Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΤΑ ......."ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ"

Γερμανία: Αντικομμουνισμός σε έξαρση




Η γερμανική αστική τάξη, οι πολιτικοί της εκπρόσωποι και κολαούζοι εντείνουν τον εμετικό αντικομμουνισμό τους, ιδιαίτερα μπροστά από τα 25 χρόνια της πτώσης του τείχους και τα 65 χρόνια από την ίδρυση της Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας.
Στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας, που θα δυναμώσει όσο πλησιάζουν αυτές οι επέτειοι, ένα μέλος του τηλεοπτικού συμβουλίου της Δεύτερης Γερμανικής Τηλεόρασης (ZDF) ζήτησε την απομάκρυνση της παγκόσμιας πρωταθλήτριας και ολυμπιονίκη στην κολύμβηση με τα χρώματα της ΓΛΔ, Κρίστιν Ότο, από τη θέση της παρουσιάστριας του αθλητικού τμήματος του δελτίου ειδήσεων του καναλιού. Αφορμή; Μια δήλωση της πρώην αθλήτριας την άνοιξη του 1989, που είχε κάνει με την ευκαιρία των δημοτικών εκλογών σε εφημερίδα: «Παραξενεύονται κάποιοι στις καπιταλιστικές χώρες, όταν εμείς οι αθλητές μιλάμε με θέρμη και ενθουσιασμό για το κράτος μας και την πολιτική του. Οι εκπρόσωποι που εκλέγουμε στις λαϊκές αντιπροσωπείες είναι άνθρωποι οι οποίοι προέρχονται από ανάμεσά μας και χαίρουν της εμπιστοσύνης και του σεβασμού μας».
Το μέλος του συμβουλίου Χούγκο Ντίντεριχ ανέφερε στην εφημερίδα «Μπιλντ» ότι «κάποιος που δεν έχει ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς του με το παρελθόν, δεν έχει θέση σε μια πολιτική ειδησεογραφική εκπομπή», δίνοντας το στίγμα για τις διώξεις που έχουν γίνει τις τελευταίες δεκαετίες στη «δημοκρατική και πλουραλιστική» ατμομηχανή της ΕΕ και που δεν πρόκειται να σταματήσουν, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική στέλνει εκατομμύρια ανθρώπους στην ανεργία και τη φτώχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου