απίστευτες κομπίνες των πολιτικών με κέντρο διαφθοράς τις πολυεθνικές, είναι ή σύμφυσή τους, δηλαδή το σύστημα. Η πηγή της διαφθοράς δεν είναι ούτε οι πολιτικοί μεμονωμένα ούτε οι πολυεθνικές μεμονωμένα. Το σύστημα που τους παράγει και τους συμφύει και τους δύο, δηλαδή ο καπιταλισμός στο ανώτατο στάδιό του, τον (κρατικο)μονοπωλιακό καπιταλισμό της παρακμής και της απόσυρσης από την ιστορία, είναι η αιτία. 


Αν δεν καταλάβουμε ότι το σύστημα συνολικά παράγει και τη διαφθορά και τους διεφθαρμένους πολιτικούς της αστικής τάξης και τους διεφθαρμένους γραφειοκράτες υπαλλήλους μαζί μ’ ένα μέρος του λαού που ξερογλείφει κανένα κόκαλο, δεν θα καταλάβουμε τίποτα. Θα πηγαινοέρχονται εξεταστικές σε όλα τα κράτη του κόσμου όπως εκείνες οι εξεταστικές για τη δολοφονία του Κέννεντυ και 46 χρόνια μετά δεν θα ξέρουμε τίποτα. 


Γιατί αν κάποιος πει ότι το φαινόμενο είναι ελληνικό θα μας δουλεύει σίγουρα! Σαν η ΖΗΜΕΝΣ να είναι ελληνική! Σαν η γερμανική δημοκρατία να είναι άμεμπτη και να μην είναι αυτή που συμφωνεί με κάθε απατεώνα να τον προστατεύσει έναντι τρίτων διώξεων, αν έφερε με τις απατεωνιές του πλούτο στη Γερμανία. Άντε να πάρουμε Χριστοφοράκο πίσω μετά. Όχι δεν έκανε απλά λάθος η ελληνική δικαιοσύνη. Αν ήθελε η Γερμανία τώρα θα ήταν στον Κορυδαλλό. Όμως πώς να μη προστατεύσει τα παιδιά της;


Οι ΗΠΑ κάνουν το ίδιο. Νομιμοποιούν κάθε εξαγορά κυβερνητών αρκεί να το γράφουν σε επίσημες «λίστες χορηγών». Κάτω από το τραπέζι νομιμοποιούν κάθε εξαγορά κυβερνήσεων και αξιωματούχων εντός και εκτός, προκειμένου να προωθηθούν οι πωλήσεις όπλων, προϊόντων, δανείων κλπ. Μέχρι και το γνωστό ΕΣΕΛΟΝ έθεσαν στην υπηρεσία των πολυεθνικών τους και έκλεβαν απόρρητες πληροφορίες από άλλες πολυεθνικές για να τις προσφέρουν τζάμπα στις δικές τους! Τον ιδρυτή της WikiLeaks που τους ξεμπροστιάζει έμαθαν μόνο να κυνηγάνε…


Οι ΗΠΑ που έχουν… «αυστηρούς νόμους» κατά της διαφθοράς είναι η χώρα με τις περισσότερες δολοφονίες ηγετών κρατών, αξιωματούχων και πολιτικών αντιπάλων εκτός χώρας. Τι έμεινε στην Ελλάδα δηλαδή να τους συναγωνιστεί όλους αυτούς σε διαφθορά η οποία δήθεν τώρα με τον κ Παπανδρέου θα… παταχθεί! Το είδαμε με το Βατοπαίδι, τώρα το βλέπουμε με τη ΖΗΜΕΝΣ, αύριο θα το δούμε στο C4I, TOR M1, υποβρύχια, αγορές αιώνα και χιλιετίας και με άλλες, νέες, περιπτώσεις… Και να φαντασθούμε ότι στην επιφάνεια έρχονται τα σκάνδαλα που από σπόντα και λάθος αποκαλύφθηκαν, όχι από έρευνα των οργάνων που είναι εντεταλμένα. Αυτά το πολύ να φτάσουν να βρουν… 8 εκατ. ζημία στα νοσοκομεία από κάποια περίεργα μικρο-λαμόγια του συστήματος που μπορούν εύκολα να θυσιαστούν.


Το πρόβλημα είναι το σύστημα. Αυτό που παράγει τη δύναμη των πολυεθνικών, τη δυνατότητα εξαγορών, διαφθοράς, άλωσης του πολιτικού συστήματος από τα χειρότερα στοιχεία του σε περίοδο σήψης και παρακμής. Κάτι σαν τη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία που κατέρρεε κάτω τη διαφθορά όχι απλά των ηγετών αλλά από τη παρακμή όλου του δουλοκτητικού συστήματος. Δεν έκαναν λάθος οι ρωμαίοι αυτοκράτορες. Παιδιά της παρακμής του συστήματος ήταν. Το ίδιο και οι διεφθαρμένοι του καπιταλισμού.


Τελικό συμπέρασμα: το σύστημα του καπιταλισμού πρέπει να ανατραπεί για να ανατραπούν και τα φαινόμενα παρακμής, διαφθοράς, κρίσεων, καταρράκωσης των λαών. Και αν ρωτάτε για την εναλλακτική λύση, οι λαοί ποτέ δεν στέρεψαν από ιδέες και δύναμη. Από οργάνωση πάσχουν και αυτό είναι το σημερινό παγκόσμιο πρόβλημα των λαών και ειδικά της εργατικής τάξης, της μόνης που παράγει τον πλούτο και μπορεί να τον διαχειριστεί χωρίς να κλέβει τον εαυτό της. Αν η Αριστερά εγκαλείται για κάτι δεν είναι ούτε η ιστορία της ούτε τα λάθη της, ούτε το παρελθόν της. Είναι το μέλλον της και η αμηχανία της μπροστά στο ιστορικό ρόλο που καλείται να παίξει για το μέλλον των λαών.

Ενα παλιό (;) άρθρο του Γιώργου Σαρρήπου ίσως πρέπει να θυμηθούμε εν όψη "οσμών" ...."καθάρσεων" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου