Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ

Προχτες πεθανε ενας μεγαλος και πρωτοπορος Δημαρχος Κομμουνιστης ο Παναγιωτης Βακαλοπουλος ,για χρονια Δημαρχος Ταυρου .Ηταν ο Δημαρχος που μας παντρεψε αν και οχι δημοτες του .Ο αγωνιστης εκεινος που την υποβαθμισμενη εκεινη περιοχη (τον Ταυρο) την εκανε μια κουκλιστικη πολη στο κεντρο του τερατος της καπιταλιστικης "αναπτυξης",την Αθηνα .
Αντικατεστησε τις τσιγγινες καλυβες των 30τ.μ. των φτωχων κατοικων με συγχρονες εργατικες κατοικιες των 70 τ.μ. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ουτε δραχμη ο δημοτης γι αυτες!!! Εφκιαξε τις υποδομες (υδρευση ,αποχετευση ,φωτισμο ,σχολεια κλπ) σε μια περιοχη που πλημμυριζε ,πνιγοταν ,πεθαινε αβοηθητη δυο σπιθαμες απ το κεντρικο αστικο κρατος ! Με αφορμη αυτον τον θανατο σκεφτηκα την δουλεια που εκαναν οι Κοκκινοι Δημαρχοι παντου στην υποβαθμισμενη Αθηνα και οχι μονο, Κοκκινια ,Κορυδαλλο ,Περιστερι,Καλλιθεα ,Καισαριανη,Αγια Βαρβαρα ,Αιγαλεω κλπ κλπ .Τι τιτανιο αγωνα δωσαν εκει οι κομμουνιστες ,οι ΚΟ ,οι φιλοι ,οι οπαδοι ,ολοι για να βγουν απο την καθυστερηση οι κατοικοι αυτων των περιοχων .Ποσες φορες βγαλαν τον λαο στο δρομο να απαιτει τα κλεμμενα κονδυλια απο την Κεντρικη Διευθυνση ,ποσες φορες ματωσαν  οταν τους στελναν τα ΜΑΤ ,τις αυρες ,ακομα και στρατο οταν διεκδικουσαν τα αυτονοητα για τον λαο .Ετοιμο εργο που βρηκαν οι μετεπειτα καρεκλοκενταυροι του δικοματισμου για να αρχισουν το παρτυ των ρουσφετιων ,τα εργα βιτρινας ,την εξαγορα συνειδησεων ,την καταχρεωση των δημοτων ...Σημερα αυτο πρεπει να καταλαβει ο κοσμος ΟΤΙ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ παλευαν και παλευουν για τον λαο ,για το κοινο καλο ,αλλα και για να μαθει ο λαος και κατι σημαντικο : ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ να μαθει να συναποφασιζει , να αυτοδιοικειται ,να φκιαξει τα κυτταρα της ΕΞΟΥΣΙΑΣ του του αυριο .Να γιατι ΘΕΛΟΥΜΕ να εκλεγουμε οι κομμουνιστες ΠΑΝΤΟΥ .Για να διδαξουμξε παλι στον λαο το "ΕΜΕΙΣ "...μακρυα απο μας το βολεμα και η καρεκλα

Καλο ταξιδι σ.Παναγιωτη 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 
Το ΚΚΕ με θλίψη ανακοινώνει το θάνατο του βετεράνου κομμουνιστή Παναγιώτη Βακαλόπουλου, αγαπητού και λαοπρόβλητου επί 20ετία Δημάρχου Ταύρου.
Ο σ. Παναγιώτης Βακαλόπουλος γεννήθηκε το 1934 στο Βατούμ της Σοβιετικής Ένωσης, από γονείς προερχόμενους από τη Μικρά Ασία. Στην Ελλάδα ήρθε το 1939 και σπούδασε στην Ανωτάτη Εμπορική.
Ήταν μέλος του ΚΚΕ και ανέλαβε υπεύθυνες κομματικές δουλειές στην Καλλιθέα, τον Ταύρο και το Μοσχάτο. Συμμετείχε στους αγώνες με την ΕΔΑ και τα χρόνια 1960-62 ήταν σύνδεσμός της με τους πολιτικούς κρατούμενους της Χαλκίδας.
Ο σ. Παναγιώτης Βακαλόπουλος, ανάμεσα σε άλλα, είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον αθλητισμό, διατελώντας Γραμματέας της αγαπημένης του ομάδας, του «Φωστήρα», θέση από την οποία τον έπαυσε η δικτατορία, λόγω «φρονημάτων».
Το 1975 εκλέχθηκε για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος, με το συνδυασμό του κομμουνιστή Ν. Βουγιούκα και από το 1979 έως το 1998 εκλεγόταν δήμαρχος Ταύρου με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.
Ως κομμουνιστής δήμαρχος υπηρέτησε τις ανάγκες των εργαζομένων και του φτωχού λαού της πόλης του. Συνέδεσε το όνομά του με το δήμο του Ταύρου, τα μεγάλα έργα ανάπλασης της πόλης. Τη δημιουργία έργων υποδομής, όπως αντιπλημμυρικής προστασίας, την αντικατάσταση σπιτιών έως 30 τ.μ. με ολοκαίνουργια διαμερίσματα 65 τ.μ., χωρίς καμία επιβάρυνση για το λαό και μεγάλα έργα πρασίνου. Βοήθησε στην ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού στον Ταύρο και πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως τα «Ταύρεια», όπου και τιμήθηκαν μεγάλες προσωπικότητες της Τέχνης και του Πολιτισμού, όπως ο Γ. Ρίτσος, ο Μ. Θεοδωράκης και πολλοί άλλοι.
Ο σ. Παναγιώτης Βακαλόπουλος αφιέρωσε τη ζωή του στο κίνημα και την υπόθεση του σοσιαλισμού. Στήριξε το Κόμμα στα δύσκολα χρόνια των ανατροπών του σοσιαλισμού και της προσπάθειας διάλυσης του ΚΚΕ. Συνέβαλε στην ανασυγκρότηση των Κομματικών Οργανώσεων της περιοχής.
Η κηδεία του σ. Παναγιώτη Βακαλόπουλου θα γίνει αύριο Παρασκευή 16/5 στις 2:00 μ.μ. στο Δημαρχείο Ταύρου και θα είναι πολιτική. Η ταφή θα γίνει στο νεκροταφείο Καλλιθέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου