Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Προειδοποίησαν οι κομμουνιστές για την αυξανόμενη απήχηση της Χ.Α στα λαϊκά στρώματα;

«Ποιοι είναι οι γενικοί όροι που ευνοούν την άνοδο του φασισμού; Μπορούμε να τους απαριθμήσουμε εν συντομία: 1)Η ένταση της οικονομικής κρίσης και της ταξικής πάλης, 2) η εντεινόμενη απογοήτευση από τον κοινοβουλευτισμό, 3) η ύπαρξη ευρέων μικροαστικών, μεσαίων στρωμάτων, του εξαθλιωμένου προλεταριάτου και των τμημάτων των εργατών υπό καπιταλιστική επιρροή, 4) η απουσία αυτοτελούς ταξικά συνειδητής ηγεσίας του κύριου όγκου της εργατικής τάξης».
Ελένη Μπέλλου, Τι σημαίνει «ο φασισμός είναι γέννημα του συστήματος»; Ομιλία για το βιβλίο του R.P Dutt,Φασισμός και Κοινωνική Επανάσταση, Εκδ. Σύγχρονη Εποχή, Ριζοσπάστης, 23 Μαρτίου 2014.


Προειδοποίησαν, λοιπόν.

"Και λοιπόν;", θα πείτε. "Δεν σταμάτησαν αυτή τη διαδικασία όμως."

Πράγματι, δεν την σταμάτησαν.

Ξέρετε γιατί;

Επειδή δεν είναι ο Σούπερμαν, ούτε o Μπάτμαν, ούτε ο Σπάιντερμαν. Δεν έχουνε μαγικές δυνάμεις. "Οι φουσκωτοί υπερήρωες", γενικώς, άλλον χώρο εκφράζουν. Του εχθρού των λαϊκών στρωμάτων.

Οι κομμουνιστές, λοιπόν, δεν είναι μάγοι και δεν μπορούν να σταματήσουν το φασισμό με ραβδάκι Χάρι Πότερ. Όσες φορές κι αν πάνε οι ίδιοι στις Λαϊκές Επιτροπές και στις πορείες του ΠΑΜΕ δεν θα υποκαταστήσουν αυτούς που δεν πατάνε το πόδι τους. Και στην κάλπη, μία ψήφο δικαιούνται.

Για να πάψουν οι αυταπάτες που οδηγούν στην απογοήτευση, για σταματήσει να υπάρχει τμήμα των εργατών υπό καπιταλιστική επιρροή, για να έχει αυτοτελή ταξική συνείδηση η ηγεσία του κύριου όγκου της εργατικής τάξης, θα πρέπει αυτή η τάξη να αλλάξει τρόπο σκέψης και τρόπο δράσης, τρόπο που αντιλαμβάνεται τα συμφέροντά της, τρόπο που προσεγγίζει τους αγώνες, τρόπο που ψηφίζει.

Και εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για αυτό -- για να προλάβουμε την καταστροφή του λαού. Μάλλιασε η γλώσσα μας. Λιώσανε οι σόλες των παπουτσιών μας. Αλλά δεν είναι μονάχα υπόθεση δική μας.

Για να μπούμε μέσα, πρέπει να μας ανοίξεις κι εσύ την πόρτα. Δεν αρκεί να την χτυπάμε εμείς! Δεν αρκεί να σε προειδοποιούμε με χίλιους τρόπους για το πού και με ποιους έμπλεξες και πού θα καταλήξεις αν δεν αλλάξεις πορεία! Πρέπει και να ακούς!

Πρέπει να σου δείξουμε και φωτογραφίες απ' την Οδησσό για να σου θυμήσουμε ότι στα κάρβουνα δεν θα καταλήξουν τ' αφεντικά σου αλλά εσύ; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου