Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Μήνυμα ενίσχυσης του ΚΚΕ παντού έστειλε η μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα με ομιλητή τον Δ. Κουτσούμπα



Με το κόκκινο χρώμα να κυριαρχεί, η μεγάλη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Πεδίον του Άρεως στην Αθήνα έστειλε κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ παντού.
Έστειλε μήνυμα εγρήγορσης για να φτάσει η φωνή του ΚΚΕ σε κάθε λαϊκό σπίτι, με στόχο η ψήφος της Κυριακής να είναι ψήφος καταδίκης της ΕΕ και των μονοπωλίων, για να μπορέσει ο λαός από τις 26 του Μάη να αντιμετώπισει την αντιλαϊκή πολιτική με οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Στους χιλιάδες συγκεντρωμένους μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Στον χαιρετισμό του ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, απόστρατος υποναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού και υποψήφιος ευρωβουλευτής, συνεργαζόμενος με το ΚΚΕ, τόνισε μεταξύ άλλων: «Κάνουμε κάλεσμα: Ψηφίζουμε ΚΚΕ. Για να καταδικαστούν τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που έχουν προσδέσει τη χώρα και υπόσχονται να τη διατηρήσουν στα δεσμά της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, να καταψηφιστούν τα κυβερνητικά κόμματα, που ούτε τα έξοδα λογαριάζουν και στέλνουν φρεγάτες στον Ινδικό ωκεανό και πολεμικά αεροσκάφη σε ασκήσεις στη βόρεια Ευρώπη συμμετέχοντας στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών. Καλούμε να καταψηφιστούν, αδιαφορώντας για τα εκβιαστικά διλήμματα που χρησιμοποιούν για να κοροϊδέψουν το λαό, ενώ έχουν ήδη ετοιμάσει νέα μνημόνια σε βάρος του.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αποτελεί λύση υπέρ του λαού. Έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του και στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Πρόσφατα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην τηλεόραση, δήλωσε ότι "η χώρα ανήκει στο δυτικό πλαίσιο, ανήκει στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ και αυτό δεν αμφισβητείται"! Θαυμάστε αριστερή πολιτική από ένα αυτοαποκαλούμενο αριστερό κόμμα! Αναρωτιέται κανείς:
Ποιος άνθρωπος που αισθάνεται και είναι προοδευτικός, ποιος αριστερός θα καταδεχτεί να ψηφίσει το "αριστερό" κόμμα που, μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, είναι με το ΝΑΤΟ και δεν παίρνει υπόψη του το γεγονός ότι έχει ματώσει ο ελληνικός λαός με τα αντιλαϊκά ευρωενωσιακά μέτρα σε βάρος του;» 


Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του τόνισε:
«Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Φίλοι και φίλες,
Βρισκόμαστε μόλις τρεις μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις ευρωεκλογές και το β’ γύρο των τοπικών εκλογών.
Ψηφίζουμε για το παρόν και το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας.
Με μάτια ανοιχτά στις μικρές και μεγάλες παγίδες που μας στήνουν παλιοί και νεοφώτιστοι "σωτήρες". Παγίδες για τον ίδιο το λαό. Γιατί με κάλπικες υποσχέσεις στόχο έχουν να μη δυναμώσει το ΚΚΕ, να μείνει ανυπεράσπιστος ο λαός, αδύναμος απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές. Δεν θα τα καταφέρουν. Ο λαός τώρα έχει πείρα. Το ΚΚΕ έχει γερούς δεσμούς με το λαό μας, αυτοί δεν θα διαρραγούν πλέον, αντίθετα θα δυναμώσουν, θα διευρυνθούν.
Με τα αυτιά ανοιχτά αφουγκραζόμαστε τον παλμό της ζωής, της κοινωνίας που στενάζει χρόνια τώρα κάτω από τον ίδιο ζυγό, των μονοπωλίων και της ΕΕ.
Με συνείδηση καθαρή ότι κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στους συνανθρώπους μας, την πατρίδα μας, το λαό μας.
Με το χέρι στην καρδιά, ότι τιμάμε όλους και όλες όσους τα έδωσαν όλα για το καλό του τόπου μας, θυσίασαν τη ζωή τους για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες, για να τους πούμε ότι με την ψήφο μας ποτέ δεν τους προδώσαμε, ότι θα πιάσουν τόπο οι θυσίες τους.
Γι’ αυτό και ψηφίζουμε ΚΚΕ, το δυναμώνουμε παντού, γιατί δύναμη κι ελπίδα είναι του λαού.
Στην κάλπη των ευρωεκλογών πάμε όλοι μαζικά, άνδρες, γυναίκες, παιδιά, παππούδες και γιαγιάδες, νέα ζευγάρια, με φίλους και συγγενείς και ρίχνουμε αποφασιστικά το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.
Στην Πάτρα, στην Πετρούπολη, στο Χαϊδάρι, στην Ικαρία, όπου οι συνδυασμοί μας είναι στο β’ γύρο των δημοτικών εκλογών, ρίχνουμε το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης". Σε 214 δήμους σε όλη τη χώρα αυξήθηκαν σημαντικά τα ποσοστά του ΚΚΕ, ενώ και στις 13 περιφέρειες κατέγραψε σημαντική άνοδο.
Την Κυριακή αυτή, στις ευρωεκλογές και τις τοπικές εκλογές, χρειάζεται να ολοκληρωθεί το βήμα που έγινε. Επιπλέον, επιβάλλεται ενιαία να καταδικαστούν τα πολιτικά παιχνίδια που παίζουν τα άλλα κόμματα, να καταδικαστούν τα παζάρια που αντιμετωπίζουν τη λαϊκή ψήφο ως εκλογική πελατεία για να συνεχιστεί η αντιλαϊκή πολιτική και η ενσωμάτωση του λαού μας στο σάπιο αυτό σύστημα.
Σε αυτό το παιχνίδι πρωτοστατεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια, θα μου πείτε: "Με όποιο δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις". Κι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βρει δασκάλους καλούς από τα ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ μετά τις αθρόες μεταγραφές που έχει κάνει, έχει συμβουλάτορες καθηγητές στο είδος τους, ειδικευμένους στη "λαμογιά", στις συναλλαγές, στη διαπλοκή, στα παζάρια, στην κοροϊδία. Απευθύνεται στο ΚΚΕ για να ψαρέψει ψήφους, μιλάει για "αριστερούς εμφύλιους" και άλλα τέτοια.
Αρκετά με την υποκρισία. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει αντίπαλο στρατόπεδο από τα λαϊκά συμφέροντα. Είναι με τα μπούνια με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, "ντίλερ" των συμφερόντων τους. Γι’ αυτό και κάνουν και ανοίγματα τώρα προς τη Χρυσή Αυγή, παρά τις δικαιολογίες μετά την κατακραυγή που ξεσηκώθηκε. Τι σχέση έχουν όλοι αυτοί με τις αξίες του ΚΚΕ, τα ιδανικά όσων τοποθετούν τον εαυτό τους "αριστερά";
Ο λαός μας χρειάζεται να γυρίσει την πλάτη σε αυτό το προκλητικό παζάρι των άλλων κομμάτων και συνδυασμών, που αντιλαμβάνονται το λαό ως εκλογική πελατεία με στόχο την ενίσχυση του νέου διπολισμού. Κανένας να μην υποκύψει στη λογική του μικρότερου δήθεν κακού, που κάθε φορά αποδεικνύεται μεγαλύτερο κακό.
Ξέρουμε ότι πολλοί από τους παλιούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, από τους σημερινούς και χτεσινούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα προβληματίζονται, ανησυχούν για τις εξελίξεις και την πορεία των κομμάτων τους, δεν τους έχουν εμπιστοσύνη.
Τους απλώνουμε το χέρι. Με πολλούς έχουμε συγκρουστεί αρκετές φορές στο παρελθόν, στο κίνημα, έχουμε διαφωνήσει και ακόμα έχουμε διαφορετικές απόψεις σε πολλά ζητήματα.
Η κατάσταση μας υποχρεώνει να δούμε με ευθύνη το αύριο. Να συμπορευτούμε με το ΚΚΕ, τη δύναμη που στέκεται με υπευθυνότητα, με σταθερότητα, με συνέπεια, αποτελεί εγγύηση για να νιώθει σιγουριά ο εργαζόμενος, είναι το κόμμα που γίνεται απάγκιο για τον κάθε κατατρεγμένο, ανοίγει νέους δρόμους.
Μπορούμε να συναντηθούμε σήμερα στην κάλπη και αύριο στην ανασύνταξη και ανασυγκρότηση του εργατικού λαϊκού κινήματος.
Φίλες και φίλοι,
Τις τελευταίες μέρες των εκλογών, ως είθισται, έχουν ενταθεί οι δικομματικές αψιμαχίες.
Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με εκβιασμούς και η αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ με ψεύτικους λεονταρισμούς.
Πότε για την περίφημη εκείνη σύσκεψη στις Κάννες, για το αν η Μέρκελ, ο Σόιμπλε και ο Ομπάμα έβαλαν ή όχι το χέρι τους στην αλλαγή κυβέρνησης με τον Παπαδήμο και τι έκανε ή τι κατάλαβε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Την άλλη, για το αν τα είπε καλά ή όχι ο Τσίπρας στο ντιμπέιτ των υποψήφιων Κομισιονάριων.
Κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να συσκοτίσουν την αλήθεια.
Η ΝΔ συνεχίζει απειλώντας ότι με έξοδο από το ευρώ θα καταστραφεί η χώρα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι, αφού η Μέρκελ προσπάθησε να κρατήσει τη χώρα στο ευρώ, άρα θα μπορέσει να πιεστεί από μια μελλοντική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να τα "κατεβάσει" και να υποκύψει στη διαπραγματευτική του δεινότητα, αφού, άλλωστε, όπως δηλώνει πλέον ο ίδιος, θεωρεί ρεαλιστή πολιτικό την Μέρκελ… Από τέρας, ρεαλιστής πολιτικός! Εύγε…
Είναι αλήθεια πως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν πέσει με τα μούτρα στη δουλειά της παραπλάνησης, της εξαπάτησης του λαού. Αυτή την τέχνη την κατέχουν καλά.
Χρησιμοποιούν ακόμα και τις ίδιες εκφράσεις, με τις ίδιες λέξεις, για να στήσουν νέες παγίδες, να βάλουν νέα εμπόδια μπροστά στο λαό που υποφέρει και δίνει μάχη να ζήσει.
"Να βάλουμε τέλος στη βαρβαρότητα που γίνεται καθεστώς", λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Τι ακριβώς εννοεί;
Σε ποια βαρβαρότητα θα βάλει τέλος;
Εμείς ξέρουμε ότι βαρβαρότητα είναι να μην έχεις δουλειά, φαΐ για τα παιδιά σου, να μην έχεις Υγεία, Παιδεία κι αυτή η βαρβαρότητα έχει ονοματεπώνυμο, είναι το σύστημα μέσα στο οποίο ζούμε, ο καπιταλισμός του 21ου αιώνα κι αυτή είναι η προσφορά του.
Όμως, τέλος στη βαρβαρότητα και τη σαπίλα του καπιταλισμού δεν μπορεί να βάλει αυτός που διεκδικεί να τη διαχειριστεί και η πρόταση διαχείρισής του είναι μια ακόμα "κόπια" της στρατηγικής της ΕΕ, των μονοπωλίων.
Τέλος στη βαρβαρότητα δεν βάζεις με το λαό θεατή, να σε ψηφίζει μια φορά στο τόσο, αλλά με το λαό πρωταγωνιστή, να παίρνει αμπάριζα το σύστημα και τους διαχειριστές του.
Είδατε τι έγινε πρόπερσι. Αδυνάτισε το ΚΚΕ, όμως ζημιώθηκε το κίνημα, ο λαός. Δυνάμωσε πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έγινε ανίσχυρος ο λαός, το κίνημα. Τι τους έκανε τους πάνω από 1,5 εκατομμύριο ψηφοφόρους ο ΣΥΡΙΖΑ; Τους θέλει μόνο να τον ψηφίζουν, να κάθονται στον καναπέ, για να προχωράει αυτός σε αλισβερίσια, σε παζάρια, να συναγελάζεται με μεγαλοβιομήχανους και να περιδιαβαίνει στα σαλόνια της ευρωπαϊκής και αμερικανικής πλουτοκρατίας για το πώς θα εγκλωβίσει αυτός με τη σειρά του το λαό, το κίνημα.
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για το "παλιό" και το "νέο". Για "το παλιό, το διεφθαρμένο που πρέπει να μείνει πίσω", λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθεί η ΝΔ, που ισχυρίζεται ότι "δεν θα επιτρέψει σε κανένα να μας γυρίσει πίσω σε κρίση και σε μνημόνια".
Το "παλιό" και το "νέο", το "πίσω" και το "μπρος" της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ δεν πάει μακριά, γιατί είναι ταυτισμένο με τη στρατηγική της ΕΕ, με την ανάκαμψη της κερδοφορίας των μονοπωλίων.
Το "παλιό" και το "νέο" της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι ουσιαστικά το παλιό και ξεπερασμένο σύστημα που σαπίζει και η σαπίλα του βρομίζει τα πάντα, η δυσοσμία του προκαλεί ασφυξία στο λαό.
Το ΚΚΕ δεν έχει καμία σχέση με αυτή τη σαπίλα.
Αυτό, λοιπόν, το παλιό και ξεπερασμένο καπιταλιστικό σύστημα θέλουν να διαχειριστούν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Γι' αυτό η ΝΔ λέει ότι η λέξη "πλούτος" δεν θα σημαίνει χλιδή για τους λίγους, αλλά ευκαιρίες για όλους!
Προσέξτε: Όχι δικαιώματα, αλλά ευκαιρίες!!!
Όχι δικαιώματα, με την έννοια ότι παίρνεις αυτό που δικαιούσαι, αλλά ευκαιρίες και όποιος προλάβει. Δηλαδή, "ο θάνατός σου η ζωή μου".
Γι’ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκε το χρεοκοπημένο του σύνθημα "Οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη". Δηλαδή τα κέρδη της πλουτοκρατίας θα παραμένουν κέρδη, δεν θα τα ακουμπήσει κανείς.
Μόνο που κέρδη για την πλουτοκρατία και δικαιώματα για την εργατική τάξη, το λαό, δεν συμβιβάστηκαν ποτέ. Απεναντίας, πάνω στα ερείπια των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων θα πατήσει η ανάκαμψη των καπιταλιστικών κερδών.
Το αναπτυξιακό σχέδιο της ΝΔ και το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα σχέδια που αφορούν την έξοδο από την κρίση του κεφαλαίου και το πέρασμα στη φάση της ανάκαμψης των κερδών των μονοπωλίων.
Τα σχέδιά τους είναι ο ίδιος καραμπινάτος καπιταλισμός σε μια περίοδο που έχει αυξηθεί ο βαθμός εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης.
Όλα τα άλλα είναι παραμύθια για μικρά παιδιά. Και ας αφήσουν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.
Γιατί ψέμα είναι αυτό που λέει η ΝΔ ότι "όταν η χώρα μπαίνει στην ανάπτυξη, τα εισοδήματα δεν μένουν στον κατώτατο μισθό, ότι ανεβαίνουν κι εκείνα"! Ότι "μια ταχύρρυθμη ανάπτυξη μερικών ετών θα φέρει μεγάλη αύξηση και στην απασχόληση και στα εισοδήματα"…
Ψέμα είναι, γιατί αυτή η χώρα γνώρισε και την ανάπτυξη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, χρόνια τώρα, αλλά τα εισοδήματα έμεναν καθηλωμένα! Όσες κατακτήσεις είχε ο λαός, τις κέρδισε με το σπαθί του, την πάλη του, με την αυτοθυσία των κομμουνιστών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ από τη μεριά του πάλι, διά στόματος Σταθάκη, μας αποκάλυψε ότι η επαναφορά του κατώτατου μισθού από τον ΣΥΡΙΖΑ αφορά μόνο όσους προσλήφθηκαν στον ιδιωτικό τομέα το διάστημα μέσα στην κρίση, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και όχι το σύνολο των εργαζομένων!!!
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να σας κάνουν να ξεχάσετε όσα ζήσατε, να μη μάθετε τι σας ετοιμάζουν.
Θέλουν να ξεχάσουμε πώς στάθηκε ο καθένας και ποιος φταίει για το δράμα του λαού.
Για τον απολυμένο του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.
Για τον άνεργο και την εξαθλίωσή του, για την απλήρωτη εργασία.
Γι’ αυτόν που του πετσόκοψαν μισθό ή σύνταξη.
Για τον αγρότη που, με χαμηλές τιμές ή τις ποσοστώσεις, του απαγόρευσαν να καλλιεργεί και τον ξεριζώνουν.
Για τον αυτοαπασχολούμενο και επαγγελματία που κρατά με τα δόντια ή κλείνει το μαγαζί του από την αναδουλειά, τους φόρους και τα χαράτσια.
Για τη γυναίκα της λαϊκής οικογένειας που τρέχει απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ να σώσει ό,τι μπορεί στο νοικοκυριό που στενάζει.
Για το νέο που ζει στην ανασφάλεια, με μόνη προοπτική ή τη μισή δουλειά για ψίχουλα ή την ανεργία ή τη μετανάστευση.
Για τον πλούτο της χώρας που ξεπουλιέται και πάει στα χέρια των λίγων.
Μόλις προχτές ο πρωθυπουργός ανακάλυψε ότι η Ελλάδα δεν είναι ψωροκώσταινα, ανακάλυψε τις μεγάλες δυνατότητες που έχει η ελληνική γεωργία. Ξέχασε όμως να πει, ποιος φταίει που οι Έλληνες αγρότες βλέπουν να κατακλύζονται τα ράφια των σούπερ μάρκετ με προϊόντα που οι ίδιοι θα μπορούσαν να παράγουν; Ποιος φταίει που η Ελλάδα από χώρα εξαγωγών αγροτικών προϊόντων έχει γίνει χώρα εισαγωγών σε προϊόντα που η ίδια μπορεί να παράγει;
Δεν φταίει η ΕΕ και η ΚΑΠ, την οποία στήριξαν και διαφήμισαν όλοι πλην ΚΚΕ; Δεν φταίνε τα δεσμά της ΕΕ που πνίγουν την αγροτική παραγωγή, δεν φταίει η γιγάντωση των μονοπωλιακών ομίλων, που είναι θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων αγροτών;
Δεν λένε κουβέντα, γιατί δεν θέλουν να εκφραστεί η καταδίκη του λαού απέναντι στην ΕΕ και την πολιτική της. Θέλουν να κρύψουν τον ίδιο το χαρακτήρα της ΕΕ, της ένωσης που φτιάχτηκε από τους καπιταλιστές για να υπερασπίσει τα δικά τους συμφέροντα.
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με τα εκβιαστικά τους διλήμματα και τις ψεύτικες υποσχέσεις -"σταθερότητα ή περιπέτειες" η ΝΔ, "ψηφίζουμε και φεύγουν" ο ΣΥΡΙΖΑ- δίνουν ο καθένας τους στις ευρωεκλογές χαρακτήρα δημοψηφίσματος. Μόνο που τα ερωτήματα που θέτουν είναι κάλπικα και αποπροσανατολιστικά.
Αν θέλουμε να δώσουμε στις ευρωεκλογές χαρακτήρα δημοψηφίσματος, ένα είναι το ερώτημα: "Υποταγή ή χειραφέτηση του λαού απ’ την πολιτική της ΕΕ των μονοπωλίων;". "ΝΑΙ ή ΟΧΙ στα δεσμά της ΕΕ των μονοπωλίων;".
Και ποιος είχε δίκιο τελικά; Το ΚΚΕ ή τα άλλα κόμματα;
Αυτό είναι το πραγματικό, το ουσιαστικό ερώτημα που θέτουμε εμείς στο λαό μας. Και σ’ αυτό ερώτημα η απάντηση είναι μόνο μία: Ισχυρό ΚΚΕ.
Γιατί την επομένη των εκλογών, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα:
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι σιδερένιοι κανόνες της, τα διαρκή μνημόνια δίχως τέλος, θα είναι εδώ.
Οι επιχειρηματικοί όμιλοι και τα μονοπώλια, όλοι αυτοί δηλαδή που τους λένε "σωτήρες – επενδυτές" θα είναι εδώ και θα απαιτούν ακόμα μικρότερους μισθούς, περισσότερες φοροαπαλλαγές και προνόμια για να επενδύσουν.
Το χρέος της χώρας, για το οποίο δεν ευθύνεται ο λαός, θα είναι εδώ και οι δανειστές θα απαιτούν την πληρωμή του. Κι αν ακόμα γίνει επιμήκυνση για 50 χρόνια και μείωση επιτοκίων, όπως λένε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Μέρκελ και Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το χρέος και τα προβλήματα του λαού θα είναι εδώ, ακόμα κι αν γίνει κάποιο "κούρεμα" του χρέους, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Ομπάμα και η Λαγκάρντ του ΔΝΤ. Όσο κι αν προσπαθούν, δεν μπορεί να γίνει πιστευτό από κανέναν ότι αυτό θα γίνει επειδή οι δανειστές θα φοβηθούν από τη διαπραγματευτική ικανότητα του Τσίπρα και θα τα "σκάσουν ατάκα κι επί τόπου" χωρίς να ζητήσουν ανταλλάγματα.
Θυμηθείτε τι έγινε με το "κούρεμα" του χρέους πριν δύο χρόνια, που το πλήρωσε ο λαός με καταιγίδα μέτρων.
Η μόνη ρεαλιστική λύση είναι η πρόταση του ΚΚΕ: Μονομερής διαγραφή του χρέους. Αυτό συμφέρει και αυτό απαιτεί άλλο δρόμο ανάπτυξης, με αποδέσμευση από την ΕΕ και κοινωνικοποίηση των μεγάλων επιχειρήσεων, του ορυκτού πλούτου. Να έχει ο λαός στα χέρια του την εξουσία και τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας. Όλες οι άλλες εκδοχές, όπως η επιμήκυνση που προτάσσει η ΝΔ ή το "κούρεμα" που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, κινούνται στα ίδια αδιέξοδα. Διότι φορτώνουν το λαό με ένα χρέος που δεν δημιούργησε ο ίδιος, αλλά η στήριξη του κεφαλαίου.
Αφήνουν στο απυρόβλητο την πολιτική της ΕΕ που ενιαία σε όλες τις χώρες - ανεξαρτήτως χρέους - τσακίζει τους λαούς, για να στηρίξει την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία των ευρωπαϊκών ομίλων. Παραπέμπουν την όποια λύση σε συμφωνία με τους "εταίρους", που μόνο αφελείς μπορούν να πιστέψουν ότι θα "ελαφρύνουν" το χρέος χωρίς σκληρά για το λαό μας μέτρα - ανταλλάγματα.
Τέτοια είναι, για παράδειγμα, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για μια ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος στα πρότυπα της Γερμανίας το 1953.
Δεν γνωρίζουν οι "φωστήρες" του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι νικήτριες καπιταλιστικές χώρες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στήριξαν τη γερμανική καπιταλιστική οικονομία όχι από αλληλεγγύη, όπως είπε ο κ. Τσίπρας στο debate, αλλά για να υπάρχει ένα ισχυρό αντίβαρο στο ανερχόμενο σοσιαλιστικό σύστημα;
Όπως επίσης ότι η οικονομική βοήθεια κατευθύνθηκε στα ίδια γερμανικά μονοπώλια, που λίγα χρόνια πριν είχαν στηρίξει τον Χίτλερ;
Αρκετά, λοιπόν, με τις αυταπάτες.
Η μόνη καθαρή και ρεαλιστική λύση είναι η πρόταση του ΚΚΕ και ο λαός μπορεί να την κάνει υπόθεση της δικής του πάλης δίνοντας ώθηση και με την ψήφο του στις ευρωεκλογές.
Φίλοι και σύντροφοι,
Όλοι όσοι υποστηρίζουν την ΕΕ εξαπατούν το λαό.
Ποιος ενημέρωσε πραγματικά τους Έλληνες εργαζόμενους τι σχεδιάζεται στην ΕΕ;
Μόνο το ΚΚΕ και οι ευρωβουλευτές του.
Λέει ο Τσίπρας ότι ο Σαμαράς κρύβει στο συρτάρι για μετά τις εκλογές νέο μνημόνιο. Αυτό όμως είναι μισή αλήθεια.
Και τη λέει μισή όχι από άγνοια, αλλά σκόπιμα, γιατί θέλουν όλοι τους να κρύψουν ότι από 1.1.2014 η ΕΕ έχει αποφασίσει μνημόνια διαρκείας για όλες τις χώρες - μέλη της:
Με μείωση εργατικού κόστους, δηλαδή πορεία προς μισθούς Κίνας και Βουλγαρίας.
Με σύνταξη μετά τα 70 και αν έχει το Ταμείο.
Με αυστηρές ποινές σε κάθε χώρα που δίνει αύξηση έστω 1 ευρώ στο μεροκάματο.
Με μνημόνιο διαρκείας μέχρι να ξεπληρωθεί το 75% των δανείων που πήραν οι τραπεζίτες και θα πληρώνουμε, δηλαδή για πάνω από 30 χρόνια.
Τα κρύβουν αυτά όλοι για να δικαιολογήσουν τη συμπάθειά τους στην ΕΕ και τους βιομήχανους.
Σας καλούμε τώρα, πριν την Κυριακή των εκλογών, να κάνετε έναν απολογισμό τι σήμαινε ΕΕ για το λαό μας:
Μας είπαν:
- "Για χρυσά κουτάλια". Αλλά ήταν μόνο για λίγους. Χιλιάδες λαού τρέχουν στα συσσίτια.
Μας είπαν:
- Για "σύγκλιση μισθών προς τα πάνω". Και οι μισθοί σε όλη την Ευρώπη συγκλίνουν προς τα κάτω.
Μας είπαν:
- "Για ευρωπαϊκές αγορές για τα αγροτικά προϊόντα". Και από χώρα επαρκής και εξαγωγική, γίναμε εισαγωγική και δεν μπορούμε να θρέψουμε το λαό μας.
- "Για ανάπτυξη και δουλειές". Και έκλεισαν τα εργοστάσια γιατί οι επιχειρηματίες αφέθηκαν ελεύθεροι και επιδοτήθηκαν για να μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους σε χώρες με χαμηλότερα μεροκάματα.
Μας είπαν: "Για το ευρωπαϊκό κοινωνικό κράτος και το ευρωπαϊκό κεκτημένο που είναι αδιαπραγμάτευτο". Σήμερα ζούμε την καταστροφή όποιων κοινωνικών κατακτήσεων υπήρχαν στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Πρόνοια, στον Αθλητισμό.
- Μας είπαν:
"Για διαρκή ειρήνη στην Ευρώπη". Και η ΕΕ βομβάρδισε τα Βαλκάνια, σήμερα στηρίζει ναζιστές και ματοκυλά την Ουκρανία για τους ανταγωνισμούς της με τους Ρώσους.
Και μιας και μιλάμε για την "ανύπαρκτη διαρκή ειρήνη της ΕΕ", θέλουμε να σταθούμε σε ορισμένα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τη χώρα μας, το λαό μας, που την εμπλέκουν όλο και περισσότερο σε τυχοδιωκτισμούς ελέω ΕΕ και ΝΑΤΟ.
Ζητήματα που αποφεύγουν να θίξουν όλα τα άλλα κόμματα του κατεστημένου, τόσο της συγκυβέρνησης, όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και τα υπόλοιπα. Κι όταν το κάνουν είναι μόνο κάτω από την πίεση του ΚΚΕ κι αφού πρώτο έχει μιλήσει το ΚΚΕ.
Είναι ζητήματα που μπορεί να απασχολούν πρώτα απ’ όλα τους ένστολους, τα παιδιά του λαού που βρίσκονται στις Ένοπλες Δυνάμεις ή και στα Σώματα Ασφαλείας, όμως κυρίως αφορούν όλο τον ελληνικό λαό, τη νεολαία μας και τι πρέπει να κάνει ο καθένας, τι στάση να κρατήσει και στην κάλπη των ευρωεκλογών.
Αλήθεια, ποιος Έλληνας μπορεί να ξεχάσει ότι φέτος συμπληρώθηκαν 15 χρόνια από τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία;
Τότε, που δήθεν για τα δικαιώματα των μειονοτήτων, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, στηριγμένοι και από τις κεντροαριστερές κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Ιταλίας, και συνολικά από την ΕΕ, "έσπερναν" με βόμβες από απεμπλουτισμένο ουράνιο τα Βαλκάνια, σκορπίζοντας το θάνατο.
Τότε, βέβαια, τα δικαιώματα των μειονοτήτων ήταν για τις ΗΠΑ και την ΕΕ ένα πρόσχημα, όπως ήταν "τα όπλα μαζικής καταστροφής" για την επέμβαση στο Ιράκ ή η δήθεν "αποκατάσταση της δημοκρατίας" στη Λιβύη και τη Συρία.
Τα προσχήματα, που χρησιμοποιούν κάθε φορά είναι διαφορετικά, αλλά η ουσία είναι μια: Είναι η πραγματικότητα που γεννάει τον ανταγωνισμό για τα μερίδια των αγορών, για τον έλεγχο των πηγών Ενέργειας, για τους δρόμους μεταφοράς τους, τους αγωγούς, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τους οδικούς άξονες κ.ο.κ.
Αυτή είναι η πραγματικότητα των οξυμμένων ανταγωνισμών ανάμεσα σε εταιρείες μεγαθήρια, ανάμεσα σε ισχυρά και λιγότερο ισχυρά κράτη.
Με δυο λέξεις είναι η καπιταλιστική βαρβαρότητα που οδηγεί στον άδικο πόλεμο. Σαν "πιόνια" χρησιμοποιούνται εδώ και οι διάφορες μειονότητες, που στην περιοχή μας, στην περιοχή των Βαλκανίων, για ιστορικούς λόγους, στην εθνολογική σύνθεση των χωρών της περιοχής μας, δημιουργούν διάφορα "μωσαϊκά".
Αντί όμως αυτές να μετατραπούν, όπως θα έπρεπε, σε "γέφυρες φιλίας" για τους λαούς, γίνονται στα χέρια των ιμπεριαλιστών μια "εύφλεκτη ύλη" για την "πυρκαγιά" των πολέμων και επεμβάσεων. Για να περάσει το "διαίρει και βασίλευε", για να χτυπήσει ή μια καπιταλιστική δύναμη την άλλη, ακόμη και στη χάραξη των αγωγών.
Το ξαναλέμε. Οι δρόμοι του πετρελαίου, του φυσικού αερίου είναι ματωμένοι! Φυλαχτείτε όταν βλέπετε κάποιος να μιλά γενικά κι αφηρημένα για τους αγωγούς και την οικονομία, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του σε ποιανού τα χέρια θα είναι αυτοί οι αγωγοί, για το τι είδους οικονομία μιλάμε!
Είναι δυνατόν να αγνοήσουμε πως στην εποχή μας γι’ αυτές τις "αρτηρίες", δηλαδή για τους αγωγούς και την ενέργεια, υπάρχει σφοδρή διαπάλη και γίνεται με κάθε μέσο; Με επιχειρηματικούς πολέμους, με κατασκοπευτικά μέσα, με απειλές, εκβιασμούς, ακόμη και πολέμους!
Ο λαός μας πρέπει να βρίσκεται σε επαγρύπνηση, όταν βλέπει πως ΕΕ – ΗΠΑ, αλλά και κυβερνήσεις γειτονικών χωρών, με διάφορους τρόπους, προσπαθούν να ανακινήσουν υπαρκτά ή και ανύπαρκτα μειονοτικά ζητήματα και στην Ελλάδα. Πρέπει να "ψυλλιάζεται" όταν βλέπει όχι μόνον τη φασιστική ΧΑ, αλλά κι άλλες πολιτικές δυνάμεις, από τα κυβερνητικά κόμματα, από τους ΑΝΕΛ, μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ, να "τσαλαβουτούν", φτάνοντας στον καιροσκοπισμό τους να αγγίξουν έως και τους εθνικιστικούς "Γκρίζους Λύκους" της Τουρκίας, όπως έδειξαν και οι πρόσφατες επιλογές τους με τους υποψήφιους στη Θράκη, αλλά και οι δηλώσεις υποψήφιων ευρωβουλευτών τους.
Το ΚΚΕ παλεύει και θα εξακολουθήσει να παλεύει για να ενώσουμε όλο τον κόσμο! Να τον ενώσουμε πάνω στο βασικό, που είναι η κοινή μας πάλη ενάντια στον κοινό μας εχθρό: την κοινωνική εκμετάλλευση και αδικία.
Σε όλα τα Βαλκάνια, άσχετα σε "τι Θεό πιστεύουν", άσχετα από τι γλώσσα μιλούν, άσχετα αν η χώρα τους είναι ήδη μέσα στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ ή βρίσκεται στον προθάλαμο, ο κάθε λαός βιώνει τη σκλαβιά, άσχετα από το πώς ο ίδιος βλέπει τον εαυτό του.
Τις "αλυσίδες" αυτής της σκλαβιάς πρέπει να σπάσουν οι εργαζόμενοι, αν θέλουν πραγματικά να ζήσουν με ασφάλεια και ειρήνη, για να αποδεσμεύσουν τις χώρες τους από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και οργανισμούς, από τις αιτίες που τα δημιουργούν.
Στο δικό τους χέρι είναι! Αρκεί να μην περάσει η λογική της μοιρολατρίας, του "τίποτα δεν γίνεται", του "εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα;". Ο λαός έχει τη δύναμη! Μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω, αρκεί να πιστέψει, να σημαδέψει σωστά, να μην πιστέψει για άλλη μια φορά τις υποσχέσεις που δίνονται ένθεν κακείθεν, πότε από τη ΝΔ και πότε από τον ΣΥΡΙΖΑ, περί "σταθερότητας", "νέας Ελλάδας" και "ανάπτυξης".
Λένε π.χ. όλα αυτά τα χρόνια πως θέλουν να κάνουν την Ελλάδα "κόμβο". "Κόμβο" αγωγών, μεταφορών κλπ. Κι αυτό δήθεν, από μόνο του, θα φέρει ευημερία και θέσεις εργασίας. Αλίμονο αν ο εργαζόμενος καταπιεί "αμάσητο" αυτό το "κουτόχορτο".
Ας ρίξει πρώτα μια ματιά στην Ουκρανία. Τεράστιος "κόμβος", με 37,6 χιλιάδες χιλιόμετρα αγωγών φυσικού αερίου, με 22,5 χιλιάδες χιλιόμετρα σιδηροδρομικό δίκτυο, με μεγάλα λιμάνια και άλλα πλεονεκτήματα. Ρωτάμε: Σώθηκε; Το αντίθετο!
Η επέμβαση της ΕΕ και των ΗΠΑ στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας, στα πλαίσια του σφοδρού ανταγωνισμού που έχουν αυτές οι δυνάμεις με τη Ρωσία, για όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα ακόμη, την έχει οδηγήσει στο "χείλος" της καταστροφής.
25 χρόνια μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού, ο λαός της Ουκρανίας, που βίωνε όλα τα τελευταία χρόνια της παλινόρθωσης του καπιταλισμού την κατάργηση ιστορικών κατακτήσεων, όπως της δωρεάν Υγείας και Παιδείας, του 8ωρου, της πλήρους απασχόλησης, και που έπεσε στο "βούρκο" της ανεργίας, της εξαθλίωσης, της πορνείας, τώρα γνωρίζει κι από "πρώτο χέρι" τι σημαίνει εμφύλιος.
Οι φασιστικές δυνάμεις, που αναρριχήθηκαν στην εξουσία στην Ουκρανία, με τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ, δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να στρέψουν τα όπλα ενάντια στο λαό, να οργανώσουν αποτρόπαια εγκλήματα, όπως στην Οδησσό, όπου έκαψαν ζωντανούς δεκάδες ανθρώπους. Αποτέλεσμα, η Ουκρανία όχι μόνον να βυθίζεται στο αίμα, αλλά και να "φυλλορροεί" ως χώρα. Αυτό θα είναι και το μέλλον και άλλων χωρών, όπως και της δικής μας, εάν δεν πάρουμε μέτρα από τώρα, σήμερα, εάν δεν επιλέξουμε σωστά και στις εκλογές, παντού.
Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να το σκεφτούν όσοι ακόμη πιστεύουν πως στηρίζοντας τους φασίστες της ΧΑ, απλώς στέλνουν μήνυμα αγανάκτησης. Αν υπάρχουν τέτοιοι όχι μόνο απατώνται, στην κυριολεξία εγκληματούν σε βάρος του λαού μας, της νεολαίας, της πατρίδας! Η ιδεολογία αυτή είναι ο χειρότερος "σύμβουλος" και στα λεγόμενα εθνικά ζητήματα, δεν έχει σχέση με τα πραγματικά εθνικά συμφέροντα, δηλαδή τα συμφέροντα του λαού, της πατρίδας, των εργαζομένων.
Κι αυτό δεν φαίνεται μόνον στην περίπτωση της Ουκρανίας, αλλά και στην περίπτωση της Κύπρου, όπου η χούντα, η οποία υμνείται από τους σημερινούς απογόνους της, τη ΧΑ, άνοιξε το δρόμο για όλη αυτή την τραγωδία.
Μια τραγωδία που συνεχίζεται ως σήμερα. Παρά τις υποσχέσεις πως δήθεν η ένταξη στην ΕΕ θα έλυνε το ζήτημα. Το αντίθετο, η ένταξη στην ΕΕ περιέπλεξε ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Έφερε, μαζί με τις ΗΠΑ, το απαράδεκτο "σχέδιο Ανάν", που απορρίφθηκε από το λαό της Κύπρου. Σήμερα οι εξελίξεις στο Κυπριακό είναι ανησυχητικές.
Προετοιμάζεται ένα νέο σχέδιο, χειρότερο ίσως από το προηγούμενο. Μιλάμε ουσιαστικά για δύο συνιστώντα κράτη. Το ΚΚΕ εξέφρασε ακόμα μια φορά την αντίθεσή του σε αυτούς τους σχεδιασμούς. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για Κύπρο ενιαία, ανεξάρτητη, με μια ιθαγένεια, μια διεθνή προσωπικότητα, μια κυριαρχία, χωρίς ξένες βάσεις και ξένα στρατεύματα, χωρίς προστάτες και εγγυητές και βέβαια με το λαό αφέντη στον τόπο του, παλεύοντας βέβαια και για συνολικότερες αλλαγές, τόσο ο ελληνικός λαός να βγει από την κρίση και να οικοδομήσει τη δική του λαϊκή εξουσία, αποδεσμευμένος από τα δεσμά της ΕΕ, όσο και ο λαός της Κύπρου, αλλά και όλοι οι λαοί της Ευρώπης.
Συχνά μπαίνει το ερώτημα: Μήπως το ΚΚΕ κινδυνολογεί; Αν τα πράγματα είναι τόσο σοβαρά, γιατί αυτά τα θέματα, της εξωτερικής πολιτικής, των διεθνών σχέσεων, δεν απασχολούν τα άλλα κόμματα; Γιατί δεν τα αναδεικνύει π.χ. το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που εξ ονόματος της "αριστεράς" επιδιώκει τη διαχείριση της κυβερνητικής εξουσίας;
Σαφώς και το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν τα γνωρίζουν! Τα γνωρίζουν όλα!
Γνωρίζουν π.χ. πως η τουρκική κυβέρνηση όχι μόνον δεν αναγνωρίζει το Δίκαιο της Θάλασσας, που προβλέπει ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα για τα ελληνικά νησιά, όπως το νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελόριζου, αλλά έχει παραχωρήσει άδειες έρευνας στην κρατική εταιρεία υδρογονανθράκων της Τουρκίας για τον εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου σε περιοχές που εμπίπτουν στην ελληνική υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο, στο νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελόριζου και ευρύτερα στην περιοχή της Ρόδου.
Γνωρίζουν, π.χ. πως στην ευρύτερη περιοχή μας εκφράζεται σκληρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε μονοπωλιακές επιχειρήσεις για τους αγωγούς πετρελαίου, την ιδιωτικοποίηση και τα μερίδια στις αγορές Ενέργειας.
Είναι γνώστες π.χ. πως η Ελλάδα έχει ανοιχτά τα ζητήματα του καθορισμού της ΑΟΖ, όχι μόνο με την Τουρκία, αλλά και με την Αίγυπτο, τη Λιβύη, ακόμη και την Αλβανία, με την οποία είχε υπογράψει συμφωνία, που ακυρώθηκε, όπως φαίνεται, μετά από παρέμβαση της Τουρκίας στις εσωτερικές υποθέσεις της Αλβανίας.
Γιατί, λοιπόν, όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις δεν λένε κουβέντα για τον κίνδυνο του πολέμου που προβάλλει μέσα από τα παραπάνω;
Μα, γιατί έχουν κάνει τις επιλογές τους! Δεξιοί, σοσιαλιστές και "κυβερνώσα αριστερά" έχουν κάνει την επιλογή τους! Στηρίζουν τις επιλογές της άρχουσας τάξης, τις διεθνείς συμμαχίες της, όπως αυτές εκφράζονται με τη συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ.
Τις επιλογές αυτές δεν αμφισβητεί και ο ΣΥΡΙΖΑ, που προβάλλει ως στόχο του να "εξυγιάνει" τον καπιταλισμό στην Ελλάδα και να "εκδημοκρατικοποιήσει" την ΕΕ και από ένωση προς όφελος των μονοπωλίων, να την κάνει δήθεν "φιλολαϊκή ένωση". Από "λάκκο των λεόντων" για τους λαούς, όπως την είχε αποκαλέσει πριν 50 χρόνια το ΚΚΕ και η ΕΔΑ, να την κάνει …"παχνί προβάτων".
Ακόμη και για το ΝΑΤΟ ο ΣΥΡΙΖΑ, αν δείτε, δεν προβάλλει ζήτημα αποχώρησης της χώρας μας, αλλά "διάλυσης". Δηλαδή, "ζήσε Μάη μου, να φας τριφύλλι"… Μα, αν δεν αναπτυχθεί η πάλη ενάντια στο ΝΑΤΟ, για την αποδέσμευση από αυτό κάθε χώρας, πώς θα "ξηλωθεί" αυτό το ιμπεριαλιστικό δημιούργημα;
Τώρα μάλιστα, φαίνεται, έκανε τούμπα και σε αυτό αφού ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 πριν μια εβδομάδα, κατά λέξη δήλωσε: "Το λέω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου ότι η χώρα είναι πράγματι μια χώρα που ανήκει στο δυτικό πλαίσιο, ανήκει στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, αυτό δεν αμφισβητείται…" και απλά αυτό που θέλει -συμπλήρωσε- είναι "να μην ακολουθεί άκριτα τις επιλογές των ισχυρών της Δύσης"!
Καταλάβαμε απολύτως. Μπορούμε δηλαδή να ακολουθούμε τις επιλογές του ΝΑΤΟ, των πολεμοκάπηλων, κριτικά, δηλαδή βάζοντας πού και πού κανένα αστερίσκο!!!
Κι αυτά μάλιστα τα λέει παραμονές εκλογών. Γιατί άραγε; Δίνει διαβεβαιώσεις, στέλνει διαπιστευτήρια.
Κι αυτό συμβαίνει σε συνθήκες όπου είναι γνωστός ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις αστικές τάξεις της Ελλάδας και της Τουρκίας. Τόσο για το ποιος θα καταστεί "κόμβος Ενέργειας", όσο και για τα μερίδια του φυσικού πλούτου, όπου η Τουρκία προβάλλει διεκδικήσεις σε βάρος της χώρας μας στο Αιγαίο.
Η Τουρκία αναπτύσσει με το λεγόμενο "νεοοθωμανικό δόγμα" τις φιλοδοξίες της αστικής τάξης της για έναν αναβαθμισμένο ρόλο της στο παγκόσμιο σύστημα. Πώς; Με την αξιοποίηση της θρησκείας στη Μέση Ανατολή και στα Βαλκάνια, στον Καύκασο, των μειονοτήτων σ’ αυτές τις περιοχές. Ο ρόλος της στην κρίση της Συρίας είναι καθοριστικός! Η Τουρκία "γκριζάρει" πλέον μαζί με το Αιγαίο και πολλές άλλες περιοχές.
Τα παραπάνω εγκυμονούν ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο εμπλοκής της Ελλάδας σε πόλεμο, στο πλευρό της μιας ή της άλλης ιμπεριαλιστικής συμμαχίας. Επομένως, τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί.
Αυτοί που μιλάνε για "νέα αρχιτεκτονική" στις διεθνείς σχέσεις και για "πολυπολικό κόσμο", υποσχόμενοι πως οι διαφορές στο εξής θα λύνονται στα "στρογγυλά τραπέζια", σπέρνουν αυταπάτες στους εργαζόμενους, παραγνωρίζουν τις αντιθέσεις που αναπτύσσονται και το γεγονός πως ο καπιταλισμός "γεννοβολά" κρίσεις και πολέμους.
Το ΚΚΕ σημειώνει την ανάγκη οι εργαζόμενοι να είναι γνώστες των κινδύνων που δημιουργούνται και να αντιταχθούν σε αυτούς τους σχεδιασμούς.
Το ξαναφωνάζουμε να ακουστεί δυνατά και προς κάθε κατεύθυνση: Τα σύνορα είναι αδιαπραγμάτευτα!
Η πάλη μας για μια κοινωνία όπου τα μέσα παραγωγής θα είναι λαϊκή περιουσία και όχι περιουσία των ελαχίστων που η οικονομία θα λειτουργεί σχεδιασμένα κεντρικά και ελεγχόμενα από τους ίδιους τους εργαζόμενους, με στόχο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών κι όχι την αύξηση των κερδών των καπιταλιστών, συνδέεται αναπόσπαστα με την πάλη ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στην ιμπεριαλιστική "ειρήνη" με "το πιστόλι στον κρόταφο" που πάντα προετοιμάζει τους νέους πολέμους.
Για όλα αυτά τα ζητήματα, το ΚΚΕ θα δίνει καθημερινά μάχη και εδώ στην Ελλάδα και στην ΕΕ, στο Ευρωκοινοβούλιο, με τους ευρωβουλευτές που θα εκλέξουμε την Κυριακή. Η ενίσχυση του ΚΚΕ θα δώσει νέα ώθηση στην διεθνή δράση του ΚΚΕ.
Φίλες και φίλοι,
Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι εγγύηση για να αντιμετωπιστεί η ναζιστική ΧΑ, αυτά τα τσιράκια του συστήματος, οι θαυμαστές του Χίτλερ, των συνεργατών των ναζί. Υπάρχουν άλλωστε περισσότερες αποδείξεις πλέον για να καταλάβει ο καθένας ότι η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση, ότι το έγκλημα προκύπτει από τη ναζιστική τους φύση και ιδεολογία. Υπάρχουν περισσότερες αποδείξεις για να καταλάβει ο καθένας ότι είναι τσιράκια μεγαλοσυμφερόντων. Τους έχετε δει να διαμαρτύρονται εναντίον των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων; Μόνο σε εργαζόμενους επιτίθενται, σε νέους, σε συνδικαλιστές, σε ταλαίπωρους ξεριζωμένους.
Γι’ αυτό και χρειάζεται αποφασιστική αντιμετώπιση. Απομόνωση του ναζιστικού δηλητηρίου παντού, στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, στους χώρους μάθησης. Η ΧΑ δεν αντιμετωπίζεται με επιθέσεις φιλίας στους ψηφοφόρους της, με καλοπιάσματα, με λογικές ανοχής, όπως κάνουν άλλα κόμματα και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αντιμετωπίζεται με την αποκάλυψη του αντιδραστικού χαρακτήρα της, των νημάτων που δένουν το ναζισμό με το ίδιο το σύστημα. Με την αποκάλυψη ακόμη και της ατομικής ευθύνης όσων στηρίζουν αυτό το ναζιστικό μόρφωμα. Μόνο έτσι μπορεί η ΧΑ να χάσει λαϊκές ψήφους.
Καλούμε όσους πραγματικά ανησυχούν από την άνοδο της ΧΑ, ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες, να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ, ανεξάρτητα από επιφυλάξεις, γιατί είναι η μόνη δύναμη που αποτελεί αντίπαλο δέος στο φασισμό.
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Φίλοι και φίλες,
Καλούμε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ – δεν απαιτούμε την πλήρη συμφωνία με όλο το Πρόγραμμα του ΚΚΕ.
Καλούμε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, στήριξη της Λαϊκής Συμμαχίας, που σήμερα μπορεί να αγκαλιάσει την πλειοψηφία του λαού μας που ανήκει στην εργατική τάξη, στα φτωχά λαϊκά στρώματα, που πρέπει να οργανώσει την αλληλεγγύη, να υπερασπίσει το εργατικό λαϊκό εισόδημα, να αντικρούσει τα βάρβαρά μέτρα.
Η Λαϊκή Συμμαχία υπερασπίζεται δικαιώματα, παλεύει για κατακτήσεις, έχει όμως σαφή αντικαπιταλιστικό και αντιμονοπωλιακό προσανατολισμό, η πάλη της κατευθύνεται στην ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.
Γι’ αυτό συγκεντρώνει τα πυρά του αντιπάλου η πολιτική συμμαχιών του ΚΚΕ, γιατί κινείται στο δρόμο της ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων.
Γι’ αυτό ενοχλούνται. Θέλουν ένα ΚΚΕ μεταλλαγμένο – να βάλει πλάτη στην αντιλαϊκή διαχείριση με τη συμμετοχή σε τέτοιου είδους κυβερνήσεις, που -όπως κι αν τις ονομάζουν- δεν μπορούν να μετατραπούν σε φιλολαϊκές. Για να γίνει αυτό χρειάζεται να τους σαρώσει όλους αυτούς το τσουνάμι της λαϊκής οργής, των εξεγερμένων, των καταπιεσμένων. Ο λαός και με την ψήφο του να τρομοκρατήσει όλους όσοι τον έχουν εκβιάσει, πουλήσει, κοροϊδέψει μέχρι σήμερα.
Μας κατηγορούν ότι καλά τα λέμε, αλλά αυτά που λέμε δεν γίνονται τώρα, είναι για το σοσιαλισμό, για τη Δευτέρα Παρουσία.
Απαντάμε:
Για τη Δευτέρα Παρουσία είναι να περιμένεις να αλλάξει τομάρι η Ευρωπαϊκή Ένωση και από κόλαση λύκων να γίνει παράδεισος αμνών.
Αυτή η λυκοσυμμαχία γεννήθηκε από τα μονοπώλια και υπάρχει για τα δικά τους και μόνο συμφέροντα. Για την ανταγωνιστικότητά τους απέναντι στους Αμερικανούς, Γιαπωνέζους, τώρα στους Ρώσους, Κινέζους, Ινδούς και άλλους.
Γι’ αυτή την ανταγωνιστικότητα τσακίζουν μισθούς μέχρι να τους κάνουν Κίνας ή Βουλγαρίας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ΔΕΝ εξανθρωπίζεται. Και όποιος το λέει, εξαπατά συνειδητά το λαό, τον εγκλωβίζει στα συμφέροντα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων.
Για τη Δευτέρα Παρουσία είναι η λύση του προβλήματος της ανεργίας και η λαϊκή ευημερία με τις επενδύσεις που υπόσχεται η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα των ευρωλιγούρηδων. Μα οι άνεργοι είναι πάνω από 1,5 εκατομμύριο. Οι απλήρωτοι εργάτες είναι πάνω από 1 εκατομμύριο, πολλοί από αυτούς εργολαβικοί, όπως στη ΔΕΗ. Και με τι μισθούς; Πείνας, όπως διατάσσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ανάπτυξη για ελάχιστους, εξαθλίωση χωρίς τέλος για τους πολλούς.
Για τη Δευτέρα Παρουσία είναι το να περιμένεις μια ευρωπαϊκή διάσκεψη και με συμφωνία όλων των κυβερνήσεων, που υπηρετούν τα συμφέροντα των δικών τους τραπεζών, να "κουρευτεί" το χρέος, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι τότε όμως ο λαός, τα παιδιά του και τα εγγόνια του, θα πληρώνει με τη δυστυχία του ένα χρέος για το οποίο δεν φταίει. Ένα χρέος από δάνεια που πήγαν μόνο στις τράπεζες -και τίποτα στο λαό- και μας φορτώνουν να το πληρώσουμε με μέτρα δίχως τέλος. Αυτές είναι οι δανειακές συμβάσεις που υπέγραψαν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και τις σέβεται -όπως δηλώνει- ο ΣΥΡΙΖΑ.
Βέβαια, τη θεωρία αυτή -πολύ παλιά- την έχουν ψωμοτύρι οι αντίπαλοί μας. Πριν πολλά χρόνια έλεγαν: Ο σοσιαλισμός θα μας πάρει τα σπίτια, τις γυναίκες, τώρα το άλλαξαν, αφού εν έτει 2014 αυτό ακούγεται μόνο ως γελοιότητα ακόμα και σε μικρά παιδιά. Γι’ αυτό το άλλαξαν και λένε: Το ΚΚΕ τα παραπέμπει όλα στο σοσιαλισμό, στο απώτερο μέλλον.
Την απάντηση τη δίνει η καθημερινή δράση του ΚΚΕ, παντού. Στο γραφείο, στην επιχείρηση, στο εργοστάσιο, στη γειτονιά, για να οργανώσει την πάλη για τα καθημερινά, τα επείγοντα ζητήματα που αφορούν τη ζωή της λαϊκής οικογένειας.
Την απάντηση τη δίνουν οι άνεργοι που συσπειρώνονται στις Επιτροπές Ανέργων απ’ όπου παίρνουν τρόφιμα, ιατρικές συμβουλές και όπου γίνονται μαθήματα για τα παιδιά τους.
Την απάντηση τη δίνουν οι δεκάδες οικογένειες που διεκδικήσαμε και καταφέραμε να κερδίσουμε την επανασύνδεση του ρεύματος στο σπίτι που δεν είχαν να το πληρώσουν… Την απάντηση τη δίνει η σταθερή στάση του ΚΚΕ στο πλευρό της αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων της πόλης, της νεολαίας μας.
Η πρόταση του ΚΚΕ, αυτός ο δρόμος ανάπτυξης, που προτείνουμε, είναι επίκαιρος και αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε, σήμερα, τώρα. Μπορεί να δώσει πρωτόγνωρες κατακτήσεις στην εργατική τάξη, στο λαό μας.
Η Ελλάδα έχει συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, μονοπώλια, γιγαντιαίες επιχειρήσεις, πολυάριθμο ικανό εργατικό δυναμικό, επιστημονικό δυναμικό, δυνατότητα να θρέψει το λαό της, έχει πλουτοπαραγωγικές πηγές. Άλλη εξουσία χρειάζεται, εργατική, λαϊκή εξουσία χρειάζεται, εργατικό, λαϊκό κράτος χρειάζεται, δημοκρατία στους χώρους δουλειάς χρειάζεται, επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό, ανάπτυξη σε όφελος του λαού.
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Φίλοι και φίλες,
Ζητήματα οικονομίας, πολιτικής, κοινωνίας, εθνικά θέματα, όλα μαζί μας αφορούν όλους και όλες. Αφορούν τις επιλογές μας καθημερινά, τη στάση μας απέναντί τους, αφορούν και την ψήφο μας την Κυριακή για τις ευρωεκλογές.
Τι περιμένεις; Τώρα είναι ώρα ευθύνης όλων μας.
Ευθύνης απέναντι στις νεότερες γενιές για το τι κόσμο θα τους παραδώσουμε.
Ώρα ευθύνης και προσωπικής τιμής για να μην επιτρέψει κανένας και καμία το βράδυ της Κυριακής να τρίβουν τα χέρια τους από χαρά όλοι αυτοί που τον εκμεταλλεύονται, που προσπαθούν να τον παγιδεύσουν σε νέες αυταπάτες.
Αντίσταση ισχυρή και προϋποθέσεις για άλλη προοπτική, μόνο με ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να υπάρξει.
Ας τα σκεφτούμε υπεύθυνα και σοβαρά όλα αυτά μπροστά στην κάλπη, πριν ρίξουμε το ψηφοδέλτιο. Σήμερα το κάθε ψηφοδέλτιο που θα πέσει υπέρ του ΚΚΕ, θα μετρήσει πολλαπλά για το παρόν και το μέλλον του λαού και της χώρας.
Σήμερα πρέπει να πάρει τα πάνω του ο λαός μας. Να δώσει εμπιστοσύνη στις δικές του δυνάμεις. Γιατί το ΚΚΕ είναι σάρκα από τη σάρκα, αίμα από το αίμα του ελληνικού λαού. Γιατί δεν υπάρχει αγώνας λαϊκός, πατριωτικός που το ΚΚΕ να μην έδωσε τα πάντα, ακόμα και τα καλύτερα παιδιά του. Δεν υπάρχει στην Ιστορία αυτού του τόπου άλλη τέτοια πολιτική δύναμη, αυτό αποτελεί και τη μεγαλύτερη εγγύηση. Ότι το ΚΚΕ στον ίδιο δρόμο θα συνεχίσει, χωρίς να λυπάται κόπους και θυσίες για τα δίκια του λαού.
Έτσι γίνεται δυνατός και ο ίδιος ο λαός να ανατρέψει τους πάντες και τα πάντα. Το έκανε στην Κατοχή. Μπορεί και τώρα!
Βρίσκονται μαζί μας όλες οι γενιές της ηρωικής Ιστορίας του λαού μας.
Η γενιά της αθάνατης Εθνικής Αντίστασης, του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ, του ΔΣΕ. Τους τιμάμε όλους και όλες. Και αυτούς που έπεσαν τιμημένα στα πεδία των μαχών και αυτούς που έφυγαν από κοντά μας, όπως πριν 9 χρόνια σαν σήμερα ο σύντροφος Χαρίλαος Φλωράκης, αλλά και όσοι συνεχίζουν μαζί μας σήμερα, πάντα ορθοστατούντες και ορθοβαδίζοντες στο πλευρό του ΚΚΕ.
Είναι μαζί μας οι γενιές του ‘50 και του ‘60, της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη, που πριν δεκαετίες τέτοιο μήνα, Μάη, βάδιζε στη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, των μετέπειτα μεγάλων δημοκρατικών λαϊκών αγώνων, της αντιδικτατορικής πάλης, η γενιά των μεγάλων ταξικών αναμετρήσεων της μεταπολίτευσης.
Βρίσκεται μαζί μας η νέα γενιά, τα νιάτα της ΚΝΕ, οι αγωνιστές φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές, οι νέοι στην κατάρτιση, η νέα βάρδια της εργατικής τάξης.
Ας μη χάσουμε ούτε λεπτό πλέον, μέχρι το πρωί της Κυριακής που ανοίγουν οι κάλπες, μέχρι να κλείσουν οι κάλπες.
Να πάμε όλοι και όλες να ψηφίσουμε το ΚΚΕ.
Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη!
Ψηφίζουμε - δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού, γιατί δύναμη κι ελπίδα είναι του λαού!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου